Társadalmi folyamatok

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

Zaphod Beeblebrox

Well-Known Member
2020. április 1.
3 977
13 984
113
A feher ember is csak nigger volt korabban, csak a mersekelt eghajlaton, meg a jegkorszakok alatt, a kornyezeti hatasok miatt kifeheredett....
Full laikus vagyok a témában, de én úgy tudom, hogy pl. a mai afrikai főemlősök bőre a szőrrel fedett részek alatt világos! Szóval mi van ha szörösen de nem feketeként vándotoltak át őseink északra, és ott a klíma miatt elkezdtek ruházkodni, majd a szőrzet "elkopott" a bőszen meg maradt? :oops:
 

Serathis

Well-Known Member
2018. április 30.
1 128
2 465
113
Azert az ugye megvan, hogy nem az osszes homo sapiens jott at eurazsiaba. Akik Afrikaban maradtak, meg elmeletileg sem tudtak parosodni a neandervolgyi emberrel, mert az csak Eurazsiaban elt, Afrikaban nem. A szerinted rosszul teljesito feketek es a jol teljesito feherek kozott genetikai kulonbseg van, a feherek javara. Az ugye meg se fordult meg a fejedben, ha a nagyapad meg kobaltaval rohangalt volna, akkor valoszinuleg Te sem tudnal kessel-villaval enni.....
Ugyanannyi idejük volt a kőbaltát meghaladni mint mindenki másnak.
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 338
54 917
113
Full laikus vagyok a témában, de én úgy tudom, hogy pl. a mai afrikai főemlősök bőre a szőrrel fedett részek alatt világos! Szóval mi van ha szörösen de nem feketeként vándotoltak át őseink északra, és ott a klíma miatt elkezdtek ruházkodni, majd a szőrzet "elkopott" a bőszen meg maradt? :oops:

Mintha fehér lenne a tenyerük is.... :rolleyes:
A helyzet az, hogy ahogyan írod, az ember valószínűleg fehér bőrszínű volt a bunda alatt. Barnulni meg annyira barnult, mint mi nyáron.
Szétágaztunk különböző helyekre, és így a környezett miatt különbözőek lettünk.
A fehér meg az ázsiai ember azért sokkal okosabb, mint a feketék, mert erre felé hidegebb van, sokkal kreatívabbnak kell lenni az életben maradáshoz. Előre kell tervezni stb... Ez 100 generáció alatt elég az abszolút szellemi fölény kifejlődéséhez.
Ezzel szemben az egyenlítő felé nem volt ilyen evolúciós nyomás. Cserében rohadt meleg van, és süt a nap, mint állat. Ehhez alkalmazkodtak.

Szóval nem a négerektől ered a többi rassz. Hanem volt egy közös alap, és az elágazott 3 főbb, meg több kisebb alrassz irányába.
 
K

Kopi2000

Guest
Full laikus vagyok a témában, de én úgy tudom, hogy pl. a mai afrikai főemlősök bőre a szőrrel fedett részek alatt világos! Szóval mi van ha szörösen de nem feketeként vándotoltak át őseink északra, és ott a klíma miatt elkezdtek ruházkodni, majd a szőrzet "elkopott" a bőszen meg maradt? :oops:
Nem a foemlosok rajzottak ki, hanem az emberek, tobb lepcsoben Afrikabol.... Ugyhogy, az ember borszinehez a foemlos borszine nem magyarazat semmire...
 

