Mindenhol erre tartják a hiper korrupt államaparátust. De ez itt off topik, maradjunk az adott típusnál!Egy nagy hadseregben, a szóban forgó USA / Orosz kik döntik el, hogy, milyén mértékben osztják be a költségvetést a fegyvernemek között ?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Mindenhol erre tartják a hiper korrupt államaparátust. De ez itt off topik, maradjunk az adott típusnál!Egy nagy hadseregben, a szóban forgó USA / Orosz kik döntik el, hogy, milyén mértékben osztják be a költségvetést a fegyvernemek között ?
Szia,Azonban ezeket a számokat úgy érik el, hogy hogy a frissen behívottak már 3-4 nap kiképzés után indulnak valamelyik frontvonalra. Márpedig 3-4 nap alatt semmit nem lehet megtanulni
És körkörös , mondjuk egy biztonsági kamerának ezt ma már alapból tudnia kell ! A hőképalkotóra viszont kíváncsi lennék mert a Fehéroroszok polgáriból is gyártanak már olyat , hogy télen akár 1500m felderítési és 1000m azonosítási távolság nem kiugró . 1000m-ről megmondom disznó v. szarvas ! Ezt nappal normál távcsővel is csak jó látási körülmények között ! És ugye kézi eszközökről beszélek nem beépített akármekkora teljesítményűről ! Szóval én is kíváncsi lennék kicsinkét !Ez meg egy jó videó a T-90M-ről, angol szöveggel:
10:07-nél ott van a fentebb tárgyalt kijelzőnek a képe. Hát nekem itt elég jó felbontásúnak tűnik.
Ez alapján még mindig élek a gyanuval, hogy a másik harci videón bele van nyúlva a felvételbe.
A hőképalkotóra viszont kíváncsi lennék mert a Fehéroroszok polgáriból is gyártanak már olyat , hogy télen akár 1500m felderítési és 1000m azonosítási távolság nem kiugró .
A 10+ éves technológia? Csoda lenne, ha kiváló teljesítményt nyújtana. Az oroszok szerint a saját gyártású QWPI mátrix technológiával (bármiti is jelentsen ez) készülő Catherin XP hőkameráik 10km-es látótávot, 4,5km-es észlelési és 2,5km-es azonosítási távolságot tudnak (magyarul, 10km-ről látjàk, hogy van ott valami, 4,5‐ről látjàk, hogy tank és csak 2,5km-ről tudják megàllapítani a típusát). Ez a teljesítmèny nyugaton már nagyon messze vaan a kiválótól.A fehér orosz és így a modern 2000's évek utáni orosz hőkamera technológia az francia alapú. Ha jól emlékszem Catherin FC licencet vettek, az van a Leclercben is. Saját korában az egyik legjobb hőkamera volt.
Ennek a különböző továbbgondolásait használják jelenleg az oroszok. Meglepne ha nem nyújtana kíváló teljesítményt.
Szerintem még mindig nem az a kérdés , hogy leküzdhető e a céltárgy . Mert ha eltalálod valószínűleg le is küzdötted (itt jön majd a páncélzat és aktiv+passzív védelem ) de milyen eséllyel találod ? Hány % ? Hány lövésből ? Na ez a kérdés !
Van aréna a perui gépeken?Az ATGM-eket több, 5 + km távolságról szokták indítani, és harckocsiknál is elérhető ez, az ő 4 - 6 km-es távjuk között.
De ATGM-et jó esetben negálja az APS.
Chile-i Leó 2-es az tudja indítani a LAHAT ATGM-et, de a Perui T-90Sz / SzM-en ott virít az Aréna, az jóeséllyel nullázza, és a válaszcsapást a Refleksszel nem köszöni meg, kivéve ha azon is ott van a Trophy, és akkor meg marad a 3,000 méterre menetel, és az APFSDS-re váltás.
Az ATGM-eket több, 5 + km távolságról szokták indítani, és harckocsiknál is elérhető ez, az ő 4 - 6 km-es távjuk között.
