Kedves papajoe, fogalmad sincs az egészről. Vegyük pl az
emberölést. Emberölés statisztikailag Magyaroroszágon hogyan történik jellemzően: a férfi hazamegy és valamivel felhúzza az este a konyhában tevékenykedő feleségét/élettársát és az leszúrja a konyhakéssel. Nem viccelek ez a statisztikailag markáns elkövetési forma. 20 évvel ezelőtt is ez volt, és alig változott azóta a felállás. A gyilkosságok ma 60%-át valaki olyan terhére követik el, akivel marha rossz a viszonyuk, de kénytelenek együttélni vele borzasztó körülmények között.
Nem értem miért ragozod, egyértelműen leírtam fentebb is, hogy a visszaeső erőszakos bűnözőkkel nem lehet finomkodni, de a börtönpopulációnak csak egy kis százaléka ilyen
Egy kicsit megtévedtél, mert a rendőrök bekamerázása pont a rendőri túlkapások miatt történt, természetesen vannak esetek amikor a tettesre terhelőleg is jól jönne, de ezekben az esetekben a rendőr vallomása is pont elég lenne.
A bírói mérlegelés a jogrendszer része, a Fidesz már rég kidobta az elvtársakat a nyugdíjazási korhatár leszállítással. Egyértelműen nem lehet bűncselekményekre szabni a jogszabályokat, csak büntetési időtartamokat megadni, és a súlyosbító/enyhítő körülmények alapján súlyozni. Jogi ismereteid nagyon hiányosak lehetnek ezen a téren. Javaslom, hogy olvasgass.
Abban viszont teljesen egyetértek, hogy a rendőrség nincs felkészülve a lehető legjobban a feladatai ellátásához, és
adaptálódnia kellene.
Szerintem elbeszélünk egymás mellett,itthon kb elhanyagolható a rendőri túlkapások száma,ha ezalatt a bűnözőkkel való felesleges erőszakot értjük,sőt.
Láthatóan nem dobta ki az elvtársakat a fidesz a bírói karból,mert nem csökken a bűnözés a falvakban,a védtelen(ebb) népesség körében,ugyanúgy kb tehetetlen a rendőrség az említett bűnözőkkel,búnözési formákkal,mert hiába fogják el,hiába érik tetten a tettest,hiába van videó felvétel,a kedves bíróság le sem tartóztatja a delikvenst,vagy csak minimális időre,ill nevetséges ítéleteket kapnak,a visszaeső bünöző,a 2-8 évig büntethető tételből kap forint pénzbírságot,amit sosem fizet majd be,és ott folytatja,ahol tegnap abbahagyta.
Egyértelműen nem,hogy lehet,hanem kell bizonyos bűncselekményekre szabni a jogszabályokat,mert láthatóan lópukit sem ér a btk a bűnözőkkel szemben.
Bizony,csk büntetési tételeket kell megadni,ahol videó van,megtalálták az ellopott motyót,tetten érték őket,ott mi a fszt kell mérlegelni?
Fent írtam,aki életvitel szerűen bűnözik,azzal mi a fszt mérlegelsz,jókodsz,hátha még aznap megveri azt kölyköt az iskolából hazfelé menet,amelyiknél a legjobb telefon van,amit a nagyszülők vettek neki a szülinapjára a nyugdíjukból?
Vagy hátha meg is szúrkálja a tanárt mert rossz jegyet adott a gyerekének,nem csak felpofozza?
Ez nem a rendőrökön múlik.
Az ilyeneket el kell fogni,vádirat,bíróság,majd 45év börtön.
Pont.
Szerintem a rendőrök azon része,amelyiknek ez a feladata,pont úgy szopik a botrányos bírósági gyakorlaton,mint a nevezettek áldozatai,nekik is úgy kellenek ezek a lecsukhatatlan szemétládák a területükre,mint hányás közben a tökönrúgás.
Itt a bekamerázás pont a rendőrök mellett lenne,nem kevés videó van fent a csövön,ahol a rendőrt megtámadja,fenyegeti,leszúrással,megöléssel a delikvens,ezt én automatikusan év azonnali letöltendővel honorálnám,mi ezzel a gond?
Nem fogok olvasgatni,mert nem vagyok sem jogász,bíró,rendőr,smasszer,és uborka tolvaj sem,nem az én dolgom lenne ez,fel sem kellene ,merüljön bennem mint end user,hogy miért napról napra ugynazok járnak lopni,betörni,drogot árulni,vadorozni,terményt betakarítani,tanárt,mentőst,stb verni,hanem a rendszernek kellene ezt megfelelő börtön évekkel honorálni,megfelelő börtön körülmények között,hogy miután kijön,legyen mihez tartania.
Ne kérj számon rajtam jogi ismereteket,nem az én dolgom(lenne).
Vedd ki a képletből a gazdasági bűnözőket,meg a fehér gallérosokat,most a sokszorosan büntetett,visszaeső,és erőszakos bűnözőkről beszélek,tudjuk kikről van szó.
Peace.