UFO / UAP (Unidentified Aerial Phenomena)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 688
26 967
113
Nyilván nem egész állatokat vitt fel a bárkára, hanem GEnetikai CImeket, egy pipetta végén, esetleg 1 pendrájvban.
Azért hulyék ne legyunk, mekkora csónak kellene, hogy minden állatból, növénybol legyen 2-2 darab, azoknak kaja, pia, no meg az állatoknál van output is.
Ma sincs akkora ladik, amivel ezt meg lehetne lépni.
Nagyon humoros vagy. Még elgondolni is vicces, hogy Noé és a purgyéi rohangásznak a világ összes részén pipettával a kézben. :D:D

De még ha csak a Fekete tengernél volt az esemény, az is nagy meló lehetett.
:D

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 429
58 720
113
Nagyon humoros vagy. Még elgondolni is vicces, hogy Noé és a purgyéi rohangásznak a világ összes részén pipettával a kézben. :D:D

De még ha csak a Fekete tengernél volt az esemény, az is nagy meló lehetett.
:D

Azért írtam másik opciót.
Te legalább figyelsz. ;)

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 688
26 967
113
Szerintem ebben igazuk volt:):)
images

Az ufonauták köztünk vannak. :D

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 688
26 967
113
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

merleg

Well-Known Member
2021. március 12.
1 672
3 304
113
Elvileg a héten nyilvánosságra kerül a jelentés:

• Tetszik
Reactions: gergo55

yangwenli

Well-Known Member
2015. június 19.
1 219
2 744
113
Én nagyon tudnék örülni, ha földi lenne az a technológia, ami itt ott előjön. Mert akkor az emberi időn belül le fog csorogni a hétköznapokba is.

Egy dolgot nem értek. Hogyhogy még nem jött eddig elő olyan infó, hogy bármely ország légiereje ilyen jellegű azonosítatlan valamire ( ami biztosan nem polgári repülő) indított volna egy két rakétát, vagy legalább egy sorozatot?

Fura, hogy az us navy nál " van rá protokoll" hogy ilyen esetben nem lőnek. Ez nekem nem kerek. Talán egyszer egy ilyen incidens rosszul sült el? Vagy az egész szivárogtatás dezinfó? De akkor miről tereli el a figyelmet? Úgy, hogy közben impotens szervezetek benyomását keltik?

De legalább már nem csak a kérdések száma nő!

Hat siman lehet olyan tech, ami csucsszuper, csak 5 even belul a pilota rakot kap es meghal vagy ilyesmi. Az meg nem gyorsan szivarog a hetkoznapokba. Es volt ilyenre pelda a tortenelemben, ugy tudom mikor a szovjetek kiserleteztek nuklearis meghajtasu bombazoprototipussal, akkor az akkori tech. szint miatt le kellett hagyniuk a pilotak sugarvedelmet stb. . . .

tomcat1

Well-Known Member
2014. december 30.
2 558
3 171
113
Hat siman lehet olyan tech, ami csucsszuper, csak 5 even belul a pilota rakot kap es meghal vagy ilyesmi. Az meg nem gyorsan szivarog a hetkoznapokba. Es volt ilyenre pelda a tortenelemben, ugy tudom mikor a szovjetek kiserleteztek nuklearis meghajtasu bombazoprototipussal, akkor az akkori tech. szint miatt le kellett hagyniuk a pilotak sugarvedelmet stb. . . .
Logikus gondolat.
Bár manapság a pilóta sem szükséges már feltétlenül.
Sajnos a fejlődésnek gyakran magas az ára.

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 688
26 967
113

wolfram

Well-Known Member
2011. július 30.
5 854
4 242
113
Elvileg ma történik meg a nagy nyilvánosságra hozás, ha jól sejtem. :D
Addig is, miközben teljesen lerágom a körmeimet az izgalomtól, eszembe jutott még valami a 3 FLIR videóval kapcsolatban, amikről talán lelövik majd a "poént" a jelentésben, talán nem..
Ugye még egyszer, ezekről lenne szó:

