T-90

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
27 441
115 727
113
Ennek a képnek az apropóján kérdezted:
p3p-EFB5-Mw3k.jpg

Már akkor is ment amatek, hogy akkor ez most hogyna is lesz.
És ez nem került fel azóta sem még az obr 2022-re se.
 
 • Tetszik
Reactions: ghostrider

waterloo

Well-Known Member
2020. március 3.
751
1 180
93
Boki írt róla, hogy elkezdték rendszeresíteni azokat a T-72B3-akat amiken már van PK PAN parancsnoki panoráma periszkóp, és ezek közül jelent is már meg a zónában mint ahogy a képen is láthatjuk:
Fd-R5-Av-WX0-AItk-Kt.jpg


Viszont ez nem az a variáns amit mostanában szoktak obr. 2022-ként emlegetni és az obr. 2016 sem ilyen. Valószínűleg az a helyzet, hogy van néhány olyan obr. 2016 ami megkapta ez a panoráma periszkópot. De az sem elképzelhetetlen, hogy elővakarták a tankbiatlonos harckocsikat (azok közt voltak ilyenek) és átfestés után gyorsan elküldték őket a zónába.

Ez pedig a T-72B3 obr. 2022:
A biatlonos tankokból asszem már vesztettek is párat.
 
 • Tetszik
Reactions: ghostrider

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 553
33 906
113
3D model T 90
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 553
33 906
113

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 419
13 016
113
A T-90-est nem tudják az Indiaiak modernizálni, mert műszakilag messze el vannak maradva mögötte.

Milyen modernizációt terveztek hozzá, önerőből ?

A törökök nem vesződnek sokat, ők megvennék az Unificirovannij tornyot és jó is lenne.
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
17 992
52 728
113
A görögök, a törökök, és sokak mások képesek a nulláról harckocsiipart kiépíteni, de Indiával mi van ?

Görögöknek nincs önálló tankjuk, a törökök meg vettek egy K2-es harckocsiváz licencet Koreából. Az Altay lényegében egy K2-es!
Ehhez képest India tényleg önállóan próbált valamit csinálni. Csak ennek semmi köze a T-90 topikhoz :rolleyes:
 

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
27 441
115 727
113
Görögöknek nincs önálló tankjuk, a törökök meg vettek egy K2-es harckocsiváz licencet Koreából. Az Altay lényegében egy K2-es!
Ehhez képest India tényleg önállóan próbált valamit csinálni. Csak ennek semmi köze a T-90 topikhoz :rolleyes:
Amúgy a török mindenhez megveszek (vagy nem veszem meg hanem csak lemásolok) egy licencet és utána azt lemásolom módszer eléggé működőképesnek tűnik. Csak elég nagy alapbefektetés kell hozzá és 40 év.