Társadalmi folyamatok

Úgy gondolják, hogy így jobban elfogják fogadni az emberek a robotokat, és tagadhatatlan, hogy ezen a téren is rohamosan fejlődnek a robotok, és a közeljövőben
(számomra már most is megdöbbentően élethűek) nagyon élethű emberi arcú robotokat fognak tudni létrehozni.
uristen..
most jutott eszembe..

par evtized mulva majd men a rinya h tobb feketearcu, migri vagy transznemu robot kel..meg h a robotporszivonak is milyen jogai vannak (hetente csak 1 orat szabad majd hasznalni)..

tartsatok meg ezt a komentet emleknek, milyen hulyek az emberek mostanaba, 100% h ugy lesz..

Most kellene bezúzatni az összeset, amíg nem késo.
Szerintem ezzel már elkéstünk.

Amúgy meglepő a hasonlóság ezen robot és a Will Smith filmjében (Én a robot) szereplő robot között....

irobot-jpg-600x0-q85.jpg

• Tetszik
Reactions: plushun
Számomra felfoghatatlan miért van filmektől a valóságig az emberi arc rájuk erőltetve. Ha emberi arca van, akkor majd jól szimpatikus lesz és azt gondolják, hogy nem robot? Minek kell egy robotnak arc?
Pontosan! Az emberibbé tétele könnyebben elfogadhatóbbá teszi a társadalom számára, és elhiheted, hogy a többség egyáltalán nem lát ebben semmiféle veszélyt.

• Tetszik
Reactions: Pogány and Wilson
Nem változtat a számomra az ésszerűtlenségén.
Eddig a filmekben emberek játszották a robotokat, akik sokszor emberi problémákkal szembesültek, emberi tulajdonságokat mutattak. A jelenkor emberének a mindennapjai biorobot szerűen telnek, reakciói automatikusak, gondolatai sematikusak, álmai/vágyai programozottak, átmeneti időszakot képezve élet/létlen között.
A jövőben majd robotok fogják az emberi szerepeket alakítani, robotikus nehézségekkel küzdve? A "villanyrendőr" (Miskolc ;)) vajon elektromos bárányokkal álmodik, feszültségingadozásait pedig jóféle túlárammal orvosolja? :eek:

Az emberszerű robotok fejlesztését 2 dolog hajtja:
1. Idős/beteg gondozás. Ide pont nem ember arcúakat, hanem csak alakúakat fejlesztenek. Idősek megijednek az emberarcúaktól, ezért maci szerű cukikat fejlesztenek. Ez hatalmas segítség lesz az emberiségnek!
2. "szórakoztató" ipar. Itt teljesen egyértelmű miről van szó ráadásul teljesen nyíltan beszélnek a fejlesztésekről, hogy idolokat akarnak lemásolni és AI-t megtanítani az idol beszédére, stílusára, így gyakorlatilag a kedvenc énekesed hazaviheted.....a többi a te dolgod. Ebben óriási biznisz van ázsiában.

1. Idős/beteg gondozás. Ide pont nem ember arcúakat, hanem csak alakúakat fejlesztenek. Idősek megijednek az emberarcúaktól, ezért maci szerű cukikat fejlesztenek. Ez hatalmas segítség lesz az emberiségnek!
2. "szórakoztató" ipar. Itt teljesen egyértelmű miről van szó ráadásul teljesen nyíltan beszélnek a fejlesztésekről, hogy idolokat akarnak lemásolni és AI-t megtanítani az idol beszédére, stílusára, így gyakorlatilag a kedvenc énekesed hazaviheted.....a többi a te dolgod. Ebben óriási biznisz van ázsiában.

+rendvédelem/fegyveres erők....

Asimov vagy Philip K. Dick szerintem elborzadna, ha láthatnák 2021-et. És gondoljatok bele, hogy mi lesz a helyzet 50 év múlva.
Ugyan ez nem topic téma, de ha a technika hihetetlen mértékű gyorsulását nézem, nem csodálkoznék azon ha addigra az androidok mindennapos jelenségek lennének, plusz szerintem 5 évtized múlva az emberek jelentős részének kibernetikus imalantjaik lesznek. A világunk sajnos nagyon a cyberpunk, ghost in the shell világ felé száguld..... Amúgy én ezt a videót kb 3 napja láttam először, több ismerősömnek, rokonomnak megmutattam, elküldtem, volt aki azt mondta, írta, hogy megrémítette a dolog, és nem nézte végig mert nem akar ilyet látni az utcán és a mindennapokban.

Plusz hadi ipar. Nagy "fegyvertény" a politikusok felé, hogy egy háborút úgy vívsz és nyersz meg, hogy sok esetben egy harci cselekménynél nem emberek hanem robotok vívják meg a csatát, és ne legyenek illúzióink, még ha most erre csak minimálisan alkalmasak is, - értsd: egyéni döntések meghozatala egy adott harci szituációban és az arra adandó megfelelő válasz reakció - eljön az az idő nem is olyan sokára amikor képesek lesznek megvívni egy csatát.

+rendvédelem/fegyveres erők....

Plusz hadi ipar....
Nem. Oda nem ember szerűek, hanem céldroidok kellenek. Minek építenél egy béna, csomó korláttal rendelkező ember szerű harci gépet amikor sokkal specializáltabb is lehetne. Látszik is, hogy nem ember szerű robotokat, hanem drónokat vagy UGV-ket építenek. Az ember nem jó harcos, lehet jobbat építeni.

Nem. Oda nem ember szerűek, hanem céldroidok kellenek. Minek építenél egy béna, csomó korláttal rendelkező ember szerű harci gépet amikor sokkal specializáltabb is lehetne. Látszik is, hogy nem ember szerű robotokat, hanem drónokat vagy UGV-ket építenek. Az ember nem jó harcos, lehet jobbat építeni.
Ennek ellenére mégis fejlesztenek ember szerű robotokat, lásd Boston Dynamics.