Septimus

Well-Known Member
2018. november 22.
242
1 255
93
Nagy valószínűséggel az "out of Africa" elmélet igaz (bár Ázsiában nem nagyon fogadják el ma sem, vajon miért?;)), viszont... valahol azt olvastam, hogy még a negritók és az ausztrál őslakók sem állnak rokonságban a mai fekete-afrikai népességgel, hiába sötét a bőrük. A mai szubszaharai bantu stb. népesség egy másik oldalágról jött...és egy dologban különböznek minden más rassztól, ők nem keveredtek sem a neandervölgyiekkel, sem a denisovaiakkal (sőt egyesek szerint pl. az ausztrál bennszülöttek a Homo Erectus leszármazottaival is keveredtek). Persze ez is számos különböző csoport, a busmanok vagy pigmeusok teljesen mások, mint az általunk "négerként" ismert bantuk. Az etiópok, szomáliak szintén teljesen más embertípus, távol van a nyugat-afrikaitól. Ők feltehetően már az őskorban keveredtek északabbi, keletebbi csoportokkal (és fordítva). Etiópiában pl. erős rasszizmus van a bantu négerek irányába, alsóbb rendűnek tekintik őket. De akár a tuszi-hutu ellentétet is említhetném, a hutuk bantu jellegűek, a tuszik kelet-afrikai jellegűek láthatóan.
Régebben azt tartották, hogy őseink csupán kiirtották a neandervölgyieket, ma genetikai kutatások alapján úgy gondolják, hogy volt keveredés.
Mindenesetre tudom, hogy az univerzum urai azt találták ki nekünk, hogy a rasszok keveredése nélkül nem lehet világbéke (sem világkormány nélkül ugyebár), ők is tudják, hogy a fekák IQ-ja genetikailag túl alacsony ahhoz, hogy egy modern társadalomban éljenek, elég az afroamerikaiakra gondolni, az integrációjuk általánosságban egy hatalmas kudarc. Erre magyarázatként mindenféle "láthatatlan rasszizmust" okolnak még mindig a progresszívek, meg kell magyarázni, hogy 50+ év pozitív diszkrimináció és a felemelésükre elpazarolt pénzhegyek ellenére sehol sem tart a dolog. A sportban és a zenében sztárokat szállítanak, használhatók valamennyire katonaként is, de egyébként tragikus a helyzet. Erre a zsidó entellektüelek már a '60-as években kisütötték, hogy a rasszkeveredést kell propagálni, a keverékek IQ-ja talán már kevésbé tragikus lesz majd. Lehet, sőt biztos - a legtöbb "sikeres" néger keverék, legalább 50%-ban fehér felmenőkkel.
Erre a "Erre a zsidó entellektüelek már a '60-as években kisütötték" megjegyzéshez hadd szóljak hozzá. Az askenázi zsidók 90%-a ugyanúgy fenyegetésnek tekinti a woke ideológiát, mint minden értelmes fehér ember. Érdemes olvasgatni például a Neokohn.hu-t ebben a témában. Soros György és Zuckerberg nem azért nyomja woke ideológiát (és vele a white genocide-ot) mert zsidó, hanem mert mocskos kommunisták (pontosabban marxisták). Nekik a mániájuk a társadalmi egyenlőség, de ahogy Alexis de Tocqueville és Alekszandr Szolzsenyicin egymástól térben és időben függetlenül megfogalmazta: „Ha szabadság van, akkor nincs egyenlőség, mert az emberek különböző képességekkel bírnak. Ha egyenlőség van, akkor pedig nincs szabadság.” Dr. Charles Murray a Bell Curve című munkájában kimutatta, hogy a 20. századtól a társadalmi egyenlőtlenség elsődleges forrása az eltérő intelligencia szint. Jól kimutatható kapcsolat van az intelligencia szint és jövedelem között, és még erősebb