1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Toyota Hilux

Diskurzus a(z) 'Aknatámadás ellen védett (MRAP) és egyéb szállító-' témában - zotyek78 által indítva @ 2015. június 18..

 1. zotyek78

  zotyek78 Well-Known Member

 2. zotyek78

  zotyek78 Well-Known Member

 3. nyugger

  nyugger Well-Known Member

  Tudom nem Toyota, de nem lehetett kihagyni :D
  https://www.youtube.com/watch?v=RqyY5VeuB4w
   
 4. ambasa

  ambasa Member

  http://www.mindennapiafrika.info/2009/02/27/toyota_afrika_autoja_galeria/
   
 5. zotyek78

  zotyek78 Well-Known Member

  Elméletileg az MH-nak is vannak páncélozott Hilux-jai, de sehogy sem találok képeket... :S
   
 6. mohacsan

  mohacsan Member

  Mert egyben lopakodók is!
   
 7. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  A topikot át kéne keresztelni "Technical"-ra.
   
 8. aquarell

  aquarell Well-Known Member

  Talàn a Toyota nyakàra kellene maszni, hogy honnan vesz az Iszlàm Allam ennyi vadonatuj Toyotàt. De persze az üzlet az üzlet....
   
 9. joker

  joker Well-Known Member

  Kevés ezek között a vadiúj, na meg civil járműveket újan és haználtan ha megvan rá a pénzed, a világ bármelyik részén beszerezhetsz. De mi ez a párszáz Hilux a Humveek és fegyverek mellett, amivel az amerikaiak támogaják az ISIS-t?!
   
 10. aquarell

  aquarell Well-Known Member

  Tetszik nekem ez az " amivel az amerikaiak tàmogatjak az ISIS-t". Ràtapintottàl a lényegre. Ez egy kész kunjunktúraprogram.... :))
   
 11. zotyek78

  zotyek78 Well-Known Member

  Elméletileg itt újakról van szó...

  http://www.maxim.com/cars/exotics/article/isis-endorses-toyota-hilux-chagrin-toyota-everyone-else
   
 12. joker

  joker Well-Known Member

  A fehét hiluxok az ENSZ-től vannak szerintem, nekik van pénzük is újakara, és mindenhol ott vannak es hátrahagyják a cuccaikat vagy csak egyszerűen átadják ha valaki kéri.
   
 13. laiki

  laiki Well-Known Member

  A Magyar Honvédségnek sem ártana néhány száz dupla kabinos pickup. Többféle márka/típus/szín, hogy nehéz legyen azonosítani a katonai példányokat. Jóval olcsóbbak, mint a kifejezetten katonai járművek, még a legerősebb motorokkal, legjobb biztonsági felszereléssel is. Akkor is, ha utólag megerősítik a futóművet, repeszek, karabély lőszerek ellen utólag páncélozzák őket.
  Olcsóbb fenntartani is.
  Mivel kívülről úgy néznek ki mint a polgári járművek, hiába jön ide a Mi-28, Ka-52, AH-64, Tiger, vagy a Hellfire rakétás Predator/Reaper. Nem tudja megkülönböztetni a polgári példányoktól. Tehát szétlő mindent, amit az úton lát. Ez viszont a közvélemény felé eladhatatlan, sok polgári áldozattal jár. Vagy kénytelen megvárni amíg a katonák előszedik a fegyvereket. De a legtöbbet egyértelmű azonosítás hiányában kénytelen békén hagyni.
  Egy BTR-hez képest kevésbé zsíros célpont, mert legfeljebb 4-en ülnek benne. Vagy másként nézve kisebb a veszteségünk, ha találatot kap. BTR-hez képest sokkal kisebb a hasznos célfelület és gyorsabb a jármű, azaz nehezebb eltalálni. Könnyeben rejthető (főleg városi környezetben).
  A platóján letakarva el lehet vinni páncéltörő és kézi légvédelmi rakétát, nehéz géppuskát, akár egy minigunt is több ezer lőszerrel, automata gránátvetőt, könnyű aknavetőt, még könnyű sorozatvetőt is. Ha megvannak a csatlakozási pontok az univerzális állványhoz, akkor egy perc alatt össze lehet rakni a fegyver állványt. Pont jó gyalogsági szállító, támogató jármű.
  Mivel kellően erős motorral sokkal gyorsabb, mint az ellenség nehéz technikája, bárhova oda tud érni, el tud menekülni. Üss és fuss taktikára épp megfelelő.

  Pont ezért használják a kis pénzű fegyveresek, gerillák, terroristák, felkelők. Szóval mindenki akinek kevés a pénze és nehezebb fegyverzetű, fölényben lévő ellenséggel küzd.

  Ugyanezen megfontolásból be lehet szerezni és kívülről nem látható módon katonaivá alakítani polgári furgonokat, kisteherautókat. Így úgy lehet könnyű fegyverzetű csapatokat mozgatni, átcsoportosítani, hogy az elvész a polgári forgalomban. Még a műholdak, drónok sem látják mi folyik.
   
  silurusglanis likes this.
 14. yangwenli

  yangwenli Well-Known Member

  Sziasztok, ezt az elgondolast modositva nem volna egyszerubb a kulfoldi szerepvallalasainkra hivatkozva kerni az Amiktol hazai hasznalatra +150 (vagy tobb) hummert - meg ha nem is a full pancelozott hanem a sima csupasz verziobol. Nekik az nem oszt nem szoroz mennyiseg. Itthon mar csak lefestenek valami keriteszoldre, meg raheggeszthetnenek ezt az (spanyol aknaveto stb.) Abbol is van platos, ponyvas...akarmilyen. Nem hiszem hogy dragabb lenne fenttartani mint egy teherautot. De javitsatok ki.
  (tudom,h. nem annyira rejtegetheto igy a jarmu, de legalabb latszatra nem nezne ki mar hivatalosan is "rongyoshadnak" a gyulekezet)
   
 15. yangwenli

  yangwenli Well-Known Member

  + tudom ,h. most a nyilvanvalot irom, de eleg szomoru,h. mar ilyenekrol megy az agyalas vs. "legyen-e harciheli is a szallitok melle" vitahoz kepest...
   
 16. czulu

  czulu Well-Known Member

  Kérni lehet, sőt nagyon szívesen adnak is. A megfelelő áron ekkora mennyiséget.
   
 17. yangwenli

  yangwenli Well-Known Member

  Kérni lehet, sőt nagyon szívesen adnak is. A megfelelő áron ekkora mennyiséget.</blockquote>

  :) Jo, persze en ingyen gondoltam, hamar ugymond ugyis ott parkol nekik ezerszamra a sivatagban "parlagon" :) Lehetne csak "kolcsonbe" is,h. ne nekik kelljen orizni....de tudom ez naiv . . .a piac nem igy muxik. Ahhoz kene meg 1-2 misszioba menni.
   
 18. nyugger

  nyugger Well-Known Member

  Úgy tűnik Szergejék az UAZ-nál a Toyota babérjaira akarnak törni
  [​IMG]
   
  Luthero likes this.
 19. sequadon

  sequadon Active Member

  A fehér holló

  [​IMG]
   
  misinator and rejsz felügyelő like this.

Ezen oldal megosztása