Nyilván nem marad halk, pláne amikor kikötőben közlekedik jól láthatóan a víz felszínén. De akkor nem is kell, hogy halk legyen, pont ez a lényeg!Akkro hogyan marad halk a tengeralattjáród, ha valamivel elrejted a "hangját"?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nyilván nem marad halk, pláne amikor kikötőben közlekedik jól láthatóan a víz felszínén. De akkor nem is kell, hogy halk legyen, pont ez a lényeg!Akkro hogyan marad halk a tengeralattjáród, ha valamivel elrejted a "hangját"?
A nyílt vízen is követhetik, ott is megszerezhetik az akusztikai lenyomatot.Nyilván nem marad halk, pláne amikor kikötőben közlekedik jól láthatóan a víz felszínén. De akkor nem is kell, hogy halk legyen, pont ez a lényeg!
Hát, ott szokik ez történni, nemis kikötőben.A nyílt vízen is követhetik, ott is megszerezhetik az akusztikai lenyomatot.
Azt már csak egy másik tengeralattjáró tudja, ami persze benne van a pakliban, de azokra épp ugyanúgy figyelnek is.A nyílt vízen is követhetik, ott is megszerezhetik az akusztikai lenyomatot.
Igen pont erről beszélek. Csak akkor tudsz odafigyelni, ha tudod, hogy ott van...Azt már csak egy másik tengeralattjáró tudja, ami persze benne van a pakliban, de azokra épp ugyanúgy figyelnek is.
WTF! Na jó, hadjuk is!Igen pont erről beszélek. Csak akkor tudsz odafigyelni, ha tudod, hogy ott van...
Segítek: a kikötőben marhára nem tudsz megbízható hangmintát venni:WTF! Na jó, hadjuk is!
Inkább; tudsz valami konkrétumot a properrelcserére cserére vagy csak ötletelsz?
WTF! Na jó, hadjuk is!
Inkább; tudsz valami konkrétumot a properrelcserére cserére vagy csak ötletelsz?
Az albánt sem lehet hallani, mert nincs motorja, csak néha fel kell jönni a felszínre az evezősöknek levegőt venni..Meg is találtam.
"Guppy" osztály 160 DB (referencia)
Type-209 (német) 144 DB
Kilo (Szu) 143 DB
Kilo (636-os típus) 130 DB
Type-212 (német) 136 DB
A svédes infó akkor ezek szerint máshonnan van. De azok is nagyon csendesek.
A diesel-elec subok alapjában véve csendesek - elektromos üzemben.Meg is találtam.
Type-209 (német) 144 DB
Kilo (Szu) 143 DB
Type-212 (német) 136 DB
Ez ugye hangerő, de megint más a frekvencia, amik alapján azonosítják.Meg is találtam.
Type-209 (német) 144 DB
Kilo (Szu) 143 DB
Type-212 (német) 136 DB
Exportra megy... a sajátjukat biztos letakarták volna. Érdekes, hogy a törökök és a görögök ugyanazt a típust rendszeresítették.Eddig azt hittem a propeller kialakítas az egy viszonylag félve örzött titok a tengeralattjáróknál, erre ezt meg mutogatják... fura.
Ez ugye hangerő, de megint más a frekvencia, amik alapján azonosítják.
Én is úgy tudtam, hogy a Svéd Stirling motoros subja valami szuper csendes, ezért tudott "elsüllyeszteni" egy US carriert valami gyakorlaton.
- Főleg ha motoros. A motor jellegzetes hangját rögzítik. Természetesen a kavitáció is közbejátszik, a hajócsavar jellegzetes formája miatt.Például egy hajónak van saját zaja is, mindenféle frekvencián. Egy nagyobb hajó 160-180 DB körül szól. (Full kavitáció)