Társadalmi folyamatok

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Status
Not open for further replies.

Nber

Well-Known Member
2021. október 15.
1 976
8 923
113
Ábrahám Robi FB:
Pár perce Magyar Péter azt állította, hogy a Lakatos-ügy egy titkosszolgálati akció. Sőt! Azt is sugallta, hogy ezt Rogán Antal rendelte meg. Pár napja már Puzsért is azzal bízta meg, hogy ezt a suttogó propagandát terjessze.
Hadd tegyek pár megjegyzést.
Értem, hogy magyarázkodni kényszerülnek azok az influenszer-propagandisták, akiknek az volt a dolga, hogy tömjénezzenek Péternek, de itt van pár egyszerű tény, ami ellentmond a hülyeségének.
1, Én voltam az, aki eddig határozottan visszautasítottam, hogy ezt az ügyet “pedotisza” jelzővel illessék, mert a vamzer-Péternek eddig ehhez semmi köze nem volt. (Azokhoz az ügyekhez sem, amik holnap válnak ismertté.)
2, Eddig a rendőrség éppen engem zaklatott, nem pedig azokat, akik ellen terhelő tanúvallomás állnak rendelkezésre.
3, Két nappal ezelőtt Mérő Vera segített védelmet szerezni a koronatanúnak, mert veszélybe került, és a rendőrség félrenézett.
4, Engem éppen leszarnak azok, akikkel próbál összemosni ez a támogatottságát féltő senkiházi.
5, Miközben azt állítja, hogy ez egy megrendelt akció, pénteken bontottam fel a stúdióm bérleti szerződését, ahol eddig a videókat forgattam. Mivel nem csak bevétel nélkül maradtam, de a NAV foglalási jegyzéket tett a technikai eszközökre, amivel dolgoztam
6, Fogalma sincs ennek az embernek, hogy noha eddig nem volt köze az egészhez, most már ő rá is rá fog sülni, mert amik kiderülnek - többek között holnap - azok nem titkosszolgálati akták, hanem sokak által ismert és elhallgatott történetek a szórakoztatóiparon belül.
7, Sokkal nagyobb áll mögöttem, mint Rogán, vagy bármely más politikus. És ahogy eddig mindenki, ő is rá fog jönni

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 769
32 109
113
Igen.
Köszönöm!
Tudom hogy màs a rendszer ( precedensjog,esküdtek,stb), a szellemiség viszont àtültethető lenne.
Fòrumjogàszok majd megszakértik ha akarjàk.
Ami itt idevágó szerintem az magyarra fordítva: "a magatartási mintákra összpontosít, nem pedig a bűncselekményekre".
De ezzel lehetne a folyamatosan változó kábítószer kereskedelmet is lefedni.
ez egy megrendelt akció
De ha az is lenne, az miben is cáfolná az állítottakat? Eddig, tudtommal egyik megnevezett érintett sem tett rágalmazásért feljelentést, de még csak hangos tiltakozást sem lehetett hallani tőlük.

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
658
6 112
93
Jò, ha a NAV elnéz pàr millió "elíràst", akkor elfogadom hogy 17/10-en lett elfeltetve valaki, elõbb nem.

Elfogult vagyok.
Jeleztem.
Mi is annak a yenki törvénynek a neve ( Talàn a Lex Nico?) , amelyik alkalmazàsa esetén nem kell a cselekményt bizonyítani, elég ha a szervezethez valò tartozàst bizonyítja az ügyész és megnyeri a fullos "ajàndékkosarat"? Hajrà takargatòk, hivatalnokok.

Alapjàban véve így kellene működnie a törvénykezésnek.
Csak ma magyarorszàgon nem "igazsàgszolgàltatàs" van hanem " jogszolgàltatàs" van, nüansznyi különbség.
Egyébként egyetértek.
"Csak ma magyarorszàgon nem "igazsàgszolgàltatàs" van hanem " jogszolgàltatàs" van, nüansznyi különbség."

Ráadásul nagyon következetlen, valamiért nem egységes, nem következetes. Egészen más területről hozva a példát.

Volt a tanári engedetlenségi "mozgalom". Abból állt, hogy a néhány tanár egészen egyszerűen nem tartotta meg az óráit. Gyakorlatilag munkamegtagadás történt. Szerintem nagyon helyesen kirúgták őket, mint bármely más munkahelyen ilyen esetben megtennék. A látókörömben nem ismerek olyan munkahelyet, ahol nem kirúgással szankcionálnák, ha valaki tudatosan nem végzi el a munkáját.

Az elbocsájtott tanárok úgy érezték, hogy jogtalan volt az elbocsájtásuk.

Két per zajlott le.

Az egyik csoportnál a Karinthy Frigyes gimnáziumi tanárok esetében a bíróság jogosnak tartotta az elbocsájtást.

