Sztem ez intronak megfelelő.
Sok-sok érdekes téma.
- Víz alatti városok, társadalmak
- Kirajzás a világűrbe
- Személyes szabadságban korlátozott demokrácia, virtuális szabadság
- Musk, a katedrális építő
- Google orvos vs. háziorvos
- Tudatlementés más testben túlélés; hibernált túlélés; az emberi test örökélete
- Neuralink, gondolatirányított számítógép
Igazából az érdekel, hogy milyen képesítés kell ehhez a szakmához? Mert fantáziálni én is tudok, de még hogy! Mert ha az ürge nem tudja megcsinálni amikről beszél, akkor a napi fantáziacsomagjából leszűrt lehetőségekről tart előadást, de nekem van olyan ami nyersen meg tudja erőszakolni ugyanezen dolgok végiggondolásával az összes elképzelésüket az egyszemélyes gépesített én civilizációmmal. El kellene mennem ilyen előadásokat tartani róla?
Egyszerűbbé tenném a dolgokat, mert nekem csak az emberiség legetikátlanabb és egyben legjobb kibernetikus, gépészeti, számítógépes és biológus szakembereire lenne szükségem ehhez, utána már én elvégezném az emberiség totális kirablását szellemi és fizikai síkon is.
Kicsit elbaszottul közelítik meg szerintem az öröklét kérdését. Ha megvan a neauralink, akkor lehet csecsemőagyakat lopni, kivenni, létfenntartó tartályba rakni gépi szabályozott rendszerekre kötve egy központban és hálóba kötve saját tudattal megtöltve felnevelni, hiszen még üres hardverek. Ha az (gép)embert baleset éri, de már van párezer ilyen agya, amibe a napi tapasztalásait lementett érzésekkel együtt át tudta adni és azok hosszú ideje képezik az énjét, akkor a baleset után csak egy fasza, a végzetes baleset elhárítására is felkészített új gépi testbe helyezve egyszerűen: LOAD GAME. Ráadásul a test mérgeitől lecsupaszított agyak tiszta tápanyagokkal és méregtelenítéssel eleve jóval hosszabb élettartamúak lehetnek mint az emberi átlag és szerencsére a vámpirizáció sem rossz dolog, hiszen ahhoz csak gyerekeket kell alkatrészként felhasználni, hogy a tőlük levett csoportazonos vér átömlesztése után idegsejtek termelődjenek.
Világűrbe kirajzani sokkal funkcionálisabb létforma. A teljes emberi sokaság gondolatait, a netet lementve, elhurcolva, rengeteg idegrendszeri kapacitással, gépekkel, számítógépes kapacitással közben óriási szellemi munkát tud elvégezni, az emberiség meg génminták formájában utazhat vele, hogy létezések szinte végtelen ciklusait élje át az alkalmas vagy azzá tett bolgyókon.
Mivel az így széthordott emberiségeknek egy egyetlen emberi tudatból álló isteni civilizációja lenne mindenütt, önmaga ellen nem támadna hiszen nincs értelme, ellenben az emberi lények örülhetnek a nagy galaxis és univerzumhódításnak minden alkalommal, a gépisten önmagából alkotott civilizációja pedig alkatrészhez juthat belőlük minden helyen, ahová a standardizált egységein a standardizált önmaga eljut. Egyszerre egyre több helyen, exponenciálisan növekedve mint egy vírus a szervezetben, amíg évtrilliókkal később el tudja felemészteni az összes anyagot, hogy azt is önmagává formálja standardok szerint, amíg a végén az elpárolgó fekete lyukak minden anyaga és energiája is egymástól standard távolságokra levő standard szerkezetekké lesz. Ekkor már nincs más információ a nagy egészben, csak ő egyedül. Ekkor elmehet aludni, két gépet működtetve csak. Egy, ha még nincs meg a másik univerzumokba átjutni a képlet, egy óra pedig számolja földi standard szerint az időt, hogy legyen egy mérőszám arról, hogy mennyi ideig nem volt semmi.
A két véglett között pedig az összes megélhető és megtudható dolog rejlik.