Az kit érdekel, hogy te mit tudsz?
Felmész, megnézed a hirdetéseket és az a realitás.
Nem az egyelemes mintád.
Én is 105k-ért vettem ki az 55 nm-es patika lakást, nem emelt a tulaj 2016 óta.
Mert ő ilyen. Ez is egyelemes minta.
Csak a feleségem tesója ugyanabban az épületben ugyanolyan lakást kivéve azt tapasztalta, hogy 1,5 év alatt 115k-ról 165k-ra emelte a bérletet.
A 8. kerbőlé mehetett ki Pestszentlőrincre, mert ennyi fért bele a keretébe, amit lakhatásra szán.
Akkor ne haragudj, fost eszel, csak nem tudsz róla. Persze értem én, valakinek a Globus és Univer mustár a világ teteje...
Az, hogy néha nyúl is van benne, az nem érv. Néha és is eszek étteremben steak-et...
A fűszerek, mustár, joghurt bor, akkor mind fostaliga lehet. Ennyiből nem jön ki.
Én brutálisan lentebb adtam az igényt minőségben és így jön ki ennyire.
Nektek mitől olcsóbb a BKV bérlet?
Puszira?
Csak az éves kenőanyag többe kerül rá ennyi idő alatt.
Meg 20 év alatt nem volt persze egy defekted, se lánccserés se semmid ugye?
Halkan kérdtem mennyit mentél 20 év alatt a bringával? Hogy 20 éve áll a sarkoban az év 340 napján, az nem számít.
- Nekem 1 év alatt gatya a hajtáslánc nagy része, mert minden időben is megyek vele 5-6 ezer km-et. Ezen nem lehet spróolni, akkor sem, ha két kis kezemmel csinálnám. Csak az anyagköltség több, mint a viccösszeg, amit ide kamuztál.
- De még fékcsere még tárcsával is minimum egyszer van. A régi hagyományos fék télen és esős időben volt, hogy 2 hónapot sem bírt. Az anyagköltsége volt darabjának 2k 2017 táján. 10 év alatt csak a fékre elköltöttem vagy 30-40k-t...
- És nem, a teleszkópot sem cseréltem, pedig eredeti magának csak árnyéka egy 4+ éves bringán. Az önmagában egy 50k táji történet lenne.
- A bringa nagygenerál 2016 óta kb. 18-20 sávból a 35-40 sávba ment. Az alapanyag és órabérek ugye...
Szóval értem én, hogy lehet foshuzatos raklapszar állapotú bringával is menni, látok ilyet dögivel, se fékezni nem tud, az utca végéről hallom, hogy nyekereg, de te most tényleg annak vetítesz bringa fenntartási árakról és realitásról,
aki 2012 óta körbetekerte a Földet?
Beszarok... XD
Milyen lakás kezdőrészletére és hol?
Egy csak konyha berendezett panelporgramos panel most 50M, tája de ez a rezsidémon elszabadulása előtt volt még pont.
Azóta a szar a májtól most vált el igazán. A szigeteletlen régi szutyok ingatlanok kb. eladhatatlanná váltak.
(Én tuti nem vennék olyat.)
Te milyen 50 millás lakást veszel meg 10 millás kezdőrészlettel?
11M hitel havi törlesztője augusztusban volt 10 éves futamidővel 125k.
10M babavárója 45k.
(És mindkettőre keresőképtelenség biztosítás?)
Ok, akkor már csak a maradék 20M-t kéne valamivel áthidalni ugye..
Nah, ha piaci hitellel, akkor a törltesztőjét ez alapján saccold meg.
30 millás hitel havi törlesztője, ha augusztusban vetted volna fel, akkor 10 éves futamidővel 340k/hó.
Értem én, fel lehet venni 20 évre is hitelt, ahol a felvett összes annyiszorosát fizeted vissza, hogy nagyon hülyének kell lenni, hogy bevállald.
Mert 10M hitel esetén is 10-et veszel fel kb. és 18-19-et tolsz vissza. "Fantasztikus ötlet"...
Egészen elképedek, hogy egyesek mennyire hadilábon állnak az általános iskolai matekkal is.