De az is elég érdekes tapasztalat, hogy a legdrágább árszintű SPAR-okba mennyi láthatólag nem a felső réteg jár vásárolni...
(Amúgy egészen fura, hogy a lakásárak elszállását anno miért is nem számolták bele az inflációba kellő súllyal...?)
Nem minden drágább ott sem, más a választék. Vagy megszokták azt a boltot, nem mennek át máshova 200 Ft-ot megspórolni egy kis vásárláson. Persze az is lehet havi 4000 Ft havi 20 vásárlással számolva. Egyébként a Tesco (Expressz) most az (egyik) legdrágább, úgy vettem észre. Klubkártyás "kedvezménnyel" esetleg ugyanannyiba kerül, mint máshol.
Nekem megéri heti nagybevásárlásra a Pennybe pl. hozni pl. tejet ~400 Ft-ért ~600+ Ft helyett (tömeggel 10-15 perc helyett 35 perc lenne egy irány kb. ideális esetben és cipelhetném a szatyrokat), még a benzint számolva is megéri oda menni hetente egyszer bevásárolni.
Ez jó kérdés. Közgazdászként mint sok mindenben ebben is egyetértek Pogátsa Zoltánnal. azért ennyi, mert ennyiért is megveszik.
Igen, biztos számolgatnak, hogy mennyiért áll be a határhaszon. A kínai árusoknál kellene mindenkinek venni, ami ott olcsóbb, attól majd észhez térnének.
Hét elején FB-on ismerősnek jelölt valaki, akit nem ismerek. Nem töröltem, de nem is igazoltam vissza. Tegnap megláttam a hírfolyamomban, hát nézzenek oda, ismerősök vagyunk. Valaki visszaigazolta helyettem. Történt ilyen mással is?
Nem hiszem, hogy ilyet megengedne magának a fb. Valaki aki hozzáfér a gépedhez, megnyomta vagy te voltál szórakozott.