Társadalmi folyamatok

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Blitz97

Well-Known Member
2020. május 13.
4 624
11 304
113
Egészségügyi topik ha jól látom nincs. Pedig mostanában pörögnek az ilyen hírek:

Van a “Járványok, fertőzések” topik, jobb híján oda rakunk ilyesmit.
 
 • Tetszik
Reactions: beta and Kim Philby

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 738
32 429
113
Ez rasszizmus! A téma kapcsán ez ugyanis fel sem merült: te, én és mindenki más is pont olyan veszélyes a témában, mint egy sorozatgyilkos. Valszeg az is, akin még a viagra sem segít: férfi, tehát bűnös.
Szürke, barna, fekete a medve színe, meg a fehér...de az lassan kipusztult...a többiek meg szaporodnak ..
A panda meg fekete-fehér...mondjuk nem is értem...
 
 • Tetszik
Reactions: cinikus

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 675
9 297
113
Ha ez beválna, az durván megváltoztatná az emberek életet. Már-már alapjaiban írná át a dolgokat az élet néhány területén:

 

Nber

Well-Known Member
2021. október 15.
1 686
7 327
113

És egy komment alóla:
Igen, ez az amit a balosok 'slippery slope' érvelési hibának neveznek... de ők maguk ÁLLANDÓAN használják.

Szerintük Hitler példája azt mutatja, hogy ha egy 'szélsőjobboldali' párt kerül hatalomra, az egyből autoritarianizmushoz vagy akár fasizmushoz vezet, és ha Putyin elfoglalja Ukrajnát, akkor a balti államok következnek.

Amikor a konzervativok megpróbálják ugyanazt az érvelést alkalmazni csak jóval több példával, akkor érvénytelenné válik.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 738
32 429
113
Ha ez beválna, az durván megváltoztatná az emberek életet. Már-már alapjaiban írná át a dolgokat az élet néhány területén:

#afogorvosokeztajánlanák
 
 • Tetszik
Reactions: beta

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 494
67 928
113
Orbán nevezte ezt az időszakot 7 szűk esztendőnek. Ott a videó, nàlunk a pénzügy àtvette az idei forrásbefagyasztások után, (én se tudtam honnan jött az elnevezés)

Szerintem meg örüljünk ha 7 lesz az a szűk esztendő. De nem csak Nekünk, ha nem az eddig fel magasztalt nyugatnak is.

Az a szomorú amúgy, hogy làzadó gondolataink mellett nàlunk màr bevezették a bérelt élet alapszintjét. Ha a tb jàrulékot tekinted, azt nem a munkàd utàn vonja màr az àllam, hanem a léted utàn. Automatikusan tartozol, mert vagy és nem felejtenek el a bankokhoz hasonló rendszer szerint nyomasztani ezzel ha esetleg nem éreznéd ezt úgy mint ôk. Szóval itt van nàlunk és közben elhisszük, hogy csak majd lesz ez. A szankcionàlàsa pedig szintén erôsen jozefita szisztémàjú, hiszen nemcsak a az egészséged és épséged aéapvető ellátását tagadja meg tőled, hanem egyre növekvő tartozást is generál, amit fegyveres szervvel is rendelkező állami intézet tart számon. Csak és kizárólag azért mert létezel.

Ezen lehet kisemberien vitatkozni, hogy a munka alapú társadalomban szükségszerűen a munkához köt, így akármilyen szart elvállalsz hirtelen, akkor is, ha amúgy nem tennéd miután megszűnt bármilyen okból a munkaviszonyod. Mert ha bekövetkezett, akkor bizony bevételi forrás nélküli az élethez szükséges kiadások mellett, csak azért mert létezel, egyre nagyobb adósságod van. Csak úgy. Amit egy munkahelyen történt kezdés esetén munkabérből banki hiteltartozás egyenértékűen akár a béredből is levonnak, ezzel még nehezítve egy esetleg nehéz helyzetű ember (polgár, csak nem felszabadított :rolleyes: ) víg napjait.

...

A hasznos idióta pedig csak hasznos idióta mindenhol, mindenkor. Azok akik rendre hangoztatják, hogy inkább az USA alatt lennének rabszolgák és adják el magukat elavuló kütyükért, azok eladnak téged is, engem is a gyávaságuk mások által biztosított biztonságérzetéért (és tényleg csak az érzetért, ráadásul direkt hamis érzetért) és egyáltalán nem érdekli őket az önálló szabadság, miközben istenítenek miatta másokat. Ugyanezek, miként a dörgedelmes erkölcsöket prédikáló bírók, egy rendszerváltás esetén megtalálják, hogy miért kell azt szolgálniuk és megbaszniuk bárki más életét a saját elképzelésük miatt. Ha az oroszok fogják meghatározni a jövőben a kontinens alapvetéseit, akkor ezek nemsokára bő nyállal azt fogják fröcsögni ugyanezzel a retardált komisszár stílussal, mint most az USA érdeket a hazájukkal szemben.

