Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nem biztos, hgy jó lenne az...
Szerintem az se jó, ha mi megbolygatjuk őket.Bár erre nincs esély.
Ha ők meg minket, az meg nekünk nem biztos, hogy jó.
Ha találkoznánk is, nem biztos, hogy tudnánk, mivel jelen helyzetben ők lennének a fejletebbek. Azt tennének amit szeretnének.
Békés lények meg még kisebb eséllyel lennênej, mivel akkor nem terjeszkednének.
Ha kutatnak, akkor meg mi csak kísérleti patkányok vagyunk.
Ha békések és fejlettek, akkor nem fognak megzavarni minket, mert nem szeretnék befolyásolni a saját fejlődésünket ilyen-olyan irányba. Láthatják milyen természetű az ember és nem biztos ezt a hozzáállást szeretnék nagyobb léptékbe is látni.
De 1000 variácíó van... Lehet agyalni napestig.
Erről egy jó írás:
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=899207850115042&substory_index=0&id=531387343563763&refid=17&_ft_=top_level_post_id.899207850115042%3Atl_objid.899207850115042&__tn__=%2As
És a közös ellenség opció?...
Véleményem szerint a békés idegen opció a legvalószínűtlenebb.
Azért három dolgon érdemes elgondolkodni:
1. Biztos, hogy nem jöttek még ide? Mert az észlelések alapján ez is lehetséges.
3. 1500 fényév távolságból honnan tudjuk azt, hogy konkrétan mit látunk? Csak tippelgetünk szerintem.
Szerintem az se jó, ha mi megbolygatjuk őket.Bár erre nincs esély.
Békés lények meg még kisebb eséllyel lennênej, mivel akkor nem terjeszkednének.
Ha békések és fejlettek, akkor nem fognak megzavarni minket, mert nem szeretnék befolyásolni a saját fejlődésünket ilyen-olyan irányba. Láthatják milyen természetű az ember és nem biztos ezt a hozzáállást szeretnék nagyobb léptékbe is látni.
Ha ott valóban egy fejlett földön kívüli civilizáció építménye van akkor már réges régen tudnak a létezésünkről. Jóval azelőtt tudtak már rólunk mielőtt mi még megértettük volna, hogy a Föld csak egy bolygó a sok közül.
Én hiszem azt az elvet ami a Star Trekben van. Ha majd elérünk egy szintet önerőből akkor jelentkezni fognak. Addig meg minden rajtunk múlik. Ahhoz, hogy tudjunk egy ilyen helyzetet kezelni valószínűleg olyan technológiai fejeltség kell (és ezzel együtt bizonyos dolgok megértése az univerzum működésével kapcsolatosan) ami még nincs meg az emberiségnek.
Annyit azért hozzátennék ezekhez a dolgokhoz, hogy minden ökoszisztémában amit eddig mi megismertünk, a domináns faj úgy emelkedett ki, hogy legyőzte az összes többit. Ember, cápa, T-rex stb...
Ez azért nem full békés hippiket vetít előre.
Számomra valószínűbb az, hogy n+1 fontosabb dolguk van nálunk, lehet minket csak tanulmányoznak.
Közben ki tudja milyen háborúkat vívnak más fejlett fajokkal, vagy épp saját magukkal. Hiszen lehet ők sem egységesek.
Véleményem szerint a békés idegen opció a legvalószínűtlenebb.
What the fuck ? What the hell ?
http://ripost.hu/cikk-ismeretlen-repulo-targy-vilagitotta-be-az-egboltot-video/?source=hirkereso
A nyersanyag mennyisége és az energia is csak az univerzum szintjén végtelen.
Viszont ha a technológia behatárolja a mozgásteret, más fajok is léteznek akik erőforrásokat birtokolnak, és ha nagyon sok egyedet számlál az adott faj, akkor a terjeszkedés és a háborúzás valós opció lehet.
Arról nem is beszélve, ha annyira eltérnek , hogy ez okoz problémát. Növények, gombák vagy gépek, nem pedig állatok. Gondoljunk csak a Csillagkapu sorozat béli Replikátorokra, akik egyfajta mechanikus vírusok voltak.
Vagy a szintén a sorozatban szereplő Goauldokra vagy a Lidércekre, akik élősködő fajok, és más fajokat kell leigázniuk az életben maradáshoz.
De lehetnek csak szimplán háború szerető harcos népek (Klingon) vagy vadászó népek (Predátorok), vagy lehetnek parazita bogarak is (Csillagközi invázió vagy az Alien filmek szereplői)
Ezek mind valós opciók lehetnek.
Én azt nem értem, hogy miért gondolják azt az emberek, hogy egy bizonyos technológiai fejlettségi szint fölött mindenki buddhista lesz...? De most komolyan, mi erre az esély?
Szerintem elég csekély. Igazából mi csak ebben szeretnénk hinni, mert valahol félünk attól, hogy egy fejlettebb faj az emberiség végzetét hozhatná el, és ez a gondolat kényelmetlen, ezért kizárjuk a tudatunkból , szerintem
Én azt nem értem, hogy miért gondolják azt az emberek, hogy egy bizonyos technológiai fejlettségi szint fölött mindenki buddhista lesz...? De most komolyan, mi erre az esély?
Szerintem elég csekély. Igazából mi csak ebben szeretnénk hinni, mert valahol félünk attól, hogy egy fejlettebb faj az emberiség végzetét hozhatná el, és ez a gondolat kényelmetlen, ezért kizárjuk a tudatunkból , szerintem
What the fuck ? What the hell ?
http://ripost.hu/cikk-ismeretlen-repulo-targy-vilagitotta-be-az-egboltot-video/?source=hirkereso
<blockquote rel="szegcsab">What the fuck ? What the hell ?
<b>"Mi vagyunk a Borg. Minden ellenállás hasztalan."</b>
(Ráadásul ők is szerették a nagy űrbeli építményeket.)
Az emberiség rá az élő példa, hogy ez nem feltétlenül igaz. Mi is eljutottunk már rég arra a szintre, amely a saját magunk kiirtásához sokszorosan elég.
Nagyszerű.
Mivel nem láttam rendesen, hogy mozog-e, elsőre 1 laserral kivetített teniszütőre tippeltem. (((
Pedig csak egy tré (sz@..) USA rakétahajtómű. UFO-nak álcázott kémműhold.
https://youtu.be/AUBD_jF-6DQ