Type 054 fregattok (Kína)

Mackensen

Értem,hogy mit akarsz mondani de így az alapprobléma(üzemeltetési költség)nem oldódik meg csak annak egy része amiből csak torz következtetések lesznek.

ui:Nézze meg mindenki a Pacific Rim-et mert jó.Nem kell tőle sokat várni nem egy A Csodálatos Elme de nem is annak készült!

Ez így van, de addig nem is érdemes következtetni amíg nincs róla bármi hivatalos. Az ára mondjuk hivatalos, ott van konkrét adat, az üzemeltetésnél meg a meghajtásánál lehet összehasonlítgatni. A többi kérdőjeles.

Amúgy is idióta dolognak tartom amikor valaki az üzemeltetési költséggel dobálózik mert ez egy tökéletesen lényegtelen adat így általában.Pl nekünk egy marha olcsón üzemeltethető közepes helikopterre sincs pénzünk az amiknak meg a legdrágábbra is lenne ha akarnák.

Van még egy plusz kérdőjel:))))
Gyanítom, hogy minnél nagyobb példányszámban gyártanak valamit, úgy csökkennek az üzemeltetési költség egységenként a közös logisztikai háttér és az alkatrészek egységárának eloszlása miatt stb. stb.

szittya88 v

Nem érdekel mennyi az annyi.Arról beszélgettünk Mackensenel,hogy ha nem tudja a pontos számokat miért hozza fel őket.

Nem emlékszem semmilyen pontos számra az áron kívül amit felhoztam volna...

Egy kínai Type 054es(fehér) és egy vietnámi gepárd(sötétebbik) fregatt találkozása.
9191968556_727deff594_b.jpg

Wikipédia szócikk a lehetséges B változatról:
http://en.wikipedia.org/wiki/Type_054B_frigate
U9298P27T1D736685F3DT20130822090255.jpg

Ha minden igaz, akkor itt a huszadik is. A nagy kérdés az, hogy tovább gyártják még a típust, vagy jön egy fejlettebb változat.
o7ce.jpg

Nem semmi sorozat, 5 év alatt 20 hajó? Csak ebből a típusból? Brutális mennyiség mint a 2 WH idején az usában... Nem tudom mennyire lesznek viszont tartósak. A szovjet hajók pl kb20-évet bírtak egy időben. Itt a mennyiség minőség egyensúlyára gondolok.

Úgy tudom kb. 20-30 évre tervezik ezeket. Kb ennyi idő alatt el is avulnak tehát nem is nagyon érdemes hosszabb időre tervezni őket.

Mondjuk nem 5 év alatt gyártották őket.
Ha a sima Type 054-eket vesszük alapúl, akkor azok gyártása 2003-ban kezdődött és két darab után leállt. Aztán 2006-ban beindúlt az A változat sorozatgyártása ami mai napig is tart.
http://www.jeffhead.com/TYPE054A/index.htm

Első képen egy Type 054A és két Type 056. A másodikon, a szerelőcsarnokban pedíg mégy egy Type 054A.
l6bj.jpg

y7rf.jpg

Tegnap a kínai hadiflottának unnepélyesen átadták a 16. fregatott (Type 054A) az 574-es oldalszámú Sanya-t.
25_156023_41956a23c7b4148_zps0702aef3.jpg

Egy kis szivárogtatás a B változatról.
126bn1v.jpg

Az ágyú mintha az új 130 milliméteres lenne, két VLS indító elöl és mintha hátul is.