kapcsolat a magasabb intelligencia és a magasabb életminőség között. Ráadásul az intelligencia öröklődő tulajdonság, ezért a társadalmi egyenlőtlenség konzerválódik és még nagyobbra nyílik. (Érdemes megnézni a YouTube-on Dr. Ujma Przemysław Péter kutató-pszichológus véleményét ezzel kapcsolatban.) Na már most ha elfogadjuk Dr. James D. Watson professzor (Nobel-díj a DNS felfedezéséért) véleményét, hogy a feketék átlagos fizikai képességei jobbak, de kognitív képességei átlagosan 15 ponttal rosszabbak a fehéreknél, akkor a rasszok közötti társadalmi egyenlőtlenség nem leküzdhető. Kivéve persze, ha a fehér faj eltűnik, akár kiirtással akár elkeveredéssel. Mivel az askenázi zsidók átlagos IQ-ja 105-110 között van, ezért az ő nevük van felírva elsőként a csizmatalpra a woke ideológia teoretikusai által. Ez pontosan tudják ők is, ezért is kezdett el dominálni a hagyományosan balos Izraelben a jobboldal. Én úgy gondolom, hogy a zsidók mint nép nem tehet erről a woke őrületről, csak néhány elvetemült marxista egyén (Soros, Zuckerberg, Niedermüller, stb.)
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 990
32 309
113
Erre a "Erre a zsidó entellektüelek már a '60-as években kisütötték" megjegyzéshez hadd szóljak hozzá. Az askenázi zsidók 90%-a ugyanúgy fenyegetésnek tekinti a woke ideológiát, mint minden értelmes fehér ember. Érdemes olvasgatni például a Neokohn.hu-t ebben a témában. Soros György és Zuckerberg nem azért nyomja woke ideológiát (és vele a white genocide-ot) mert zsidó, hanem mert mocskos kommunisták (pontosabban marxisták). Nekik a mániájuk a társadalmi egyenlőség, de ahogy Alexis de Tocqueville és Alekszandr Szolzsenyicin egymástól térben és időben függetlenül megfogalmazta: „Ha szabadság van, akkor nincs egyenlőség, mert az emberek különböző képességekkel bírnak. Ha egyenlőség van, akkor pedig nincs szabadság.” Dr. Charles Murray a Bell Curve című munkájában kimutatta, hogy a 20. századtól a társadalmi egyenlőtlenség elsődleges forrása az eltérő intelligencia szint. Jól kimutatható kapcsolat van az intelligencia szint és jövedelem között, és még erősebb kapcsolat a magasabb intelligencia és a magasabb életminőség között. Ráadásul az intelligencia öröklődő tulajdonság, ezért a társadalmi egyenlőtlenség konzerválódik és még nagyobbra nyílik. (Érdemes megnézni a YouTube-on Dr. Ujma Przemysław Péter kutató-pszichológus véleményét ezzel kapcsolatban.) Na már most ha elfogadjuk Dr. James D. Watson professzor (Nobel-díj a DNS felfedezéséért) véleményét, hogy a feketék átlagos fizikai képességei jobbak, de kognitív képességei átlagosan 15 ponttal rosszabbak a fehéreknél, akkor a rasszok közötti társadalmi egyenlőtlenség nem leküzdhető. Kivéve persze, ha a fehér faj eltűnik, akár kiirtással akár elkeveredéssel. Mivel az askenázi zsidók átlagos IQ-ja 105-110 között van, ezért az ő nevük van felírva elsőként a csizmatalpra a woke ideológia teoretikusai által. Ez pontosan tudják ők is, ezért is kezdett el dominálni a hagyományosan balos Izraelben a jobboldal. Én úgy gondolom, hogy a zsidók mint nép nem tehet erről a woke őrületről, csak néhány elvetemült marxista egyén (Soros, Zuckerberg, Niedermüller, stb.)

