Nekerdez, Montezuma
"Eu kapcsán ez a liberáris agyrém a Bölcsész doktorok diktatúrája felemészt mindet."
Azért én vigyáznék az ilyen általánosításokkal, én is "bölcsész" vagyok (politika tudomány) és még vagyunk egy páran valamilyen humán ágról. Az Eu-ban főleg a jogász vonal az erős, (meg a parlamentünkben is), de ettől még aki jogász az nem feltétlenül buta.
Szerintem tudod eddigi hozzászólásaimból már, hogy mekkora "barátja" vagyok az EU-nak. Tény ami tény, ez a név nélküli, liberálisnak csúfolt új ideológia, és a keresztény erkölcsi tartalom "kiüresedése" a társadalomból, elő fogja idézni a "fehér civilizáció" bukását.
Sajnos így alakul, csak valamiért iszonyat sok ember nem veszi észre ezt. Emlékszem pár hónapja az USA fokozatos leértékelődéséről írtam, akkor le lettem szólva többektől, hogy: "nem úgy van az." Pedig úgy van. Emlékeim szerint a 30-50 évek között az USA gazdasága a világ GDP-ének 35-45% át adta. Ma ez úgy 25%, hogy az egész világon élősködik, a valós teljesítmény kb. 15% körüli. Ha ez nem leépülés akkor mi?
De legalább mi itt Európában csinálhatnánk normálisan. De nem. Európa legnagyobb problémája az EU és annak társadalmi hatásai, az EU-val járó ideológia. Nem értem miért kell nekünk ebben részt venni, csak a vak nem látja, hogy baj van.
Szerintem az európai "fehér civilizáció" megmaradásának egyetlen záloga a nacionalizmus és a keresztény értékrend újra éledése.
Ennek a kulcsa Németország, ennek több oka is van:
1. Európa vezető gazdasági hatalma.
2. E mellet alacsonyabb a bevándorlók száma, mint Angliában, Fro.-ban, továbbá a bevándorlók egy jelentős része Kelet-Európai.
3. Náluk a hagyományos jóléti állami modell a Korporatív-etatista modell, ami részben az egyházakra mai napig épít.
4. Kelet-Közép Európa hagyományosan német érdekszféra volt.
A német vonalra fel lehet fűzni hazánkat és Kelet-Középeurópát, hiszen ebben a térségben azért még mindig erős a vallás, illetve nagy az idegen ellenesség.
Ha ez sikerül akkor a szláv népek miatt már nyitva is áll a kapu Oroszország felé.
Ha létre jön egy orosz-német tömb (aminek kialakulására vannak jelek) akkor az európai fehér civilizáció továbbra is vezető szerepet tölthet be a világban.
Miért is?
1. Ez a régió hasonlóan homogénen zár, mint pár iszlám ország. (jelenleg csak társadalmi szinten figyelhető ez meg)
2. A zártságból, azonos érdekekből, azonos vallási alapból fakadóan erős társadalom jöhet létre.
3. Mindenkinek kedvező munkamegosztás jöhet létre. (Németország ipar, Kelet-Közép Európa mezőgazdaság és az ahhoz kapcsolódó ipar, Oroszország nyersanyagok) Így mindenki piaca lenne a másiknak, persze nem" szigorú" értelemben, hiszen attól, hogy a németeknek van ipara még másnak is lehet.
4. Mivel olcsó és bőséges nyersanyaga, fejlett ipara és mezőgazdasága lenne ennek a térségnek, képes lehetne versenyezni a világ más részeivel.
5. A Nemzetállami szintet természetesen megtartanánk, ez elsősorban kereskedelmi, vám, katonai és világpolitikai érdek együttműködés lenne.
6. A három nagy pólusnak azonos érdekérvényesítő képessége lenne a szervezeten belül, hiszen teljesítményre, lakosságszámra nagyon hasonlóak.
Németország (GDP:3550 milliárd $ Világon a 6.) ,
Kelet-Közép Európa együtt ( V4 országok GDP: 1317 milliárd $),
Oroszország (GDP: 2383 milliárd $ Világon a 7.)
Egy így felépített rendszerben képesek lennénk megőrizni hagyományos értékeinket, a jólétet, és képesek lennénk a világ egyik vezető pólusának a szerepét betölteni.
Pár megjegyzés:
"fehér civilizáció": Mit érthet ez alatt egy magát liberálisnak gondoló ember? Hát az Európai kultúrát és értékrendet létrehozó fehér közösséget, amely megteremtette a mai modern világ alapját. Ehhez kéne visszatérni. Sajnos a gyakorlati tapasztalatok azt mutatják, hogy a más kontinensekről érkezők kulturális asszimilációs képessége 0. Ez pedig hatalmas társadalmi gondokat okoz ma is. Ennek lehet megoldása egy olyan társadalom ami bevándorlás ellenes, illetve nem toleráns a be nem illeszkedő csoportokkal szemben.
Továbbá az Echo TV-s videóhoz: Az USA elemzők szerintem tévednek India feltörésében... Nem lesznek ők valódi tényezők hosszútávon.
Nem lett rövid, de a téma sem könnyű. Szívesen meg hallgatnám ki mit gondol erről.