Hàt igen, a kivàló jozefita gazdasàgpolitika mûködésben. Most jön a dühös ôslakosokon sikongatàs a lerablàsuk utàn és aztàn a vàlsàgkezelô tömeggyilkossàg, hogy kezdôdhessen elölrôl a padlàslesöpréssel és aztàn a hazàjàban leraboltak utolsó vagyonàból kiforgatàsa papírfecnikért, hogy aztàn megint dühösek legyenek az emberek...

A valós célt. Az emberek azt gondoljàk àltalàban, hogy a gazdasàg a központi cél, ezért folytak a nagy hàborúk is, rengeteg àldozattal jàró öldökléssel hosszú idôn keresztül. Pedig pont fordítva van rendszerint, amikor az össznyugati kórus kelet felé megkezdi az adott eseménysort. A cél az, hogy ezek az emberek minél többen meghaljanak, ehhez kell az idô és a gazdasàg. Minél több keleti hal meg, annàl kevesebb a nyugatot làtott elme ami ellenàllhatna késôbb. Hiànyozni fognak a meghalt ismerôsök és ismerôsök ismerôsei és szétbomlik ezzel az egymàst összekötô kapcsolatrendsze a népeknek, ahovà aztàn behatolhat az ugyanolyan baskírok vagy ukrànok vagy karacsàjok vagyunk csak màs a vallàsunk rablógazdasàga, ami elkezdi ezt a megbomlott tàrsadalmat kultúràjàban, gazdasàgàban, történelmében, hagyomànyaiban is megbontani. Nyugatizmusok àbràndképeivel àmítja a túlélôket, holdkóros-laposföldes-ezoterikusnak kiàltja ki az idôsebb generàció tudàsàt míg a sajàtjàt csodàlatosnak és mindezt leginkàbb a fiatalokra zúdítja. Oktatàsi szemléletekben, finanszírozàsban, színdarabokban, filmekben, közbeszédben, generàciónként vàltva egyre nagyobb fokozatba. Hàrom generàció utàn a legidôsebb és a tinédzser korosztàlyok között csak a materiàlis fizikai leszàrmazàs lesz közös, minden màsban ellentétet gerjeszt, szabadsàgnak nevezve a kiszolgàltatott mumkavàllalói rendszerét, szolgàltatàs biztosítàsànak nevezve eladva még a természet alkotàsait is.

Mivel mi még mindig itt vagyunk turulos-Àlmosos-Àrpàdos-Attilàs-Bethlenes-Ràkóczis (folytathatnàm vissza és tovàbb de elég ez) magyarok a Kàrpàt-medencében, mivel még mindig nem vagyunk lélekben elpusztítva (2500 éve ostromoljàk a medencét), illetve mivel az elpusztult helyén is akàr új jövevények teszik a magukévà a magyar szabadsàgeszményt még ilyen szar keretek közt is amikor a jozefita szisztéma mindent àtszôtt, cenzúràz, leural, így Ukrajna behúzàsa a kör bezàràsàt jelenti körülöttünk. Elszigeteltség, ahogy annyit emlegetik manapsàg.

Ez hàt a valós cél. A befejezés hosszú idô alatt, a megtörés, beidomítàs, hogy létrejöhessen a nagy szellemi birodalmik, uralva mindenkit mert szerintük nekik ez jàr.

Ahogy az ókori Athénban a dór fertő megtelepésétől kezdve az eupatridák (Atyák), Rómában a hatalomra jutott bűnözőcsoport, patríciusok (Atyák), úgy ma az USA és az EU vezetők az Alapító Atyákat istenítve, háború idején méginkább mint addig, a kezükben levő népek ellen viselnek kifosztó hadjáratot a pénzrendszeren és uzsorakamatra, vagyonra épített hatalmukon keresztül, a privilegizált igazságszolgáltatással karöltve. Miközben tőlük akarták a katonát is ami megvédi az elkülönült elitjüket az általuk kirobbantott háborútól. Szóval ezekre a lázongásokra sok belső rettegés közepette esélyesen elő fognak húzni a rutin szerint egy agresszív faszfejet aki ledorongolja őket és mégtovább szűkíti a nép lehetőségeit látszólagos tisztségváltoztatásokkal.

