Hmm... mikor az utcabeli 14 eves kisebbsegi setaltatta a staffordjat... Persze szajkosar nelkul... Szurrealis volt, a kutya setaltatta a gyereket. Folton meglepett toluk, a betonkeritesen atugrott, a drotkeriteseket egy rakas udvaron szetszedte ahova bement. Vagy fel tucat kisebb kutyat szetmarcangolt, folyton az utcan tenfergett sokszor tobb meter lanccal a nyakorven. Egy rahedli buntetest kifizetettek veluk. A vegen csak megharapott egy kutyajat setaltato es azt vedo ferfit aztan ment a menhelyre meg utana a hamvasztoba. Na mondjuk annak a fickonak meg van egy pici korcs befogadott kutyaja ami extra agressziv, idegbeteg kutya, minden elozmeny nelkul megharapott es kiszabta a gatyamat mikor a gazdajaval az utcan beszelgettem. Nem tudom minek tartanak egyre tobben kutyat, semmi haszna. Raadasul egyre genetikai hulladekabb kutyak jonnek ki meg a korcsok kozt is.
Vannak a lobuzik, meg a kutyabuzik, de van torpenyul meg minidiszno buzi is. Ahelyett hogy normalis allatot tartana abbol a penzbol amit ezekre kolt el, amit megeszik. De nem inkabb gumihust vesz maganak a tescoba. Nalunk az irodaba az irodistak behozhatjak a kutyajukat hogy ne legyen otthon egyedul. Nooormalis ez? Gyereket persze nem.
Oda jutottunk hogy van hobbikutya, meg hobbilo, hobbi diszno,hobbi skot tehen, stb. Azert ha ezt a regi oregek meglatnak, visszafekudnenek a sirjukba. 30-35 ev alatt ide jutott a nep. 30-35 eve ezt nem hittek volna el az emberek ha elmondanam nekik.
Hat igen...a bazi nagy kutyak...
Nekem egy palotapincsim van. hasznosnak hasznos, mert bent van a szobaba es mihast hall valamit az udvarba mar ugat. Tobb alkalommal vki ejfel utan basztata vagy az utcai kaput v a kertkaput, kutya meghalotta en kimentem es halatszodott hogy vki szalad el. Mire kimentem az utcara lattam h a sarkon tunik el. A kertbe volt h masnap este vartam es nem jott a rohadek. Amugy, amikor elment az exem, meg anyamon akor talaltak 2 fajta rakot akor nagyon jo eset hogy van vki aki lassa h szarul vagyok es odajon hozzam. Senkim sem volt a kutyan kivul. Szoval nekem megerte a kutya mar tobbszor is.
Lehet azert vedem igy oket, mert sajat magambol indulok ki. Azok a kutyak akikel torodve van, azokkal meg nem lattam h gond volt, pedig tobb ilyen csaladot ismerek ahol tenyleg jol elvannak veluk.
DE!!
En soha nem tartanak vmi nagyobb kutyat. Ilyen agressziv fajta mint pitbull v vmi 50kg fajta kutya tartasa szerintem is totalis hulyeseg. Vannak itt is olyanok, van egy hulye, setaltat 2 hatalmas kutyat a varosba, 2 meter magos az alak es alig bir veluk, vagy a masik aki kiviszi a hatarba es elengedi szaladni..nagy fekete boszme vadalat kutya..az emberek meg dolgoznak a hatarba..
Ezek a kutyak nem hazi tartasra valok.
Tiszta kepmutogatasbol tartjak oket, semmi masbol. Olyan embernek nem valo a kutya.
Ps. A hazi disznot en sem ertem. Bazdmeg diszno a haz kozepen fekszik, lattam a youtubon..
A lovakat utalom, de megertem h miert szeretik oket. Nagytatmnak is volt, meg a volt mostohaapam is imadta oket (persze akor meg volt haszna a lovaknak)..