Most fejeződött be a másik per Kölcsey gimnázium (még nem jogerős). A bíróság túlzónak és nem megalapozottnak tartotta az elbocsájtást és végkielégítést ítélt meg a munkát nem felvevő tanároknak. Egészen pontosan: "A bíróság megállapította, hogy a sztrájk jogellenes volt, és sértette a tanulók tanuláshoz való jogát, de a szankciót »eltúlzottnak« találta,"

Két különböző bíróság (bíró) különbözőképpen ítélt meg ugyanolyan helyzetet. Valahogy egységesíteni kellene a bírók üléspontját.

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
3 402
18 303
113
Ami itt idevágó szerintem az magyarra fordítva: "a magatartási mintákra összpontosít, nem pedig a bűncselekményekre".
De ezzel lehetne a folyamatosan változó kábítószer kereskedelmet is lefedni.

De ha az is lenne, az miben is cáfolná az állítottakat? Eddig, tudtommal egyik megnevezett érintett sem tett rágalmazásért feljelentést, de még csak hangos tiltakozást sem lehetett hallani tőlük.
Kàbítòszer esetében szimpatikus az a francia elképzelés hogy visszafordítjàk a rendszert...
Azaz, pl autòs igazoltatàsnàl, verik a szàdba a tesztet.
Aztàn bizonyítsd te, hogy a teszt nem a valóságot mutatja.

Most az összes eddig megnevezett degeneràlt lapít, mert vàrja fentről a segítséget...

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
11 739
34 655
113
Az egyik csoportnál a Karinthy Frigyes gimnáziumi tanárok esetében a bíróság jogosnak tartotta az elbocsájtást
Hmm a "Thökölyt" jól ismerem....az engedetlenséggel vót a "problem" ha jól emléxem...
Az elejétől fogva liberális/libertáriánus feldogàsú iskola...belülről tudom...főleg amióta a "kétnyelvűek" osszák az észt.

• Tetszik
Reactions: fip7

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
3 402
18 303
113
Hmm a "Thökölyt" jól ismerem....az engedetlenséggel vót a "problem" ha jól emléxem...
Az elejétől fogva liberális/libertáriánus feldogàsú iskola...belülről tudom...főleg amióta a "kétnyelvűek" osszák az észt.
Ez is egy durva példa a szemünk előtt.
Avagy, a nagypolitika hogyan màszik bele, a kicsik tànyérjàba....
Ugye adva van egy orszàg, annak van vezetése, politikai irànyvonala.
Namàrmost, ha az adott politikai (regnàlò) hatalom hosszùtàvra tervez, de azt làtja, hogy a tàrsadalom komplett szegmensei vannak identitàsidegen politikai-szociàlis szerveződések irànyítàsa alatt, mit is tehet?
El kell kezdeni bontani, majd építeni.

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
11 739
34 655
113
Ez is egy durva példa a szemünk előtt.
Avagy, a nagypolitika hogyan màszik bele, a kicsik tànyérjàba....
Ugye adva van egy orszàg, annak van vezetése, politikai irànyvonala.
Namàrmost, ha az adott politikai (regnàlò) hatalom hosszùtàvra tervez, de azt làtja, hogy a tàrsadalom komplett szegmensei vannak identitàsidegen politikai-szociàlis szerveződések irànyítàsa alatt, mit is tehet?
El kell kezdeni bontani, majd építeni.
Én még az indulásakor jártam oda...ott is érettségiztem, a reformkomancs álca alatt már akkor beszivárgott az ideológia is...#kétnyelvű-kígyónyelv...
Komoly liberális beálítottságú iskola lett, bár predesztinálva volt erre...

• Tetszik
Reactions: fip7

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
11 739
34 655
113
Mi a baj a kétnyelvű oktatással?
Semmi nem lenne, ha nem éppen a személyiség kialakulása idején oltanák be a magoncokat idegen oltványokkal...a legfogékonyabb korszakban. Nem a kéttannyelvűség a baj, bár az sem kifejezetten előnyös, de a jövő helytartóit nevelik ki ott...(láttam/tapasztaltam)
#magyarszar, #idegenbest

• Tetszik
Reactions: fip7 and Tiria

Kockás ing

Well-Known Member
2020. február 10.
120
419
63
Semmi nem lenne, ha nem éppen a személyiség kialakulása idején oltanák be a magoncokat idegen oltványokkal...a legfogékonyabb korszakban. Nem a kéttannyelvűség a baj, bár az sem kifejezetten előnyös, de a jövő helytartóit nevelik ki ott...(láttam/tapasztaltam)
Szingapúrban is angol nyelven tanítják az embereket, nem pedig kínaiul vagy malájul, mégse lettek bábállam. Az idegen nyelv tudás pedig egy rendkívül hasznos dolog, mivel sokkal jobban kiszélesedik az ember látótere és több tudásból meríthet. Itt a fórumon sem magyarul van a legtöbb hír, hanem angolul, Filternek hála franciául, oroszul, meg németül (meg persze Szőrhiggins héber berakásai). A magyar nincs eléggé elterjedve, hogy csak azt tanuljanak komolyabb szinten a tanulók, komoly képességhiányhoz vezet ma már, ha nem tudsz valamilyen elterjedt külföldi nyelvet.

