Nagyon furán törik ketté a gép, ezt hogy sikerült összehozni?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ez így törik ketté. A súlypont és a struktúra ilyen.Nagyon furán törik ketté a gép, ezt hogy sikerült összehozni?
Ez így törik ketté. A súlypont és a struktúra ilyen.
A Tu-22M-hez kb. alig értek, de egyes gépekhez palacsintázás után pl. szigorúan tilos közel menni. Ilyen volt pl. az űrsikló és az F-16 is ilyen, mert az APU (asszem) hidrazint használ, ami csak "kicsit" mérgező.Nem tudni miért volt pont akkor pont ott, ne jelentsük már ki hogy csak azért volt ott hogy levideózza három ember halálát. Ha tényleg rövidre jött a gép akkor simán lehet, hogy még a bázison kívül áll az illető. Van akiknek ez a hobbija, hogy le/felszálló gépeket filmez. És ha a szerencsétlenség után oda megy mit tud tenni? Dobálja a havat az égő kerozinra? Másrészt jól látni a rakétát a szárny alatt leszállás közben, ebből a távolságból senki meg nem mondja hogy éles vagy gyakorló. Civilként én sem mentem volna oda.
Hatalmas volt a függőleges sebesség - azért is pattant el a gép. Semmi kilebegtetés nem volt, de még felvétel sem. Gyakorlatilag belesüllyedtek a földbe. Olyan hatalmas erővel csapódtak be, amit nem bírt a struktúra, és megadta magát a leggyengébb pontokon. Nem csak a törzs tört el, az orr kúp is rögtön leszakadt. Csodálom, hogy túlélte ezt bárki is.
Nem értem miért jöttek ilyen meredekem. Az oké, hogy a hóviharban nem láttak, de a magasságmérőt, a variót, a rádió-magasságmérőt nem nézte senki? Miért nem RSzBN-re kapcsolt robottal jöttek be, ami gyakorlatilag a földig lehozta volna őket pontra? Volt ott valami más gond is, nem csak az időjárás! Kerojuk nem lehetett sok, mert nem volt robbanás, és tűz is alig. Talán ezért nem mentek kitérő reptérre, amit állítólag a torony javasolt nekik. Tudom, hogy utólag könnyű okosnak lenni, de ennél már az is jobb lett volna, ha kirepülnek katapultálási légtérbe, és csattintanak. Végleg letiltották volna őket a repülésről, de legalább túlélik.
És még egy dolog: vérlázító mentalitása van a fickónak, aki videózott. Egyrészt kimegy, mert sejti, hogy valami lesz. Azután látja, hogy mi történik, és nem csinál semmit. Szinte csak azt mondja, hogy ejnye. Aztán meg sem próbál segíteni, csak videózik. Sőt mond is valami olyasmit (sajnos nem hallom tisztán, csak a tuda-t értem), hogy nem megy oda, vagy, hogy talán oda kellene menni.
Sima gyakorló repülésen is felfegyverezve repül?Hidrazin az biztos nem, mert az nyugatista hóbort. De ettől függetlenül volt benne 750 darab repeszromboló 23mm-es gépágyúlőszer, ami szintén nem egészséges.
Orosz források szerint műszeres megközelítést gyakoroltak. Egyáltalán nem is akartak katapultálni, mert a leszállást gyakorolták. Sok helyen pilótahibát emlegetnek, de egy elkalibrált/hibás műszeres leszállítórendszer simán "bevisz az erdőbe" és okozhat hasonló eltájolódást. Tejködben, hóesésben meglátni a fehér talajt nagyon nehéz...
Nem tudni miért volt pont akkor pont ott, ne jelentsük már ki hogy csak azért volt ott hogy levideózza három ember halálát. Ha tényleg rövidre jött a gép akkor simán lehet, hogy még a bázison kívül áll az illető. Van akiknek ez a hobbija, hogy le/felszálló gépeket filmez. És ha a szerencsétlenség után oda megy mit tud tenni? Dobálja a havat az égő kerozinra? Másrészt jól látni a rakétát a szárny alatt leszállás közben, ebből a távolságból senki meg nem mondja hogy éles vagy gyakorló. Civilként én sem mentem volna oda.
Sima gyakorló repülésen is felfegyverezve repül?
[...] de ha ott minden jól működött [...]
Emlékezzünk a tavaly F-16-os tűzre, ahol mikor kellett volna, se vették ki a lőszerkészletet, aztán a nagyjavításon sikerült is telibetalálni a hangár előtt parkoló másik gépet.Szar meló a hevederek ki és berakása szóval sehol nem erőltetik ha nem kell.Berakják egyszer aztán ott van amíg elő nem áll olyan szitu ami miatt el kell távolítani.Gondolom ha valamilyen karbantartás van a rutin dolgokon kívül akkor ki kell venni.
Emlékezzünk a tavaly F-16-os tűzre, ahol mikor kellett volna, se vették ki a lőszerkészletet, aztán a nagyjavításon sikerült is telibetalálni a hangár előtt parkoló másik gépet.
Pontosan ezt írta, hogy ki kellett volna, csak ez valahogy kimaradt...Mondjuk ez szerintem felelőtlenség de ez csak az én véleményem.Ha már nagyon megbontják a gépet akkor vegyék már ki a lőszert.
Ha meg nem akkor ahogy Phoenix is mondja, simán földnek vezeti a gépet a robot ha nem jók az adatok amikből dolgozik.