Biztos csak véletlenül felejtetted ki a kritika egy részét, de azt én önzetlenül kiegészítettem. Így oké?
Azt nem tudom megítélni egy egyetemen ki a balos, meg ki a jobbos. Azt sem figyeltem meg, hogy a jobbos beállítódottságúak tehetségesebbek lennének.
Ha arra célzol, hogy a magyar szellemi elit nagyobb része baloldali, akkor igazad van. Valószínűleg a felsőoktatásban, az igazságszolgáltatásban is többségben vannak, amit én nagyon sajnálok és az ország tragédiájának tartok. Azt gondolom, ez az elmaradt rendszerváltás súlyos következménye.
Viszont a fiatalok többsége tapasztalataim szerint jobboldali, vagy jobbra húz, aminek én nagyon örülök. Van remény, hogy az öreg baloldali elefántok kikopnak. Reményeim szerint az ország jobbra (középre) tolódása erkölcsi megújulást is jelent.
Gázszerelő barátunk, Lámpacserélő kis herceg teljesítménye, Lézer Jánosok, stb-k, stb.-k nem ezt mutatják. Ezért kritizálok. Nekik javítani kell a bizalmat a politikai elit irányába, nem pedig ott folytatni, ahol azok abbahagyták. De ne gondold, hogy pártolnám az előző garnitúrát.
Nem hiszem, hogy nagy különbség van a véleményünkben, én kicsit kritikusabb vagyok a magyar politikai elittel.
Erdekes! Ugyanakkor egy befolyásos csalad miert adná gyermeket katonanak?
Amcsiban a katonai karrier jó belépő a politikai pályára, meg sok cég vezetőségébe (a megfelelő családi háttér mellett) előnyt jelent a gyarmati háborús múlt.
Colin Powell, Dick Cheney, Robert Gates, Donald Rumsfeld meg ilyenek is így kezdték.