Úgy érzem hogy egy jelentős kitörési pontot elszalasztottunk a kritikus szegmensek egy jó részében ebben az időszakban mer jóvanazúgy.Már pálinkás kenyérre sem telik...
#régenmindenjobbvolt
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Úgy érzem hogy egy jelentős kitörési pontot elszalasztottunk a kritikus szegmensek egy jó részében ebben az időszakban mer jóvanazúgy.Már pálinkás kenyérre sem telik...
#régenmindenjobbvolt
Ti komolyan azt gondoljátok, hogy jár az azonnali ct vagy mrt? Tekintet nélkül arra, hogy sürgős vagy nem? Nem ártana egy kis valóságérzet.
Bécs pl:fej mrt egy héten belül (nem akút) privát 380eur.Semmit nem térit a betegbiztositó.
Nem privát:4 hét, de lehet több is.
Ha valóban sürgős, akkor mindig betolnak, itthon is.
De tudom, magyaroknak mindig minden sürgős.
Most tudod már mi a bajod?
Sajnállak.Őszintén mondom.
Gyerekkoromban - ugye a hetvenes évek -mondta mindig anyám, ha valamelyik más emberre hivatkoztam (neki már van ilyen játéka, ő se csinálta meg a háziját, őt bezzeg elengedték a szülei, de a Gyurcsány is lopott, stb.), hogy engem nem érdekel más.Ásít....
Írország, kértem 1 stresz tesztet,meg 1 szív ultrahangot a körzeti orvostól,semmi gond,elküldte amit kellett online a legközelebbi kisvárosba ahol van ilyen kórház,7 hónap múlva hívtak,hogy 2 évre el vannak úszva,átadtak máshová,ahol van privát ilyen vizsgálat,mármint az itteni tb kifizeti a magánt ha szükséges,onnan még.nem hívtak,hogy mikor lesz vizsgálat,kb 2 hónapja szóltak az államiból,hogy majd hívnak a privátból.
Kb 3 éve kezdődött, néha fájt a mellkasom bal oldalon,mondom biztos mert energia hordozókat halmoztam fel hastájékon,elkezdtem kocogni,meg kicsit pumpálni a vasat,tárogásnál,mag utána egyre rosszabb lett,abba hagytam a súlyzózást,csak séta,meg kocogás.
De nem nagyon javult,nem is lett rosszabb, viszont nem függõtt egyáltalán a fizikai terheléstől,nem tudtam összefüggésbe hozni semmilyen egyéb tevékenységgel,test pozícióval,étrenddel,semmivel,max a rakodógép korményát ugye balkézzel tekerem pár évtizede,ha azon dolgozok.
No,fél évente eljárok vérvételre,álltalános állapot felmérésre,pisi teszt,stb.
A probléma fent áll,ellenben jött 1 új körzeti orvos csaj,Shinead,40 közepe,kicsit lapos,de nagyon kedves, barátságos,stb.
Elmondtam a kórtörténetet,ok feküdjek fel,átnyomkodta hason fekve a gerincem,meg vállak,stb,semmi,üljek a székre,így forgassam a gyakam,a vállam húzzam a államhoz,stb,még.mindig semmi.
Üljek le,szemből elkezdte nyomkodni a bordáim izületeit,ahol a keresztcsonttal ízesülnek,nahát,a bal oldalon az egyiknél a beszarás jelző bejelzett,megvan a sötétben bukkáló ellenforradalmár!
Mondja, hogy ez a csajok privililégiuma volt eddig, a tudomány ismeri pasiknál is,de ő még nem találkozott vele,szóval kaptam tapaszt,meg krémet,ami a bőrön át bejut,és megszünteti ott az izületi gyulladást,és megehetek vissza pumpálni a a vasat, 2 hét múlva vérvétel,meg itt helyben 1 ekg,bagy mi,amikor teleragasztanak érzékelőkkel,az eddig sem.mutatott semmi hibát a motorral kapcsolatban,de.biztos ami tuti,szóval ismét 24 lettem.
Ui:a mellkasi fájdalom 1000 okbòl lehet, mielőtt a motorra veritek a balhét,nyomkodjátok át az említett borda izületeiteket.
Gyerekkoromban - ugye a hetvenes évek -mondta mindig anyám, ha valamelyik más emberre hivatkoztam (neki már van ilyen játéka, ő se csinálta meg a háziját, őt bezzeg elengedték a szülei, de a Gyurcsány is lopott, stb.), hogy engem nem érdekel más.
Hogy utáltam akkoriban ezt az érvelést...
De a jelen témában jogosnak tartom.
Nem érdekel, hogy mi van Írországban, én itt fizetem az adókat (már nem járulék, tehát ezzel is üzeni a hatalom, hogy l.f...t jár, te csak fizess be helóta és kussoljál), s volt egy, a szüleink generációi által elért, megdolgozott, felépített eü. ellátás.
Ezt a paraziták (lásd még politikusok) még jobbá tenni nem tudták, csak lerohasztani.
Holott elég szép javadalmazásokat kaptak/kapnak, mi több; az egészségesnél több hatalmat.
Állítólag okosak, tehetségesek, mindent is jobban tudnak.
Elvárnám, hogy minimum a színvonalat tudják megtartani.
Ehh...hagyjuk.
Akkor azokon verjék el a port, akik nem fizetnek be.Mondjuk meg lehet nézni ki mennyi TB-t fizet... a minimum jelenleg napi 380 Ft.
Mennyi a közgyógyellátottak száma... a pigmentáltak azok nagyrészt, ha jól tudom.
majd ezutan a maradekbolTársadalmi biztositási járulék összesen 39,5%.
Ebből 18,1%-ot a munkavállaló fizet,
SZJA cimen?66612 és 99266 eur között 48%.A feletti összeg adómentes.
Jól látod... Ez az ára a "jóléti államnak" és a léhűtők feltétel nélküli támogatásának. Különben No még rosszabb.majd ezutan a maradekbol
SZJA cimen?
HMF
Tehat 99 ezer eurobol mennyi is maradt...?
Amerikai berek nemcsak magasabbak, de ehhez kepest joval alacsonyabbak a bracketek:
Federal income tax rates and brackets | Internal Revenue Service
See current federal tax brackets and rates based on your income and filing status.www.irs.gov
Namarmost, a nyugdij, magabiztositas stb mindennel egyutt is biztosan tobb penzed marad mar evi 95 ezer dollarbol is. (FYI huzoagazatokban siman brutto 140-160 ezret keresnek atlagban, de meg nem tech vagy banki vagy pharmaban is 120-130 ezer korul indul egy nem palyakezdo PM bere.)
más annak aki már nyugdíjas, de mi akik még melózunk, válllalkozunk, elég szar kezd lenni a helyzet , még Ausztriában is.Évi brutto100ezerből kb 58ezer lesz netto,ha kihasználod a legális lehetőségeket. Nem sokan keresnek mint alkalmazott brutto évi 100ezret.
Éves bónuszból elvisz az adó 50%-ot.
Nem a munkávallalókat sajnálom elsősorban, hanem a gazdaság versenyképességét, ami nélkül a jóléti állam össze fog omlani és jön Latin-Amerika.... Élvezni kell az utolsó éveit még.
Padláslesöprés van, a hét szűk esztendő, egyszerű jozefita forgatókönyv, beszélek itt már erről egy ideje.más annak aki már nyugdíjas, de mi akik még melózunk, válllalkozunk, elég szar kezd lenni a helyzet , még Ausztriában is.
és ilyenkor mindig az jut eszembe hiába van gazdasági előnyük KKE-hez képest ha lángszóróval égeti Hans, és Markus.