Ez a dolga. A pártja tényleg lehetett volna kormánypárt, de nem voltak elég kitartóak és megadták magukat. Létrejöttek valami ellenében, és mára összeálltak azzal, ami ellenében létrejöttek. Sajnálom a hazai politikai életet, mert nagyon rányomja a bélyegét a társadalomra az a stílus, ami van. És ebben a Fidesznek is van szerepe, főleg azért, mert 2010 után nem számoltatott el, sem a rendőrattak, sem a gazdaság elqurása kapcsán, majd látva a totálisan balfék ellenzéket, túltolta a kocsmát. Sajnos, mindig ez volt a gyűjtőpártok legnagyobb hátráltatója, hogy egy idő után már nem tudnak hová fejlődni azért, mert mindenki rájuk akaszkodik és meg kell felelni nekik is. Ezért a sok kiábrándult ex-Fideszes, mert nem tudták és akarták kielégíteni minden talpas igényét, és ez volt az, ami feszültségeket szült. Annyi a jó, hogy legalább a helyzethez képest jól kormányoztak, csak ugye a különböző feladatok sorrendje volt az, ami szintén ingerültséget szült.Nekem Schifferről olyan dolgok rémlenek, amikkel nem mindig és nem feltétlen értettem egyet, de sosem tűnt olyan károsnak (érts erőszakos, úrhatnám, életmódomba belepofázósnak), mint a legtöbb többi "liberális" erő, csak másként gondolt dolgokat, mint én. Amolyan régebbi vonalas liberálisnak tűnt számomra.
Sokszor tanúsított kritikát a baloldalról is, nem csak a jobbról, sőt a határkerítés kapcsán pl. önkritikát gyakorolt, nyilvános interjúban nyilatkozta, hogy hiába mondott mást korábban, már látja, hogy tévedett, és igaza volt a kormánynak. Mindezt úgy, hogy akkor már rég nem "megélhetési" politizált.
Schiffert nem bírom, viszont meghallgatom. Mert bár nem értek egyet vele, de az előadásmód fogyasztható. Ellenben egy Trolldaival, Szabóval, Vadaival meg a Jákobokkal. Azok értelmezhetetlenek, idegesítőek. Van ilyen Fideszes is, de azok nem frakcióvezetők vagy első számú alabárdosok a kormánypártokban.