A Sivatagi Vihar-okban a "torony-el-/feldobós" effekt a torony alatt/toronyban lévő lőszert ért találat után következett be, tehát a torony alatti teknőt és a torony oldalát ért találatot követően!
Tehát a torony gyűrű alatt már nincs kőrben a "szokásosan" berobbanó lőszertárolási megoldás?
Mert ezt írtam egy fő hiányosságnak --amit ezek szerint nem sikerült megérteni( ? )--!
Ha ez valóban nincs már , akkor sokkal kevesebb lőszer áll rendelkezésre, mert egyszerűen annyit nincs hova tenni!
Gondolom.
--------------------------------------------------------------------------------
@dudi: "Miért érné bármilyen hatás a teknő felül az ERA lapokat(ugye az ERA elhelyezését sérelmezed)?Nem éttem,hogy ez hogyan jön ide."
---
Azt írtam én is, hogy minek oda ERA??? ...a toronyvédő-ék alsó felületére. Amiben lehet, hogy nincs is töltet valójában, de erről nincs infó és ugyanolyanok alul is --látszólag--, mint a többi, működő ERA-cserép a felső íven, körben.
Ha a teknő-felső megkapja a "neki járó", időszerű páncél-rétegek, akkor egyszerűen nincs támadható felület.
A hazai --természetesen virtuális
T-72 modernizálási -- megoldásnál erre is gondolni kell!
-----------------------------------------------------------------------------
@dudi: A torony teteje televan rakva ERA-val,ezzel sem értem mi a problémád.
----
Nincs semmi problémám. Egyszerűbben fogok fogalmazni.
A hetvenes évektől lövöldözték ki 30mm feletti/kummulatív eszközökkel, oldalról a 72-ket.
...tömegesen!
2 sor ERA téglát nem sikerült pár-tíz-éve alatt odarakni!
Én mint "magánember"/állam/haderő szégyellném, de a
büszke orosz
büszkén veszíti tucat-/száz-szám a gépeket Cecsen-földön(I-II), és arab pártfogoltjainál. (pont)
Nekünk nem kéne ilyen "büszkének" lenni, és az izraeli túlélő/győztes megoldást szorgalmaznám.
...de nevezhetném, finnek, svédnek,
...és nekünk is szégyen, hogy egy --kiegészítve-- 30 mm-est megfogó kötényezést nem sikerült/sikerül "kifejleszteni"( ??? ), alkalmazni a sajátokhoz!
...2021-ig !
(...194?-ben hónapok alatt megcsinálták!)
A jelentős többlet védelmet adó "ezeréves" Brezsnyev-szemöldök összesen 4 tonna!
2x2 sor 14 darab ERA 1 sincs!!!