Társadalmi folyamatok

általában a kis, falusi iskolákban volt ez szokás, amíg hideg volt kint, addig azt osztálytermet rendezték át, amikor már arra alkalmassá vált az időjárás, akkor kint mozogtak.
Erdekes, mert Budan, anno (a valoban jonevu) iskolaban a remek tornaterem mellett is egesz telen kinn korcsolyaztunk, meg iskolai hokibajnoksagot tartottunk (vegig fel volt locsolva az egesz udvar, kulon palyaval a hokihoz stb) stb, nyaron meg altalaban vegig az udvaron fociztunk "testneveles" oran (apropo, mai napig nem ertem, miert volt minden tornatanar haklis a "tornaora" szora).

Erdekes, mert Budan, anno (a valoban jonevu) iskolaban a remek tornaterem mellett is egesz telen kinn korcsolyaztunk, meg iskolai hokibajnoksagot tartottunk (vegig fel volt locsolva az egesz udvar, kulon palyaval a hokihoz stb) stb, nyaron meg altalaban vegig az udvaron fociztunk "testneveles" oran (apropo, mai napig nem ertem, miert volt minden tornatanar haklis a "tornaora" szora).
"testnevelés" :)

(apropo, mai napig nem ertem, miert volt minden tornatanar haklis a "tornaora" szora).
Mivel beleléptél az egzisztenciájába a tanár úrnak! :p Alsóba tanítók vannak, tornaórával, felsőbe meg tanár van! Azaz ő szakoktató! Nem holmi tanítócska! :oops: Ez olyan mintha állatorvosnak mondanád: vaze te csak egy sintér vagy ugye? :cool:
- Meg amúgy is helytelen a testnevelés kifejezés, mivel a testet nem kel nevelni, csak az egyén eszét!
A teste izomzatát meg fejleszteni kell. :D Így izomfejlesztő óra lenne a hivatalos titulus!
- Meg ugye tüdőfejlesztő óra, főleg a lányoknál! :D

Egy kép többet mond ezer szónál!

9ba1c8960e8c800b2ffde1e140342db9.jpg

Nem rossz cikk, kiegészíteném azzal, hogy a valódi ellenségnél viszont nincs ilyen probléma!
És ők itt vannak már milliószám Eu -n belül!

rendes testnevelő tanár már a "tornatanár" elnevezésre kiborúl :)

Jo cikk. Mondjuk átlépi, hogy ez egy logikus és szerintem természetes következménye nemcsak a bekedidoknek, habem az azt megelőző vergozos, folyamatos gyilkolaszassal teot évszázadoknak.

Jo cikk. Mondjuk átlépi, hogy ez egy logikus és szerintem természetes következménye nemcsak a bekedidoknek, habem az azt megelőző vergozos, folyamatos gyilkolaszassal teot évszázadoknak.
erről eszembe jut eme klasszikus:

"A nehéz idők erős embereket szülnek. Az erős emberek könnyű időket teremtenek.
A könnyű idők gyenge embereket szülnek. A gyenge emberek nehéz időket teremtenek. "

azt hiszem kitalálható most hol tartunk

Mi egy másik véglet vagyunk.
Nem csak mi, a világ népesség-növekedése lassul, a jóslat az, hogy az egész emberiség létszáma fogyásnak fog indulni. Mi az egésznek alig 1/10.000-ed része vagyunk. Ahol jólét lesz, ott a szülési kedv visszaesik és a népesség fogyni és öregedni kezd.