Persze, nem minden zsidó egyetlen bolytudat, vagy ilyesmi. A jobboldali zsidóknak nem tetszik a woke-izmus vagy legalábbis annak túlhajtásai, amik valóban idővel rájuk is veszélyessé válhatnának elvileg, az általad írtak miatt, vannak prominens ellenfelei közülük. Viszont az már régen le lett írva, hogy mindig gondoskodnak róla, hogy minden oldalon képviseltessék magukat. :)

Mondjuk inkább úgy, hogy 200 éve, Marx óta minden forradalmi felfordulásban benne voltak zsidók (ha nem is "a" zsidók), mint a "forradalmi szellem" hordozói, az említett magasabb átlag IQ-juk és amiatt, hogy bizonyos értelemben kívül álltak az európai társadalmakon, bár a 19. században mindenütt végbement a jogi, társadalmi emancipációjuk - utoljára a cári Oroszországban, ahol bizonyos korlátozások egész végig vonatkoztak rájuk, ha jól tudom. Nem véletlenül voltak benne minden mozgalomban, amely a cárizmus és az orosz birodalom ellen irányult. Sőt ennek a reminiszcenciája ma is megvan az amerikai zsidó elit irracionálisig elmenő russzofóbiája, ennek is köszönhető részben a jelenlegi ukrán balhé. Nélkülük nem lett volna kommunizmus sem, posztmodern neomarxizmus sem, bár nem csak zsidók hozták létre ezeket.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 990
32 309
113
Kifutottam a szerkesztési időből: Azon persze lehet vitatkozni, hogy mennyire volt motiváció ezen emberek a zsidó volta, és az ebből eredő antipátiája a tradicionális európai civilizáció, pl. a keresztény egyházak (főleg a katolikus és ortodox) iránt, illetve a fehér országok nacionalista eszméivel szemben - utóbbi változó volt, a számukra hasznosnak tartott nacionalizmusokat - mint jelenleg az ukrán nacionalizmust, annak antiszemita foltokkal tarkított múltja ellenére is! - támogatták. A brit és amerikai "nacionalizmust", bár ezek nem annyira etnikailag, szintén, amíg hasznosnak vélték - amikor Trump előjött a MAGA-val azt már nagyon nem, kivéve az izraeli jobboldalt és néhány amerikai jobboldali zsidót - a franciát is egy időben.

Persze pl. az egyházellenesség nem éppen az ő találmányuk (vallásháborúk ugye), az ún. felvilágosodás sem. Szokták mondogatni, hogy a francia forradalom is "zsidók műve" volt, hát nem, nem tudok egy jelentős zsidóról sem, aki szerepet játszott benne, sem az ahhoz vezető folyamatokban, az ideológiai előkészítésben sem. Voltaire (aki az egyházra azt mondta: "taposd el a gyalázatost") meg kifejezetten rühellte őket például.
 

gafzhu

Well-Known Member
2019. június 15.
4 506
10 091
113
Maradjunk annyiban, hogy a 19. századi román, szerb, tót kisebbség sem tett így....
Nekünk, magyaroknak, szülőföldünkön miért is kellene idegen nyelvet tanulni?
Biztos, hogy objektíven ítéled meg a magyar nemzetiség helyzetét?
Nem lehet, hogy egyszerűen TE beszélsz hülyeséget?
Kinek az érdeke, hogy a magyarok asszimilálódjanak a bevándorlókhoz?
Akkor meg kinek az érdeke a baromságod?
Remélem érted már, miért beszélsz hülyeséget. :)
Voltam 1-2x Erdélyben, és beszélgettem a házigazdával a magyar nyelvű iskolákról, aztán meglepett az a vélemény, hogy inkább román iskolába iratják a gyereket, mert az magasabb színvonalú, több a lehetőség továbbtanulásra. Amúgy mindenki tudott románul. Szép is lett volna, ha megakadályozzák a gyerekeket, hogy ragadjon rájuk a román nyelv.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 785
30 559
113
Voltam 1-2x Erdélyben, és beszélgettem a házigazdával a magyar nyelvű iskolákról, aztán meglepett az a vélemény, hogy inkább román iskolába iratják a gyereket, mert az magasabb színvonalú, több a lehetőség továbbtanulásra. Amúgy mindenki tudott románul. Szép is lett volna, ha megakadályozzák a gyerekeket, hogy ragadjon rájuk a román nyelv.
Gondolom román volt a házigazda.
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 863
27 410
113
Voltam 1-2x Erdélyben, és beszélgettem a házigazdával a magyar nyelvű iskolákról, aztán meglepett az a vélemény, hogy inkább román iskolába iratják a gyereket, mert az magasabb színvonalú, több a lehetőség továbbtanulásra. Amúgy mindenki tudott románul. Szép is lett volna, ha megakadályozzák a gyerekeket, hogy ragadjon rájuk a román nyelv.
Ezt iskolája válogatja, mert van, ahol meg a román gyereket is inkább magyar suliba adták, merthogy színvonal. Volt téma a nyelvoktatás. Bezzegausztria.. Hát sógoréknál aki tényleg sok nyelven nyomja pincér, az felvidéki vagy erdélyi, magyar, román vagy szlovák. Nekik megy a német - angol - magyar / olasz / francia / orosz.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 803
30 392
113