• Hűha
Reactions: Kim Philby

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
11 739
34 655
113
Szingapúrban is angol nyelven tanítják az embereket, nem pedig kínaiul vagy malájul, mégse lettek bábállam. Az idegen nyelv tudás pedig egy rendkívül hasznos dolog, mivel sokkal jobban kiszélesedik az ember látótere és több tudásból meríthet. Itt a fórumon sem magyarul van a legtöbb hír, hanem angolul, Filternek hála franciául, oroszul, meg németül (meg persze Szőrhiggins héber berakásai). A magyar nincs eléggé elterjedve, hogy csak azt tanuljanak komolyabb szinten a tanulók, komoly képességhiányhoz vezet ma már, ha nem tudsz valamilyen elterjedt külföldi nyelvet.
Hmm...egy kiforratlan ifjonc számára?
Szingapúr nem bábállam?
De zárjuk is...mert egy libsikeltető a suli...punk-tum...

Kockás ing

Well-Known Member
2020. február 10.
120
419
63
Hmm...egy kiforratlan ifjonc számára?
Szingapúr nem bábállam?
De zárjuk is...mert egy libsikeltető a suli...punk-tum...

Igen egy kifforratlan ifjonc számára, ha minél sikeresebb akar lenni, elengedhetetlen a nyelvtudás a globalizmus korszakában az Európai Unió polgáraként.

Van az a sztereotípia, hogy az iskola "libsivé" teszi az embereket, de személyes tapasztalatom szerint ez egyáltalán nem igaz. Bár szerintem alapból nem is az a baj, ha valaki liberális, hanem ha a saját fejében lévő teóriáit látja az egy igazságnak és próbálja azt misszionárusként téríteni.

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
11 739
34 655
113

Igen egy kifforratlan ifjonc számára, ha minél sikeresebb akar lenni, elengedhetetlen a nyelvtudás a globalizmus korszakában az Európai Unió polgáraként.

Van az a sztereotípia, hogy az iskola "libsivé" teszi az embereket, de személyes tapasztalatom szerint ez egyáltalán nem igaz. Bár szerintem alapból nem is az a baj, ha valaki liberális, hanem ha a saját fejében lévő teóriáit látja az egy igazságnak és próbálja azt misszionárusként téríteni.
Hmm...szerintem...hmm

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
5 737
32 131
113
Sima homonak gondolta volna az ember.
Faxt. Bi, csajok is kellenek neki, ha elég fiatalok. Mérő Vera posztja alatt írt erről valaki pont. Na, de én, aki vidéki versenyző vagyok és a művészvilág közelébe is max nézőként jutok, tudtam 3(!) egymástól teljesen független forrásból, h a 15-17 éves korosztály a kedvence. Az egyik vonalon a valakinek a valakije szinten, de a forrás szerint a Keveházi hajtotta el a balettintézet környékéről, idézném, "rálépett a faszára és hanyatt lökte". A '90es évek elején, amikor ezzel még lehetett hódítani, nagyon új, nagyon menő, nagyon nyugati kocsikkal vitte korzózni a kiszemelt balettosokat.

Egy másik vonalon pedig az egyik zsákmány falubelije volt a forrás. Egy 3000es felvidéki faluról van szó.

És amit a nagykövet úr munkatársai mindenféle titkos művelet nélkül odatehettek volna a nagykövet úr asztalára, a cikkben is említett 2017es ügy, amikor a metoo kampányon felbátorodva Mérei Tamás előállt, de 2 cikk után lepattintották. A csellista agyvérzést kapott és 2020ban meghalt.

Ezt nem ertem... nev nelkul kire keressek? Mindenfele titulusa volt mindenkinek 20 -30 eve, egy vicc volt az egesz magyar uzleti kultura.
Az eredeti videóra, a zenész is kimondja Lengyel Attila nevét, meg Lakatos Márkét is.

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
5 737
32 131
113
Csak jò lenne làtni a büntetéseket is...ftanciàk 70 éves papnak odavertek 18-at. 4 molesztàlàs, egy erőszak....
Itt a minimum a tényleges életfogyt.
Màs.
Jò lenne valamilyen kormànyzati magyaràzat , hogy 2/3-adnàl mi az oka annak hogy a kémiai kasztràlàst leseperték az asztalròl?
Lakatos szabadlàbon, évtizedes ismert ügyek a rendőrség àltal elfektetve, ujsàgíròk àltal elfeltetve...ügyészség nem tud semmiről. Ez nem az eu pénzes történet... ebbe belebukhatnak Trump ide vagy oda.
Àldozatok? Milyen tàmogatàst kapnak? Foglalkozik a szerencsétlenekkel valaki?
Kormànyunk is kihùzhatnà a seggéből az ujjàt , aztàn odacsaphatna....
Igy azt kell hinnem hogy érintettek.... , remélem nem.
De a tanárnéni, aki a diákját molesztálta, az Elysée palotában lakik.

Status
Not open for further replies.