De ATGM-et jó esetben negálja az APS.
Chile-i Leó 2-es az tudja indítani a LAHAT ATGM-et, de a T-90Sz / SzM-en ott virít az Aréna, az jóeséllyel nullázza, és a válaszcsapást a Refleksszel nem köszöni meg, kivéve ha azon is ott van a Trophy, és akkor meg marad a 3,000 méterre menetel, és az APFSDS-re váltás.
Szerintem kizárt, valakiknek nagyon becsípődött ez az Aréna.Van aréna a perui gépeken?
Van aréna a perui gépeken?
Az egy dolog csak úgy mondtad mintha perui arena tény lenne.A Perui gépek csak Storával bírnak, a Chilei gépek meg abszolút nem bírnak Trophy-val, de viszont az ATGM képesség mindkettőnél valóságos feature.
T-90
https://mandiner.hu/cikk/20220510_videon_hogy_az_ukranok_kilovik_az_orosz_szupertankotforum.htka.hu
Az egy dolog csak úgy mondtad mintha perui arena tény lenne.
Oké a lahatról tudtam hogy van nekik de perui arénáról nem hallottam azért kérdeztem hogy ez az információ honnan van.De nem csak a Peruit sztároltam. Az is egyedi dolog, hogy a Chile-i Leó egyedülállóként kapott LAHAT-ot, és lehet továbbgondolni Wishful Thinking-ként, hogy a Trophy is menjen rá, mert az eddigiek alapján nagyon jók a Chile-i és Izraeli kapcsolatok, még hadtechnél is.
Oké a lahatról tudtam hogy van nekik de perui arénáról nem hallottam azért kérdeztem hogy ez az információ honnan van.
Mert pénzbe kerül és az oroszok tipikus vásárlói köre àltalàban ebben nen szokott dúskàlni.A felvételek alapján az Aréna teljesen működő, de miért nem vitték sorozatgyártásba úgy, mint a Trophy-t ?
Mert pénzbe kerül és az oroszok tipikus vásárlói köre àltalàban ebben nen szokott dúskàlni.
Utóbbi.Oroszország legfőbb vásárlója India, úgy van 1,000-féle és élvonalbeli fegyvere, és atomarzenáljuk, hogy az egész országuk gettófalva De ez nem csak Indiára jellemző, Pakisztán és sok más ország is összevásárolják a nagyon jó harcértékű fegyvereket, hogy a lakosság alultáplált, koszban, egzotikus betegségekben és társaikban úsznak.
Nem akarok offolni, Indiában mi a hadsereg vezérleti nyelve ?
Dél-Amerikai viszonylatban is az, hogy Peru M1A1 Abrams-et és T-90Sz-t versenyeztetett, meg vehetett volna akár Leó 2-est is, arra utal, hogy vagy nagyon jól állnak ők is, vagy szintén a lakossági életszínvonal rovására fegyverkeznek.
Peru a 70es évek óta vesz orosz technikát.Oroszország legfőbb vásárlója India, úgy van 1,000-féle és élvonalbeli fegyvere, és atomarzenáljuk, hogy az egész országuk gettófalva De ez nem csak Indiára jellemző, Pakisztán és sok más ország is összevásárolják a nagyon jó harcértékű fegyvereket, hogy a lakosság alultáplált, koszban, egzotikus betegségekben és társaikban úsznak.
Nem akarok offolni, Indiában mi a hadsereg vezérleti nyelve ?
Dél-Amerikai viszonylatban is az, hogy Peru M1A1 Abrams-et és T-90Sz-t versenyeztetett, meg vehetett volna akár Leó 2-est is, arra utal, hogy vagy nagyon jól állnak ők is, vagy szintén a lakossági életszínvonal rovására fegyverkeznek.
Peru a 70es évek óta vesz orosz technikát.
Csakhát a hinduknál nem mennek olyan gyorsan a dolgok.....De ezek szerint nem voltak elégedettek az Arenával.