Egész a mai napig én is a novákmonnyonle táborba tartoztam. Aztán megtörtént. Olvasom a híreket, hopp egy link, és elolvasom K.Endre írását, amiből ismét az jön le, hogy a médiának milyen hatalma van, és milyen agymosásra képes, és tulajdonképpen önálló fegyvernem.
Ugye most 10ből 9 idióta azt óbégatja, hogy a szemétfideszorbán egy pedofilnak kegyelmezett meg, a maradék 1 a 'tájékozottabbja', az azt mondja, egy pedofil cselekményt eltussolni segítő illetőnek kegyelmezett meg. Az igazság senkit nem érdekel.
Nekem senkim ez a K. Endre, nem akarom mentegetni, mert nem kell, de abból amit leírt, a jól ismert hazai viszonyok sejlenek fel. Majd 100%-os váderedményesség, példastatuálás, kabátlopási ügy. Minek hazudna, ha ezeket a rendőrségi, bírósági papírokból vissza lehet keresni?
Ez a kegyelmet kapott figura eltussolni próbálta egy LMBTQ pedofil bűncselekményét. Nem mellesleg jó fideszes kapcsolatokkal rendelkezik Orbán szűkebb pátriájában így kijárta magának az elnöki kegyelmet és meg is kapta. Szépen leboltolta egymás között a NER a rendszer eresztékeiben. Aztán egyszer csak robbant a botrány, hogy ez megtörtént, hogy a NER kisebb-nagyobb figuráinak kicsinyes érdekei totálisan szembementek a rendszer fősodrával és hatalmas kényelmetlenséget okoztak magának Orbánnak is.Érthetetlen, hogy miért nem próbálta legalább megmagyarázni a kegyelmi döntést.
Ez a magyarázat.
Mert a NER kisebb-nagyobb figurái ilyen totálisan önző alakok, akiket semmi nem érdekel, csak a saját érdekeik és elég ostobák is ahhoz, hogy meg se próbáljanak gondolkodni, hogy amikor érdekeiket kijárják, azok beteljesülése milyen következményekkel járhat. A NER önjáró és a legnagyobb veszélyt immár hivatalosan is a saját rendszerének önjáró agyhalála jelenti Orbánra és mindarra amit összelopott, hazudott, harácsolt, mert mindenki más is ezt teszi alatta és akár az ő ellenében is. Az egészben az a durva, hogy ezek a figurák, beleérve Novák és Varga szintjén lévőket is bele se gondoltak abba, hogy mi lehet a közös érdek, mert valószínűleg nincs is, most derült ki, hogy semmilyen vezérfonal nincs a NER-ben, a rendszer nem létezik, nincsenek fogaskerekei, nincs semmilyen lényegi kohéziója az érdekkijáráson kívül.
Kábé ennyi. Aki kegyelemet adtak annak kellett volna valójában pár év letöltendőt kapni, míg az LMBTQ pedofilnak kötelet. Egyik se azt kapta, amit érdemelt, csak Orbán kapta meg a jól megérdemelt jussát azért a slendrián munkáért, amit a NER néven művelt. Ez nem rendszer, csak összefújta a szél a szemetet egy brancsba. Mindenki húz ezer önérdek felé és már Orbán se centrális tényező, ha ezt megtehetik vele. Hamarosan egyik-másik földesúr, oligarcha azt fogja gondolni, hogy ha Orbán más irányba húz mint ami az ő kis magánérdeke, akkor nem is biztos, hogy szükség van Orbánra és szervezkedni kezd majd vagy már teszi is, mert szerintem a látható tünet ezt a betegséget takarja: a rendszerhiányt a rendszernek nevezett kvázi struktúrában ami igazából nem több, mint az ellenzékének a mumusa, mert valóságosan annyira rendszertelen ez alapján, amennyire csak lehet!