Társadalmi folyamatok

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 500
93 717
113

"...A Rendőrakadémia ugyan ebben a formájában ma már biztosan nem készülhetne el, de ez nem jelenti azt, hogy teljességgel élvezhetetlen film. Ha el tudunk tekintetni a korszak vadhajtásaitól, amiben készült, azért tartogat néhány jobb poént..."

Ostoba, woke-kényszeres bullshit filmelemzés. A film a maga idejében, negyven évvel ezelőtt mainstream vígjáték volt, kifejezetten izzadtságszagú dolog ezt vadhajtásnak hívni, csak mert ma másképp divat láttatni a dolgokat.
Szexista, homofób, rendpárti Reagen propaganda!

Viszont a kritikus sem tökéletes.
A Rendőrakadémiát az idők során rasszizmussal is vádolták, de e vád alól most kénytelen vagyok felmenteni

Hát, ezen még dolgozhatott volna...
 

Horizon

Well-Known Member
2019. február 27.
1 930
7 775
113
Jól van srácok, most feltesszük az alufólia sapkát.
fs2.png

Hm. Érdekes...
 

Irsai Olivér

Well-Known Member
2019. június 7.
1 753
5 893
113
1) Nem virtuális valóság, hanem kiterjesztett.

2) Kínában, Oroszországban repülőgépgyárak használják már (most ezt egyeztesd össze azza, hogy egyetértesz, vagy sem)

3) Van akinek valamire jó lesz. Majd eldönti, hogy 3500$ sokérte vagy sem. Az, hogy neked sok, az nem minősíti a terméket, se erkölcsi se minségét, hasznosságát illetően.

Vicces nézni a sok szerencsétlent akiknek az apple valamiért be van csípődve, ahogy menetrend szerint elkezdtek picsogni ma az egész interneten egyszerre... :)

AR/VR felosztás eléggé pre-2010, senki sem fejleszt vak-szemüveget már egy jó ideje. A virtuálissal van kiterjesztve a valóságod. De ez mindegy is, “sikerült a torkánál megragadnia a problémát Pelikán et.”

Semmi köze az AR eszközök ipari felhasználásának (legyen az akár kínai akár más) a társadalmi folyamatokhoz, egy szót nem írtam ezzel kapcsolatban. Azt sem értem miért és hogyan kellene ezt összeegyeztetnem azzal amivel szerinted nem értek egyet.

Ez a cucc B2C és ennek a középpontjában a te megfigyelésed áll (persze szigorúan csak ergonomiai okokból) meg a környezetedé. Ha ez sikeres lesz és elterjed (márpedig sanszos), nem vonhatod ki magad, része leszel a rendszernek.

Sajnálatos, hogy az üveggyöngyért cserébe nem látod - vagy csak nem akarod látni -, hogy minden trend a technokrata totalitarizmus irányába mutat; ez az egyik következő lépcsőfok.

Nekem van gyerekem és én azt látom, hogy egy rettenetes jövő létrehozásához asszisztáltam/asszisztáltunk.

Nb: 2-3 iphone ára ijesztően alacsony ahhoz képest, hogy milyen hw meg innováció van belefeccölve; a kínai másolat meg még olcsóbb lesz.
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 994
19 289
113
Sajnálatos, hogy az üveggyöngyért cserébe nem látod - vagy csak nem akarod látni -, hogy minden trend a technokrata totalitarizmus irányába mutat; ez az egyik következő lépcsőfok.
Fizetnek érte! Abból futja VR szemüvegre, amivel virtuálisan rontom meg a gyermeked/gyermekek jövőjét!

Mit tennél ellene? Évezredes trend ez, most épp itt tart.

Miért veszélyesebb, mint az IRC/WoW/Fortnite? Azok is teljesen immerzívek tudnak lenni.

A meta meg a többi szemüvegei semmi, petárdák, apple lép, itt a technodiktatúra, vége a jövőnek, a gyerekek vr-rabszolgák lesznek a bitcoinbányában!

Jajj a megfigyelés... már rég meg vagyunk figyelve...
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 994
19 289
113
Biztos nem nem követed a téma híreit 20 éve napi szinten, ezért vagy most így befosva. Ez a hajó már kurvarég elment. De jó rettegést. Majd most ez fog megfigyelni... nem a kínai biztonsági kamerád, a tv-d ami a pixelek réseiben fényképez, elküldi a rádugott pendrive teljes tartalmát koreába, a lidaros kamerás robotporszívó, a mobiltelefonod elöl hátul kamerával, a gmail amiben minden levelezésed van, a visa/ms ami majd minden tranzakciód ismeri, és eladja a profilodat, a hirdetés cégek, akik minden lépésed követik, de most, most aztán már tényleg ez volt az inflexiós pont, most már bármikor jöhet a technodiktatúra, mert az apple csinált egy AR szemüveget! A gyerekek majd ettől lesznek agymosott technorabszolgák, nem attól, hogy leteszik a gyereket a kezébenyomják a tabletet a youtubeal, és ez a nevelés, most minden megváltozott, hogy más médium vált elérhetővé a képmegjelenítésre és az képrögzítésre.
 
Last edited by a moderator:

Irsai Olivér

Well-Known Member
2019. június 7.
1 753
5 893
113
Ennek egy részének aktív részese is voltam több, mint egy évtizedig - és lehet ezen röhögni, de a gyerek változtatott ezen -, nem most “lettem befosva”.
De szabadjon már drukkolnom annak, hogy ez is menjen kukába a Meta hasonló szarja mellé.

Lehet, hogy most egy képmegjelenítésre és képrögzítésre alkalmas új médiumnak tünik csak, de azt te is látod, hogy az evolúciója előbb egy sima szemüveg, majd egy olyan szemre applikálható hártya lesz, amit - talán az alvás kivételével - 0/24 viselnek majd az emberek. Nem csak az egész életed lesz rögzítve, de a környezeted meg az arra adott fiziológiai reakcióid is. Minden emberi tevékenység modellezhetö lesz ai-val, emellett kvázi az egész személyiség is, a döntési fákkal; és ilyeténformán a személyre szabott manipuláció is egy nagyságrenddel hatékonyabb lesz.

De amúgy igen, a cloud-computing kizárólagossá válása (értem ez alatt, hogy csak egy input-output konzol marad nálad, mert minden más a felhöben történik), a nyomtatott sajtó teljes eltünése, a készpénz kiszorítása, a deepfake, a social credit (és még sorolhatnám) mind-mind legalább ugyanilyen, ha nem fontosabb veszélyek: folyékony történelem, folyékony emlékek, folyékony identitás szagát hozza a szél.

Nem az Apple-röl van szó.

Lehet, hogy a hajó már elment, de én azért még bízom benne, hogy nem.

Ui: a pixelek között fényképezö TV-röl nem hallottam még valóban, meg az USB-röl sem (hitelt érdemlöen) bár ez utóbbi nem lenne nagyon meglepetés.
 
Last edited by a moderator:

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 462
67 800
113

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 543
32 032
113
Kezd nyilvánvaló formát ölteni a DS, beteg struktúrák alakulnak ki a szemünk előtt. Slaanesh megérkezett közénk.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 543
32 032
113
Adminisztratív döntés, semmi komoly. :oops: :eek:
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 543
32 032
113
Agybaj...
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 543
32 032
113