Miért hívja a hír kémrepülőnek? Az U-2 felderítő gép...
Kémrepülőgép akkor volt, amikor békeidőben berepült a Szovjetúnió légterébe 1960. máj. 1.-én, a lelőtt gép pilótája kémkedésért került bíróság elé. A békeidős idegen felségterületen végrehajtott hírszerzést/felderítést hívják kémkedésnek.Az U-2 kémrepülőgép.
Kémrepülőgép akkor volt, amikor békeidőben berepült a Szovjetúnió légterébe 1960. máj. 1.-én, a lelőtt gép pilótája kémkedésért került bíróság elé. A békeidős idegen felségterületen végrehajtott hírszerzést/felderítést hívják kémkedésnek.
Háborús körülmények között ugyanez a tevékenység felderítésnek számít, az Öböl-háború alatt Irak légterében az U-2 felderítőgépnek minősült, ha lelőtték volna és a pilótát elfogják, akkor a pilóta hadifogoly lett volna.
Nem, mert a mai változatok mások, mint 1960-ban...Tehát akkor a U-2-vel végrehajtott missziók alapján helyénvaló a kémrepülőgép elnevezés.
Hányszor repült az U-2 békeidőben idegen légtérben és utoljára mikor?Tehát akkor a U-2-vel végrehajtott missziók alapján helyénvaló a kémrepülőgép elnevezés.

Azon én is pislogtam, hogy ilyen állaootú gépet toltak ki.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..