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 803
30 392
113

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 803
30 392
113
 
  • Tetszik
Reactions: LMzek 2.0

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 870
113
Jelenleg, ha valaki normális fizetést akar, akkor kell minimum egy bsc, vagy sokkal inkább egy msc. Erre jön legalább 3-4 év munkaviszony, ha esetleg még félre is akar tenni valamit + találnia kell egy értelmes párjelöltet és máris túl van a 30-on. A 32 év nem lenne annyira probléma, a lakás vétel/építés már annál inkább, ha azt még a gyerek előtt akarják (már pedig célszerű előtte letudni). Ha két évenként bevállanak egy gyereket, akkor 36 éves korig le lenne tudva a 3 gyerek (és ezzel a 2 fölötti fertilitási ráta, ha minden friss házas hajlandó lenne rá). Az igazság az, hogy itt inkább egy gyerek vállalási hajlandósággal van a baj. Ez utoljára a Ratkó korszakban nem volt probléma, utána már szinte folyamatosan. Én 72-es születésű vagyok, a hugommal ketten vagyunk testvérek és akkor (70-es évek eleje) a faluban a legtöbb családnál már csak 2 gyerek volt a divat, annak ellenére, hogy az olcsó szocpol miatt az első gyerek érkezésekor csak annak nem volt saját kertes háza az első gyerek érkezésekor, aki nem vette igénybe a szocpolt (tehát nem anyagi okai voltak a két gyereknek).

A 3+ gyerekes családmodellt, azt folyamatosan súlykolni kell, folyatni a csapból, önteni a gyerekre a suliban, bele csempészni a médiumokba, különben megette a fene az egészet. Itt követte el az igazi hibát a kormány, azt hitték, hogy a pénz (CSOK, babaváró és a többi) elég lesz és ők hátradőlhetnek. Hát nem, ez ui azonkívül, hogy felverte az ingatlanárakat a csillagokig (mert építőcég CEO-ja euro jel alakú pupillákkal kaszálni szeretett volna, meg új jachtot az Adriára), mást igazából nem ért el. Az ötlet nem volt szar, csak a kivitelezés, de az nagyon.
BSC nélkül is lehet boldogulni. Még az ember az egyetemre költi a pénzét, addig sok kétkezi munkás már rég keres; elég sok idő, mire azt a 4-5-6 évnyi különbséget ledolgozza egy átlag egyetemet végzett... ha egyáltalán, mert van egy csomó szak, ahol jelenleg úgy néz ki, hogy soha nem éri utol keresetben.

Az első gyereknél meg azért gond a 32 év, mert általában -természetesen van kivétel- csökken a várható gyerekszám. Ha jól emlékszem a statisztika ezt mutatja.
Egyszerűen már egy 32 éves sem fizikailag, sem lelkileg nem tudja feltétlen azt, amit teszem azt a 22 éves. Gondoljunk bele, ez már majdnem nagymamakor a természethez közelebbi kultúráknál. Egy évszázad alatt egyiknél 3 generációváltás, a másiknál 4 zajlik le.
Meg amiről sokan nem beszélnek, az az, hogy elkezdik a nők érezni, hogy csúsznak ki az időből, elkezdenek kapkodni, jön a stressz, hogy most, vagy soha, ami legtöbb esetben nem hat jól a fogantatásra; nem sikerül, jön a mesterséges út valamelyik iránya, meg a magzatelhalások, még több stressz, még több -feldolgozatlan- gyászélmény...
Szóval de, szerintem igen rossz az, hogy egy közel két milliós városban, az ország 1/5-én (és akkor még nem volt szó más hasonló mutatókkal rendelkező megyékről) ez a statisztikai átlag.

Abban, hogy mit, hogy, és jól-vagy sem van megvalósítva, vagy propagálva, az egy valid kérdéskör.
 
Status
Not open for further replies.