Az evolúcióban állatok néha rákká válnak, és a tudósok se értik miért
Bolygónk bonyolult fejlődéstörténete számtalan furcsa és csodálatos élőlényt hozott létre, de egyik sem izgatja annyira az evolúcióbiológusokat, mint a rákok.hamuesgyemant.hu
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Az evolúcióban állatok néha rákká válnak, és a tudósok se értik miért
Bolygónk bonyolult fejlődéstörténete számtalan furcsa és csodálatos élőlényt hozott létre, de egyik sem izgatja annyira az evolúcióbiológusokat, mint a rákok.hamuesgyemant.hu
NemElvileg a fénysebességet is el lehet érni...
A fény tud, tehát nincs kizárva, hogy másnak is megy. Ne feledd, hogy pl az ókorban lehetetlennek tartották a repülést (mármint, hogy ember képes legyen repülni valamilyen módon) és az atom is azért lett atom (atomosz), mert úgy gondolták, hogy oszthatatlan.
Végtelen energia kellene hozzá. Az elméleti lehetőség a rendszer része.
Elvileg pont nem, csak meghaladni lehet azt. Lehet, hogy rosszul tudom.Elvileg a fénysebességet is el lehet érni...
Ezt nem értem. Ha meghaladni lehet, annak alapfeltétele, hogy elérd.Elvileg pont nem, csak meghaladni lehet azt. Lehet, hogy rosszul tudom.
Van a foton, ami képes fénysebességgel haladni. De normál anyagi részecske és ebből adódóan anyag erre nem lesz képes soha, mert olyan teoretikus feltétel kellene ehhez, mint: a végtelen energia. Ilyen nincs. Ahogy közeledene a normál anyag a fénysebességhez, úgy kezd hatványozódni a gyorsításhoz szükséges energia és a gyakorlatban az anyag soha nem fogja elérni a fénysebességet. Legegyszerűbben ezt így lehet megfogalmazni. Jelen tudásunk szerint az anyag számára a fénysebesség elérhetetlen és átléphetetlen határ, mindössze teoretikus lehetőség a világegyetemben a fényesebbség elérése.Ezt nem értem. Ha meghaladni lehet, annak alapfeltétele, hogy elérd.
Van a foton, ami képes fénysebességgel haladni. De normál anyagi részecske és ebből adódóan anyag erre nem lesz képes soha, mert olyan teoretikus feltétel kellene ehhez, mint: a végtelen energia. Ilyen nincs. Ahogy közeledene a normál anyag a fénysebességhez, úgy kezd hatványozódni a gyorsításhoz szükséges energia és a gyakorlatban az anyag soha nem fogja elérni a fénysebességet. Legegyszerűbben ezt így lehet megfogalmazni. Jelen tudásunk szerint az anyag számára a fénysebesség elérhetetlen és átléphetetlen határ, mindössze teoretikus lehetőség a világegyetemben a fényesebbség elérése.
Mivel a világegyetem görbült, ezért lehetséges, hogy megfelelően nagy energia befektetéssel féreg járatot nyissanak a világegyetem két pontja között (Elméletben). Így ezen keresztül A bol B be sokkal gyorsabban el lehet jutni mint ahogy a fény a görbült úton elérne A bol B be. Tehát a vákuum beli fénysebesség nel nem lehet nagyobb sebességet elérni jelen tudás szerint, de mégis meg lehet tenni két pont közötti távolságot nagyobb sebességgel mint a vakumbeli fénysebesség.Ezt nem értem. Ha meghaladni lehet, annak alapfeltétele, hogy elérd.
Őőő.. nem.A müon úgy halad gyorasabban a fényél hogy mégse.
a foton szempontjából viszont minden fénysebességel halad csak ő áll egyhelyben miközbe minden iszonyat gyyors. és 2 ellentétes irányba vetített foton egymáshoz való távoodása a fénysebessé2X ese ha a csak az a 2 foton létezne a mindenségben az eggyik állna a szemszögébből míg a másik a fény sebességének 2X esével távolodna tőlle.
Jól láttam, hogy egyetlen müont sem detektált?A müon úgy halad gyorasabban a fényél hogy mégse.
a foton szempontjából viszont minden fénysebességel halad csak ő áll egyhelyben miközbe minden iszonyat gyyors. és 2 ellentétes irányba vetített foton egymáshoz való távoodása a fénysebessé2X ese ha a csak az a 2 foton létezne a mindenségben az eggyik állna a szemszögébből míg a másik a fény sebességének 2X esével távolodna tőlle.
Tudod mit kell csinálni ha egy túrán valaki előáll azzal, hogy ismer egy rövidebb utat?Mivel a világegyetem görbült, ezért lehetséges, hogy megfelelően nagy energia befektetéssel féreg járatot nyissanak a világegyetem két pontja között (Elméletben). Így ezen keresztül A bol B be sokkal gyorsabban el lehet jutni mint ahogy a fény a görbült úton elérne A bol B be. Tehát a vákuum beli fénysebesség nel nem lehet nagyobb sebességet elérni jelen tudás szerint, de mégis meg lehet tenni két pont közötti távolságot nagyobb sebességgel mint a vakumbeli fénysebesség.
Igen fejbe kell vágni.Tudod mit kell csinálni ha egy túrán valaki előáll azzal, hogy ismer egy rövidebb utat?
Találtam egy idevágó topicota fény is sugárzás elektromágneses sugárzás (csak ott tudjuk mi alkotja)