A videók elvileg AN/ASQ-228 ATFLIR poddal készültek, ami képes infravörös és látható tartományban is érzékelni.
Na most, az első videó "ősrégi", 2004-ben készült és a minősége olyan is, vagyis gyenge. Két dolog érdekes rajta, az egyik, hogy látható és inframódban is van felvétel, a másik, hogy látható módban a tárgy sötétnek látszik (a pilóták elmondása szerint meg hófehér volt), de egyáltalán nem kivehetőek a részletek a minőség (hiánya) miatt.
A másik két videó elvileg 2014-ben és 2015-ben készült. Már jobb a minőségük, köszönhetően vagy annak, hogy az ATFLIR érzékelőit fejlesztették időközben, vagy annak, hogy a rögzítés történt fejlettebb eszközre, vagy mindkettőnek.
Na de mi az igazán érdekes? Az, hogy ennél a két későbbi felvételnél már csak infrában mutatják a tárgyakat. Pedig, a jobb minőség miatt, látható tartományban sokkal többet mutathatna, különösen a "GIMBAL" nevű videó. Ez vajon miért lehet? A pilóták valamiért nem kapcsoltak látható tartományra is egy ilyen érdekes tárgy esetén? Vagy van látható tartományban is felvétel, csak azt a részt nem hozták nyilvánosságra?

T

Törölt tag

Guest
...
Na de mi az igazán érdekes? Az, hogy ennél a két későbbi felvételnél már csak infrában mutatják a tárgyakat. Pedig, a jobb minőség miatt, látható tartományban sokkal többet mutathatna, különösen a "GIMBAL" nevű videó. Ez vajon miért lehet? A pilóták valamiért nem kapcsoltak látható tartományra is egy ilyen érdekes tárgy esetén? Vagy van látható tartományban is felvétel, csak azt a részt nem hozták nyilvánosságra?

Látható tartományban látszott volna a videón a felségjelzése is a célnak.
:rolleyes:

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 688
26 967
113
Nincs itt semmi látványosság tessenek oszolni. :)

"Leon Panetta, a CIA volt igazgatója egy interjúban úgy fogalmazott, hogy a rengeteg különös radarészlelés hátterében többnyire Oroszország, Kína vagy egyéb országok felderítő drónjai vannak, amelyeket csupán atipikus méretük, esetleg beépített zavarórendszerük miatt követnek le ennyire érthetetlen módokon a műszereink.

A Földön túli világgal hivatásszerűen foglalkozó Neil deGrasse Tyson pedig még ennél is prózaibb verziót tart a legvalószínűbbnek: minden valaha készített optikai műszer produkál bugokat és „optikai csalódásokat”, a szóban forgó észlelések zöme tehát valójában a képalkotó eljárásaink banális hibajelensége szerinte.
A jeles asztrofizikus félviccesen rögzíti egyébként azt is, hogy amint igazolást nyerne, hogy egy repülő tárgyat földönkívüli alkotott, azt onnantól már nem is nevezhetnénk ufónak, hiszen az a definíció szerint azonosítatlan eredetű objektumokat jelent."

• Tetszik
  • Vicces
Reactions: wolfram and fip7

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 688
26 967
113
Elvileg ma történik meg a nagy nyilvánosságra hozás, ha jól sejtem. :D
Addig is, miközben teljesen lerágom a körmeimet az izgalomtól, eszembe jutott még valami a 3 FLIR videóval kapcsolatban, amikről talán lelövik majd a "poént" a jelentésben, talán nem..
Ugye még egyszer, ezekről lenne szó:

A videók elvileg AN/ASQ-228 ATFLIR poddal készültek, ami képes infravörös és látható tartományban is érzékelni.
Na most, az első videó "ősrégi", 2004-ben készült és a minősége olyan is, vagyis gyenge. Két dolog érdekes rajta, az egyik, hogy látható és inframódban is van felvétel, a másik, hogy látható módban a tárgy sötétnek látszik (a pilóták elmondása szerint meg hófehér volt), de egyáltalán nem kivehetőek a részletek a minőség (hiánya) miatt.
A másik két videó elvileg 2014-ben és 2015-ben készült. Már jobb a minőségük, köszönhetően vagy annak, hogy az ATFLIR érzékelőit fejlesztették időközben, vagy annak, hogy a rögzítés történt fejlettebb eszközre, vagy mindkettőnek.
Engem ezek a videók nem győznek meg. Életlenek, semmi támpontot nem adnak. Láthatunk ez egyiken egy robotrepülőgépet, a másiknál a videót készítő kifordul és úgy hat, mintha a tárgy elszáguldana.

