"BTR–80A típusjelzéssel továbbfejlesztett harcjármű esetén 1 darab 30 mm-es kaliberű, 2A72 GRAU típuskódú, nagy tűzerejű gépágyú, amely az MH 2009 elején végzett lőpróbái szerint pct. lőszerrel még a nem korszerűsített T-72 közepes harckocsik alvázát is képes átlőni oldalirányból, akár 400 méter távolságból!
Ez is fenn van a neten: ...a "kedves" (leskelődő, kíváncsiskodó) Google, de mindenki-segédjét mi a faxért nem bírjátok használni, mielőtt "tsatsiságokat" írtok ? ? ?"
A kioktató stílusú bunkóskodás helyet azért te is körülnézhetnél a neten!
A forrásmegjelölés nélküli magyar wikipedia szerintem nem elegendő bizonyíték semmire. Ellenben:
A 30 mm-s 3UBR6 lövedék 26 mm RHA-t lő át 300 méteren 60 fokos dőlésnél. Ez 90 fokos (derékszögű) becsapódás esetén is 50-52 mm RHA.
Ez nagyon messze van a 80 mm RHA-tól.....
A hidegháború után kifejlesztett 3UBR8 -ra 60 mm körüli értékek vannak megadva 500 méteres távolságból. De itt ahány forrás annyi érték.
Ez egy speciális wolram magvas lőszer. Ez talán 100 méteren belülről képes lehet átlőni a 70's években gyártott T-72-s teknőjét, kötényezés nélkül, csak ez meg így harcászatilag értelmezhetetlen, szerintem.
Főleg a T-90 modellekkel kapcsolatban....
E mellet:
1. Afganisztánban nagyrészt T-55+T-62 harcolt. Kevés volt a modernebb technika.
2. Csecsenföldön a T-72 kifejezetten jól szerepelt! A T-80-assal volt több gondjuk elsősorban a gázturbina miatt.
3. Irak megszállása alatt azért bőven vesztettek az amik M1-et.
(Az erről készült Iraki válogatás videók nagy részét leszedték a netről, mert nincs cenzúra
)
"A torony eldobás, a T-72 "Game Over" esetének 50+% aránya miatt vált általánossá,"
Ezt te számoltad össze?
"...de kezd el "ellen-oltani" a nemzetközi fórumokat is!"
Nincs rá szükség. Aki nem a gyök2.com-ról szedi az infóit az angol nyelven is talál erről objektív írásokat.
Mert gondolom neked az angol a nemzetközi. Én azért ajánlanék más nyelvű oldalakat is, netán oroszt. Kicsit nagyobb az orosz járművek irodalma azon a nyelven.
E mellet nem értem milyen frusztrációból fakad az agressziód. Átsüt az írásodon, az okát meg nem értem.