Lejött egy kutatás :
https://www.scirp.org/journal/paperinformation?paperid=131506
Földönkívüli élet a termoszférában: plazmák, UAP, az anyag negyedik állapota
R. Joseph1*, C. Impey2, O. Planchon3, R. del Gaudio4, M. Abu Safa5, A. R. Sumanarathna6, E. Ansbro7, D. Duvall8, G. Bianciardi9, C. H. Gibson10, R. Schild11
1 Asztrobiológiai Kutatóközpont, Kalifornia, USA.
2 Csillagászati Tanszék, Arizonai Egyetem, Tucson, USA.
3Biogéosciences Laboratory, Burgundi Egyetem, Dijon, Franciaország.
4 Biológiai Tanszék, Nápolyi Federico II. Egyetem, Nápoly, Olaszország.
5 Alkalmazott Fizikai Tanszék, Palestine Polytechnic University, Hebron, Palesztina.
6 Kutatási és Innovációs Osztály, Eco Astronomy International Research Center, Tetouan, Marokkó.
7Space Exploration Ltd., Boyle, Roscommon megye, Írország.
8 Állattani Tanszék, Oklahoma Állami Egyetem (Emeritus), Stillwater, USA.
9 Tudományos és Orvostudományi Tanszék, Università Degli Studi di Siena, Toszkána, Olaszország.
10 Center for Astrophysics and Space Sciences, University of California (Emeritus), San Diego, USA.
11 Center for Astrophysics, Harvard-Smithsonian (Emeritus), Cambridge, USA.
" A többsejtű élőlényekhez hasonlóan viselkedő, akár egy kilométeres „plazmákat” 10 külön NASA-űrsikló-küldetés során vettek fel, több mint 200 mérfölddel a Föld felett, a termoszférában. Ezek az önmegvilágított „plazmák” vonzódnak az elektromágneses sugárzáshoz, és „táplálhatnak” belőle. Különböző morfológiájúak: 1) kúp, 2) felhő, 3) fánk, 4) gömb-hengeres; és filmre vették, amint a termoszféra felé repülnek és viharba ereszkednek le; százszámra gyűlnek össze és kölcsönhatásba lépnek elektromágneses tevékenységet generáló műholdakkal; közeledik az űrrepülőgépekhez. A repülési pálya pályáinak számítógépes elemzése dokumentálja, hogy ezek a plazmák különböző irányokból különböző sebességgel haladnak, és 45°, 90° és 180°-os eltolódásokkal változtatják a röppálya szögét, és követik egymást. Felvették őket, amint gyorsulnak, lelassulnak, megállnak, összegyűlnek, „vadász-ragadozó” magatartást tanúsítanak, és plazmákat metszenek, és plazmapor nyomot hagynak maguk után. Hasonló életszerű viselkedést mutattak ki kísérletileg létrehozott plazmák. A „plazmákat” az 1940-es években fotózhatták le a második világháborús pilóták (a „Foo fighters” néven azonosították őket); űrhajósok és katonai pilóták többször megfigyelték és filmezték, és az azonosítatlan légi – rendellenes jelenség kategóriába sorolták. A plazmák nem biológiai eredetűek, de az előélet egy formáját képviselhetik, amely a térben gyakori elemek beépülése révén RNS szintézisét eredményezheti. A plazmák az anyag negyedik halmazállapotát alkotják, vonzódnak az elektromágneses tevékenységhez, és ha az atmoszféra alsóbb rétegeiben figyelik meg őket, valószínűleg az évszázadok során észlelt UFO-UAP-észlelések nagy része..."