Talán itt lesz a legjobb helyen.
Tudom, az én hibám, minek olvasok 444-et. Egy ismerős kérdezett a cikkel kapcsolatban. Az ismerős jobbikosból lett nagyon gyorsan elvakult 444-fogyasztó. Igen, ilyen állat nincs is. Nézzük a cikket (nem, nem fizettem, annyira azért nem vagyok hülye):
https://444.hu/tldr/2024/01/27/aki-...csoda-shaman-es-miert-vele-kinozzak-navalnijt
A nacionalista Shaman, aki arról énekel, hogy ő orosz (ez nackó szöveg), Putyin mellett énekli az orosz himnuszt, és énekelt a katonáknak.
20 éve ezek még tök menők voltak az USAban. Nem akarnék annyi YT videót beszúrni, de tessék, néhány videócím:
Michael Jackson visited US Army base in Japan to show his appreciation for the service men
Sinder Cher joins campaign to get improved body armour for US troops (Cher támogatja, hogy az amerikai katonák jobb testpáncélt kapjanak)
Dolly Parton - When Johnny Comes Marching Home
Egyik sem vádolható azzal, hogy túl jobboldali lenne. Vagy pár éve még a God bless America is teljesen elfogadott volt, csak az utóbbi pár évben (a BLM óta) lett nackó dolog a fegyveres testületeknél szolgálni, az USA zászló, de még a country zene is. Hát nem véletlen, hogy megy a sírás, h nem megy elég fiatal katonának, meg állampolgársággal palizzák be a dél-amcsikat.
Vagy az a baj, h az oroszok ugyanerre vetemednek?
Esetleg csak az, h Shaman népszerű Oroszországon kívül is?