M
molnibalage
Guest
Tudom, de ez embertelen zaj. Láttam én már nagy és őrségi erőművi tápszivattyúkat, de azok is messze 110 dB alatti zajt hoztak össze.Az atomtengeralattjáróknál a reaktor hűtése okoz zajt(főleg a hűtőkörök szivattyúi) ezért nem lehetnek olyan halkak mint egy D/E tengeralattjáró ami ha mozdulatlan akkor nula zajkibocsájtása van
Számomra felfoghatatlan így, hogy hogyan képzeltek el SSBN vadászatot...A SSN-585 Skipjack az első sorozatban gyártott amcsi áramvonalas atom-tengeralattjáró, ami egy propellerrel rendelkezett, így alapzaja taktikai sebességen (pár csomó) 160dB-re csökkent.
Az Mk37mod1 torpedója 1960-ban került rendszerbe.
A torpedó teste tartalmazott 10 ezer yard huzalt, a hajó vetőcsöve további 3000 yard-ot, ami lehetővé tette, hogy azt a hajóról távirányítsák a számított találkozási pont felé, illetve reagáljanak a cél manővereire.
A torpedó alap sebessége/hatótávolsága (26 csomó/10ezer yard) nem változott, továbbra is alkalmatlan volt atomtengeralattjáró elleni harcra.
Lehetővé vált egy még lassabb üzemmód (17.5 csomó), a hatótávolság 26 ezer yardra való kitolására, ekkor maximálisan 12 csomóval haladó célra tüzelhettek.