...


Szóval ez egyik sem igazán jó opció nekik, főleg, hogy az Orbán kormányok végülis teljesítik a birodalmi célokat igazán soft power módon, hogy ne legyen ellenállás. Szóval miközben ez a felkínált rossz látszólag, hogy Óbááán, közben birodalmi segéderőt építenek kizárólag, közben a városképek nyugatosodnak, közben a nyugathoz tartozunk, közben minden meg van szavazva, közben lerántanak minket pénzzel, közben alázzák az országot, közben mégis a nép balfasz többsége nyugatosodni akarna még, közben hisztigörcsöt kap már az eddigi nyugatosodástól is miközben azt kapta amiért rinyált, közben a saját államisag terjesztésének, a szuverenitás igazi módjának, a teljes értékű kormányzásnak és a teljes értékű embereknek a gondolatától is sírás van...

Volt egy másfél-két év, amíg megadtam a lehetőségét annak, hogy a régen is a nagy rendszerbe integrált Orbán kormányzás talán nem a nyugati terv része, hiszen pont ugyanezeket kellett volna csinálnia sok látszat és hangzatos dologban egy valódi szuverenitást építő vezetésnek is, de eljött a pont, amikor egyértelmű lett, hogy sajnos nem a 'sátán zsinagógáját' építette, hanem olyan jahvésat.

Szóval igazából 'még rosszabbul' kellene következetesen szavznia itthon mindenkinek, amíg ezt a fasz demokráciás nyugatosságot éljük, de még ez is baromság, mert a végkifejlettje ugyanaz lesz, mert sikerült a soft powert hozó kormány által elpazarolni az időnket.

Szóval felesleges igazából a színjáték, egyszerűen a végére kellene már most ugrani. Sima bosszúból is. Mert változás nem lesz amit mindenki annyira hangoztatva vár. Miközben generációs szinten nyugatosodunk és mindenki egyre frusztráltabb a hatásaitól, közben az van a közgondolkozásba építve hogy a nyugatosodás embertelen hatásait még több nyugatosodással kell kezelni a tényleges magyar hagyományok, történelem, annak vonzatairól vaó gondolkozás teljes kizárásával, mert a demokrácia a legjobb amit eddig az emberiség kitalált nekünk. Mert a kapitalista demokrácia a legjobb amit az emberiség eddig kitalált nekünk. Mert a liberális kapitalista demokrácia a legjobb amit az emberiség eddig kitalált nekünk. Mert a baloldali liberális marxista demokrácia a legjobb amit az emberiség eddig kitalált nekünk. Mert a baloldali liberális marxista demokracia annyira fejlett, hogy nincs is szükség szavazásra a birodalomban, de Orbán leépítené a demokraciát... Az emberek pedig zabálják a faszságot. Egyiptomi József jobb vagy bal kezéből válogatható az izmus de integrált formában az eredőjéhez. Mindegy melyik kezet választod, Egyiptomi Józsefet kapod.

Ha az Orbán miatt óbégató nyugatot választod, ha a nyugatos Orbánt, nyugatos eredményt kapsz, ugyanazt kapod, ugyanaz nyújtja feléd egyik vagy másik kezében.

Közben a program arra, hogy mi a magyar dolgainkat erőltessük rá másokra, már álomföldén is szinte kiveszőben van, mert a nagy többség egyik vagy másik kézből választ, ami pedig a sajátjában van, mindaz ami itt van és amire a tulajdonos arroganciájával kellene vigyáznia, azt hagyja kifolyni a kezéből.


Amiről beszélni szoktam, az egy több évezrede folyó világháború ...
Csak nem közeledik a következő énmegmondtam köröm? :rolleyes: o_O
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 481
33 891
113
Egészségügyi topik ha jól látom nincs. Pedig mostanában pörögnek az ilyen hírek:


Közelednek a választások, ezért a szabotőr lecsapott:

"Ám miután az NNGYK szembesült azokkal a körülményekkel, amelyek között a műtő ott korábban üzemelt, ezúttal már nem volt hajlandó ehhez az engedélyt megadni."

Szóval korábban üzemelt, minden gond nélkül, csak az NNGYK-s nem adta meg az engedélyt, remélhetőleg Pintér kirúgatja az illetőt. Nem olyan időket élünk, hogy hagyni kéne az ilyen magatartás elharapózását (igen, tudok róla, hogy tele van ez az intézmény is sértett ellendrukkerekkel - többször felforgatta a kormányzat a viszonyokat -, ami nem baj, amíg csak szidják a kormányt akár jogosan, de a szabotázs az már más téma... lásd a pandémia idején leművelt pánikkeltést egyes körök részéről).
 

