Társadalmi folyamatok

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Status
Not open for further replies.

Nber

Well-Known Member
2021. október 15.
2 003
9 105
113
MED_0018041463.jpg

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
9 813
39 249
113

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 762
26 147
113
Ha csak 650-ért és nem 1500, 2000-ért adnák a korsó sört, mint itt Pesten kb mindenhol. Múltkor egyik helyen ráadásul 4 deci volt a korsó, mondom a kurva anyátokat azt. Drága is és még nem is fél liter. De olyan hely is van, ahol szervizdíjat számolnak fel érte, hiába állsz végig a pultnál
És a feles is már 4 cent....

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
11 899
35 000
113
Sajnos errefelé haladunk, és a Z-generációnak már ez a természetes, de a millennial generáció is felszállt erre a vonatra. Dinoszaurusz vagy, ha nem akarsz feljelentők, spiclik társadalmában élni, ha nem az "álhíreket" tartod a fő problémának, hanem a szólásszabadság szűkülését például. A női princípiumnak is sok köze van ehhez, elférfiatlanodott a társadalom, mindenhol safe space-eket akar, meg büntető és egyenlően elosztó pesztraállamot. Persze nyilván ennek a diametrikus ellentéte a libertárius-anarchokapitalista nézet, ami szintén extrém (nem kell állam, a szabad polgárok egymással kötött szerződései elegendőek - és mindenki hordjon fegyvert, akkor rendőrség sem kell stb.)
Én már akkor mondtam, hogy baj lesz, amikor betiltották a dohányzást a kocsmákban, hogy ennek nem lesz jó vége...Most már ott tartunk, hogy lassan a hús vásárlásához is személyi kell...

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 762
26 147
113
Nem kértek? Koncerteken stb. kell fizetni "betétdíjat" vagy kapsz egy műanyag bónt helyette, ha visszaadod, ami beváltható másik repohárra.
Már a műanyag érme sincs, egyszerűen levesznek rólad pár forintot mint betétdíj amit a kiadott pohár visszaadásával tudsz visszakapni. A repohártól okádnékom van, itt óbudán a gardenben szabályosan ragad amit kiadnak, kopott is... mondjuk nem is megyek már ezért arra.

MZ/X

Well-Known Member
2021. május 27.
751
3 528
93
Az ukrán Holodomor múzeum igazgatója elvesztette a „fat shaming” ügyet (RT)

Egy kijevi bíróság elutasította Leszja Gaszidzsak, a „Holodomor Múzeum” vezetőjének panaszát egy ügyvéd ellen, aki "oda nem illően elhízottnak" nevezte.
Az ukrán kormány azt állítja, hogy az 1932-33-as éhínség a Szovjetunióban ember által előidézett népirtás volt, amely az ukrán etnikumokat célozta meg, és „holodomornak” („éhséghalálnak”) nevezte el.
2023 júliusában a vádlott, Klim Bratkovszkij a közösségi médiában közzétette, hogy Gasidzhak mérete az éhínség „emlékezetének megcsúfolása”, és hogy a múzeum élén valaki olyannak kellene állnia, aki tudja, mi az éhezés. Gasidzhak tavaly októberben pert indított Bratkovszkij ellen, azt állítva, hogy megjegyzései „elnyomásnak” és „hosszú távú diszkriminatív üldözésnek” minősülnek. Szerdán a kijevi kerületi bíróság elutasította az ügyét. A Gasidzhak képviseletében működő Ukrajnai YurFem Jogásznők Szövetsége bejelentette, hogy fellebbez a döntés ellen.

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
21 707
72 041
113
1 féldeci, anyuka kedvéért...1 apuka...1nagypapa-nagymama, és így tovább amíg el nem fogy...
Hát amikor először és utolhára somersby-t ittam, tizenkettőt, akkor aztán kocsmába sikeredett penderedni, ahol túlkalkuláltam a fröccsök számát a személyekhez képest és menet közben ittam egy felest és hozzá kísérőnek egy decit a pultnál, amíg a fröccsökkel az asztalomtól a kinti dohányzóig eljutottam. Olyan 8 másodperc emlékem van még aznap estéről. :D A többire nem vagyok büszke azthiszem. :D

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
5 755
32 255
113
Már a műanyag érme sincs, egyszerűen levesznek rólad pár forintot mint betétdíj amit a kiadott pohár visszaadásával tudsz visszakapni. A repohártól okádnékom van, itt óbudán a gardenben szabályosan ragad amit kiadnak, kopott is... mondjuk nem is megyek már ezért arra.
Mentem én már forralt borozni saját bögrével...

Status
Not open for further replies.