( Párszor levezettem de nem nagyon akar átmenni....Egy ruszki hadtest melózik az első vonalban, a Kijev-Harkov, Északi frontra ha mindent full optimálisra veszek, akkor jutott ~40k harcoló. Tehát ki az a szellemi hadirokkant aki 2 darab, milliós város bevételét, megspékelve egy kb Németországnyi területtel reálisnak látja, majd a meg nem valósulás után ,Győzelemként hirdeti.
)
Az Ukrán topic követhetetlen, máshol nem láttam a munkásságodat. De ha lehetne, érdekelne.
Azonban én is elő tudok állni a saját elméletemmel.
A háború előtt az Ukrán Hadsereg 250,000 katonával bírt, amihez jött még 150,000 rendőr + nemzeti gárdista, 400,000 hadrafogható, túl optimistán. Most 1 millió a hadrafogható, "sikerült" 600,000 civilt besorozni.
Azonban ezeket a számokat úgy érik el, hogy hogy a frissen behívottak már 3-4 nap kiképzés után indulnak valamelyik frontvonalra. Márpedig 3-4 nap alatt semmit nem lehet megtanulni, max betárazni a Kalasnyikovjukat. És ezek a kényszersorozottak biztosan képtelenek lesznek olyan komolyabb fegyverzet használatára, mint a tüzérség, tankok, csapatszállító járművek és még sorolhatnám. Márpedig ezeknek a személyzete is kifárad egy idő után háborús helyzetben vagyis képzett állományból is szükség van az utánpótlásra.
Nem csak az Oroszok, hanem az Ukránok is elkövetnek hibákat: Az Ukrán Hadsereg több mint felét már a háború előtt is a Donyeck és Luhanszk és Harkov oblasztyokban összpontosították, ami az elmúlt hónapok során a háború eddigi legvéresebb frontvonalaként híresült el. A médiában az Ukrán veszteségeket próbálják kozmetikázni, letagadni, de beláthatjuk, megharcoltak Izjumért, Popásznáért, és Szeverodonyeckért, belefáradtak, és mindegyik elesett, és Liszicsanszkot már egyetlen puskalövés nélkül vették be az Oroszok, úgy, hogy ők is a lehető legkisebb erő felhasználásával harcolnak.
És akkor még nem is vettem számításba, hogy milyen megterhelő lehet pszichológiailag egy civilnek, hogy hirtelen a háború kellős közepén találja magát. A napokon át tartó tüzérségi tűz még egy harcedzett veterán idegeit is kikezdené, nemhogy egy kényszersorozottét. Ez nagyon gyorsan a morál romlásához, extrém esetben a fegyelem felbomlásához vezethet.
Tehát a reális esély megvolt Kijev bevételére, csak az Ukrán tüzérséggel nem sikerült számolni.