Mivel már nem számít titoknak ennyi év után, az utolsó havi magyar fizetésem nettó 840000Ft volt 2016 novemberében, a bruttóm ebből számolható - bejelentett jogviszonnyal és adózással. Felmondáskor a nettó 1 misi is az asztalon volt, de addigra valami már nagyon elromlott, kezdtem kiégni és egyre kevesebb volt a szakmai kihívás.
A bértárgyalásnál meg nem érdekel az adott ország bérszínvonala, hanem a feladat a lényeg. Ha a munka nemzetközi, a problémák nemzetköziek, vevők a világ minden tájáról, minden gyártási/minőségi gixer a világból az asztalomon landol, akkor a suska is nemzetközi vagy lehet keresni egy Olcsó Jánost.
Az akkori bruttó 5000€ alapja tehát ez volt...
Ozy, nem ez volt a lenyeg, mert nem akartam ebben a kerdesben reszletesen vajkalni, ebbe tenyszeruen belemenni, hanem csak emlekezni. Nem is az osszegszeruseg miatt, hanem azert, mert itt engem lerobbant libsi ( a libsi az igaz) nyuggernek neveznek, gondolnak, aki csak a fotelbol foglalkozik azokkal a kerdesekkel, amikrol ir... Pld mernoki munkarol, gyartelepitesekrol, Li akkumulator gyartasrol...Ezert hivatkoztam a hozzaszolasomban az akkori " bertargyalasunkra". En kb. nettoba gondoltam volna ezt, nen btuttoba.
Persze, Te is tudtad, hogy en ilyen kondiciok mellett nem tudlak alkalmazni. A sajat fizezesem most netto 1500 Euro, de mivel en vagyok a tulaj, az eredmeny ennek a tobbszorose, amit legalisan ki tudok venni ma is, honapra lrosztva.
Meg, mar (55 utan) nem is torekszem cegepitesre, jo nekem az a meret, ami megvan, egyertelmuen visszavettem a tempon....
Ha, leirhatom az almom az az, hogy addig dolgozok, amig a nagyobbik fiam megunja BP-et, es neki atadnam a stafetabotot, ugyfelkort, tevekenyseget, stb.... Azert is orultem, hogy a BME epitomernok kepzes mellett a viz es csatorna szakagat is elvegezte....
O most 25 mult, majdnem 26, azt mondta, pont csutortokon, az ominozus targyalas utan, "amit a nem rossz ertelemben vett sargakkal" csinaltam, de igy kell fogalmaznom, mert a pillanatnyi negbizoim nem adhatom ki, hogy most meg elvezi BP-et, a luktetest, az allando bulizast es csajozast, de lehet, hogy 40 korul ide videkre visszajonne es atvenne a vallalkozasomat. Egyreszt azert, mert most eppen vasutat tervez Lolonek, ami a pesti eletre boven eleg, de mondtam neki, ha megunod Pestet, akkor adok neked annyi fizetest, mint most magamnak ( en addigra tenyleg nyugger leszek), az eredmenybol meg a tenyleges munka aranyaban osztozunk... En csalafi vallalkozast probaltam epiteni, tobb-kevesebb sikerrel.... Sajnos a kosebb fiam nemzetkozi penzugyi karrierbeb gondolkodok, most is egy svajci multinal dolgozik, de tolem igen tavol levi iz- es illatgyartas a szakteruletuk, az alma, meg bekerulni oda, ahol az egyik legjobb baratja dolgozik a Black Rocknal...
Ne, haraguddj, de a rad hivatkozas csak azert tortent, nert itt probaljak rolam kialakittatni az alkesz nyugger kepet, aki ket uveg bor kozott fantazial. Egyebkent, aki most ramnez az siman hipszterkent azonositana, de ebbeb igaza is lenne.
En teged, mindig becsultelek nen mindenben ertek veled egyet, de orulok a sikereidnek. En mar nem vagyom kulfoldre, en itt akarom a hatralevo szakmai eleten leelni. De, mivel sajat jogon van nevem a szaknamban, ezert vannak kulfoldiekkel tapasztalataim. Koszi, hogy visszairtal, ilyen reszlezesrn nem iellett volna, de tenyleg varon az azsiai tapasztalataid mert neken talan tobb tapasztalaton lesz azokkal az azsiaiakkal, akik itt akarnak befektetni vagy gyarat boviteni...