Blitz97

Well-Known Member
2020. május 13.
4 624
11 304
113
Közelednek a választások, ezért a szabotőr lecsapott:

"Ám miután az NNGYK szembesült azokkal a körülményekkel, amelyek között a műtő ott korábban üzemelt, ezúttal már nem volt hajlandó ehhez az engedélyt megadni."

Szóval korábban üzemelt, minden gond nélkül, csak az NNGYK-s nem adta meg az engedélyt, remélhetőleg Pintér kirúgatja az illetőt. Nem olyan időket élünk, hogy hagyni kéne az ilyen magatartás elharapózását (igen, tudok róla, hogy tele van ez az intézmény is sértett ellendrukkerekkel - többször felforgatta a kormányzat a viszonyokat -, ami nem baj, amíg csak szidják a kormányt akár jogosan, de a szabotázs az már más téma... lásd a pandémia idején leművelt pánikkeltést egyes körök részéről).
Látom “nagyon tudod” hogy végzi a munkáját az NNGYK.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 738
32 429
113
 

Kalormen

Well-Known Member
2022. április 22.
756
3 432
93
60-as években épült a műtő , egy létérben 2 műtőasztal , légkondicionálás -= ablaknyitás , azért ez már úgy látszik nekik is sok volt. Hogy eddig így működött , az egymagában mutatja a hazai viszonyokat.
Azért működhetett, mert nem volt más, és a 60as években modern volt. Sterilizálható, működőképes. Csak nem légkondícionált, és nincs légszűrőrendszere. Ami ki se építhető.
Ez úgy télen is gáz, de annyira nem. De nyáron, ha nem nyithatsz ablakot, márpedig nem nyithatsz, akkor halálos.
Keresték is rá a megoldást. Csak ugye a 7 szűk esztendő az egészségügyben 35 éve tart.
 
 • Tetszik
Reactions: alali77

MoyesMD

Member
2020. október 29.
24
53
18
Azért az érdekes , hogy 2016 ban volt egy 4,6 milliárdos pályázat erre - a vidéki gyermekosztályok azért nem kaptak ebből , hogy a klinikai centrum kapja -
de valahogy nem lett a dologból - mármint az új műtőből - semmi.
Tisza kastély - Geszt -csakhogy a régiónál maradjunk - 11 milliárd .
 
 • Tetszik
Reactions: alali77

Kalormen

Well-Known Member
2022. április 22.
756
3 432
93
Írtam volna rá, de a moderációtól is elnézést kérek, ez nem menne belpol nélkül, így törölve.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 481
33 891
113
Nem jött meg. Mert minden híresztelés ellenére, az uniótól nem jönnek a pénzek.

Ha nem jönnek, akkor le kell szarni az uniós előírásokat, ha a 60-as években tudtak műteni olyan körülmények között, akkor most is tudnának.
Ez olyan, mint hogy az orosz szépen kihagyta a kocsiból az ABS-t, amikor a szankciók miatt nem tudott ABS-szal kocsit gyártani. Lehet ABS nélkül autóval közlekedni? Lehet. Jobb ABS-essel? Persze...
 

Kalormen

Well-Known Member
2022. április 22.
756
3 432
93
Ha nem jönnek, akkor le kell szarni az uniós előírásokat, ha a 60-as években tudtak műteni olyan körülmények között, akkor most is tudnának.
Ez olyan, mint hogy az orosz szépen kihagyta a kocsiból az ABS-t, amikor a szankciók miatt nem tudott ABS-szal kocsit gyártani. Lehet ABS nélkül autóval közlekedni? Lehet. Jobb ABS-essel? Persze...
Ez a legnagyobb baromság azóta, mióta Ericson viking vezér 60ezer harci sisakot rendelt szarvakkal befelé.
Nem, nem tudnának.
1. 1960ban a kánikula 30 fokot jelentett. Ma a 30 fok az március vége
2. A hatvanas években a forradalmian új multispectrális antibiotikumok kizárták a műtéti fertőzés esélyét, ma a multirezisztens baktériumok korában, egy mandulaműtétbe bele lehet halni.
3. Ami akkor jó volt, ma teljesen elavult. De ha szerinted tökéletes a 60as évek, akkor hajrá. A karosjelző is elvezeti a vonatokat. Igaz a követési idő nem 2 perc lesz, hanem 20. De lehet ugy is.