Én hiszek abban, hogy a határtalan univerzumban máshol is van fejlett civilizáció, de semmiképpen nem akarok bedőlni annak a maszlagnak, amit rám akarnak erőltetni. :)

GaBRiWaZ

Member
2021. június 25.
13
33
13
Sziasztok,
0
Egy rendőr barátom ajánlotta ezt a magyar fórumot, hogy itt folyik magyar diskurzus a mai reportról (amit lehet csak a kongresszusban kapnak meg, a halandók majd jövő héten). Én naponta követem a Reddit-en és Twitteren a legfontosabb híreket, a magyar tájékoztatás harmat gyenge, olyan interjúk mennek kint amiről egy sor beszámoló sincs. A hátránya, hogy angolul tudni kell hozzá, szerencsére tudok, de (angol) feliratot mindig bekapcsolom, hogy tutira értsem.

A lényeg, hogy a Loui Elizondo-val készült interjúkat nézzétek, szerintem ennél a tagnál nagyobb hazafi nem sok van manapság. Próbálták ugyan elsikálni fentről, hogy mit csinált a pentagonban közel 10 évig, de szerencsére több hiteles ember, köztük szenátorok is megerősítették. Szerencsére nem fóliasipkás idióta, hanem katonai hírszerző volt majd az ő részlege vezette közel egy éttizedig az UFO / UAP kutatást amíg 2017-ben ki nem szállt és most kivülről pusholja az egész folyamatot, ennek első állomása a 2017-ben nyilvánosságra került videók voltak. Az első lépés a téma stigmatizálásának megszüntetése és a mainstream médiában való megjelenítése volt, ez sikerült. Az is már egy nagy eredmény így 70 év után, hogy beismeri az amerikai védelmi minisztérium / Pentagon, hogy igen, mégiscsak léteznek ezek a repülő dolgok, amik olyan manővereket hajtanak végre ami fizikailag lehetetlen. Próbálják az oroszokra meg a kínaiakra fogni, de kizárt dolog, hogy ha ilyen technológiájuk lenne (nem csak a 2004-es Nimitz eset óta látják ezeket, évtizedekkel korábbról is vannak hiteles katonai beszámolók)

A legutóbbi podcastben az egyik legutolsó kérdés az volt felé, hogy hogyan reagálnának arra az emberek, ha mindent látnának amit ő látott., a válasza döbbenet, odatekertem, de az egészet érdemes végignézni mert nagyon fontos és érdekes kérdések hangzanak el benne:
. (próbálok leiratot keresni és lefordítani, ha van akinek szüksége van rá)

Bármi is fog a napokban kijönni (az idegenek beismerése biztosan nem), a lényeg, hogy sok újabb kérdést fog felvetni és azokkal lehet majd a disclosure következő szintjét elérni, a nyilvánosság ésa média erejével együtt természetesen.

• Tetszik
Reactions: gergo55 and merleg

merleg

Well-Known Member
2021. március 12.
1 672
3 304
113
Engem ezek a videók nem győznek meg. Életlenek, semmi támpontot nem adnak. Láthatunk ez egyiken egy robotrepülőgépet, a másiknál a videót készítő kifordul és úgy hat, mintha a tárgy elszáguldana.

Én hiszek abban, hogy a határtalan univerzumban máshol is van fejlett civilizáció, de semmiképpen nem akarok bedőlni annak a maszlagnak, amit rám akarnak erőltetni. :)
Senki sem akar rád erőltetni semmit. Hagyják majd, hogy saját magadtól gyere rá a dolgokra...
Sziasztok,
0
Egy rendőr barátom ajánlotta ezt a magyar fórumot, hogy itt folyik magyar diskurzus a mai reportról (amit lehet csak a kongresszusban kapnak meg, a halandók majd jövő héten). Én naponta követem a Reddit-en és Twitteren a legfontosabb híreket, a magyar tájékoztatás harmat gyenge, olyan interjúk mennek kint amiről egy sor beszámoló sincs. A hátránya, hogy angolul tudni kell hozzá, szerencsére tudok, de (angol) feliratot mindig bekapcsolom, hogy tutira értsem.

A lényeg, hogy a Loui Elizondo-val készült interjúkat nézzétek, szerintem ennél a tagnál nagyobb hazafi nem sok van manapság. Próbálták ugyan elsikálni fentről, hogy mit csinált a pentagonban közel 10 évig, de szerencsére több hiteles ember, köztük szenátorok is megerősítették. Szerencsére nem fóliasipkás idióta, hanem katonai hírszerző volt majd az ő részlege vezette közel egy éttizedig az UFO / UAP kutatást amíg 2017-ben ki nem szállt és most kivülről pusholja az egész folyamatot, ennek első állomása a 2017-ben nyilvánosságra került videók voltak. Az első lépés a téma stigmatizálásának megszüntetése és a mainstream médiában való megjelenítése volt, ez sikerült. Az is már egy nagy eredmény így 70 év után, hogy beismeri az amerikai védelmi minisztérium / Pentagon, hogy igen, mégiscsak léteznek ezek a repülő dolgok, amik olyan manővereket hajtanak végre ami fizikailag lehetetlen. Próbálják az oroszokra meg a kínaiakra fogni, de kizárt dolog, hogy ha ilyen technológiájuk lenne (nem csak a 2004-es Nimitz eset óta látják ezeket, évtizedekkel korábbról is vannak hiteles katonai beszámolók)

A legutóbbi podcastben az egyik legutolsó kérdés az volt felé, hogy hogyan reagálnának arra az emberek, ha mindent látnának amit ő látott., a válasza döbbenet, odatekertem, de az egészet érdemes végignézni mert nagyon fontos és érdekes kérdések hangzanak el benne:

Bármi is fog a napokban kijönni (az idegenek beismerése biztosan nem), a lényeg, hogy sok újabb kérdést fog felvetni és azokkal lehet majd a disclosure következő szintjét elérni, a nyilvánosság ésa média erejével együtt természetesen.
Igen, sajnos Magyarországra mindig csak fázis késéssel érnek ide a nyugati trendek. (bár némely esetben ez pozitívum) Ezért is szoktam külföldi hírcsatornák híreit belinkelni, mert ami ott történik az előbb-utóbb ide is átgyűrűzik.
A videó linkjét köszönjük, én feltétlenül megnézem majd, mert még nem láttam idáig ezt a konkrét riportot.

Egyébként a Washington Post is csinált interjút vele, azt is érdemes megnézni:

• Tetszik
Reactions: GaBRiWaZ

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 688
26 967
113
Senki sem akar rád erőltetni semmit. Hagyják majd, hogy saját magadtól gyere rá a dolgokra...
Én hagynám magam meggyőzni, de eddig nem jött össze. Azért volt már néhányszor, amikor meginogtam. :) Pl. a jeruzsálemi UFO, talán azért, mert jól néz ki és ingerli a fantáziámat. :)

• Tetszik
Reactions: merleg

gergo55

Well-Known Member
2014. július 16.
4 447
11 697
113
Sziasztok,
0

Üdv a fedélzeten!
:)

GaBRiWaZ

Member
2021. június 25.
13
33
13
Luis Elizondo kb. minden második interjújában elmondja, hogy ami katonai felvételeket (légi,földi, hajóról) ő látott a Pentagonban (ahol közel egy évtizedet töltött ennek a részlegnek a vezetőjeként) azok mérföldekkel jobbak és bárki számára meggyőzőek lennének annál a 3 videónál ami kikerült és az a 3 videó nem véletlenül néz ki olyan fosul ahogy kinéz. A céljuk, hogy kierőszakolják ezeknek a nyilvánosságra hozását. A legjobb katonai anyag szerinte 50 feet távolságról (15 méter) készült, és egy másik interjúban határozottan állítja, hogy pl a tic tac eszközökben egy darab csavar és illesztés sincs. El lehet gondolkozni ezeken is.

Közben most futottam ebbe, ne várjatok semmit mára, nyilván a kongresszusi tagok is csak rébuszokban beszélhetnek, ha szivárogtatnak mennek a sittre: