UFO / UAP (Unidentified Aerial Phenomena)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

G__G

Well-Known Member
2020. szeptember 17.
73
443
63
Jól kötöd az ebet a karóhoz, és ha neked a megállapításaid megfelelnek, akkor csak hajrá. Amúgy sokkal jobb dolgokba is bele lehet kötni miért pont a rudat választottad? Amúgy nem cáfoltad, csak hüledeztél a megállapításon.
A többit gondoltam nem is érdemes, pl a két cuki kis rágcsálót. (de akkor majd lásd alább)

És amúgy biztos, hogy nincs odarakva, hogy mire akar hasonlítani?

Screenshot-2024-12-04-at-12-54-49.png
Screenshot-2024-12-04-at-12-56-25.png

Nem tudom ezek után fel tegyem-e a kérdést, hogy egy nyelvet beszélünk-e?!

De sértődés helyett akár el is lehet fogadni, hogy ez az oldal nem bizonyít semmit, inkább nevetségessé teszi azokat, akik tényleg próbálnak kutatni a témában és próbálnak bizonyítékokat találni megmagyarázhatatlan vagy eddig nem ismert jelenségekre.

dragonette

Well-Known Member
2016. június 14.
625
2 277
93
És amúgy biztos, hogy nincs odarakva, hogy mire akar hasonlítani?
Én nem ezt mondtam ne haragudj, hanem ezt:
"Nincs odarakva a legtöbb kép alá, hogy mire akar hasonlítani:), ismét csak belekapkodtál."
ez az oldal nem bizonyít semmit, inkább nevetségessé teszi azokat, akik tényleg próbálnak kutatni a témában és próbálnak bizonyítékokat találni megmagyarázhatatlan vagy eddig nem ismert jelenségekre.
Nyilván hosszú órákat töltöttél a vizsgálatukkal ha ilyen magabiztos vagy. Rendben, tudomásul veszem a véleményed.

• Tetszik
Reactions: G__G

dragonette

Well-Known Member
2016. június 14.
625
2 277
93
Abban teljesen igazad van, hogy a többség nagy ívben tesz az érdemi kritikus részletek vizsgálatára. Ugyanakkor szerintem hiba az a fokú általánositás amit itt felvázolsz.
Mi volt benne az általánosítás (már ami nem általánosan értendő, például a tudomány látószögén kívül eső jelenségek vizsgálatának és archiválásának teljes hiánya)?
Meg aztán ellentmondás is van itt amikor azt állítod, hogy cenzúrazzák az adatokat, de ugyanakkor NASA képekkel jössz..
Mikor mondtam cenzúrát? Ellentmondásokról beszéltem, ami azt jelenti, hogy valaki hazudik, téved, vagy manipulál, esetleg elhallgat valamit. NASA és már űrügynökségek dokumentumai gyakorlatilag az egyetlen forrásunk ami vizsgálati anyaggal lát el minket a Föld közvetlen környezetén túl. Hol az ellentmondás amiről te beszélsz?
A tavalyi szenátusi meghallgatáson a faszi, hogy pontositsunk azt mondta; beszélt olyan emberrel aki látott űrhajót!
Ugye érzed a problémát?
Az egyik. David Gruschról beszélsz. David Fravor (harmadik balról) az, aki a US NAVYnél szolgált. Itt sokminden más is elhangzott, nem csak más emberek beszámolói ám... Ha már pontosítani szerettél volna...
Nem fogok tudni, meg nagyon nincs is kedvem itt minden állításodra reagallni ezért sem szerencsés ennyire általánositva beszélni a témáról, meg már sokmindent átbeszéltünk nem egyszer. A pilóták is benezhetnek dolgokat, olyan is van, hogy valaki hazudik, hogy egy könyvet promozzon, van aki szellemeket, van aki anygyalokat, lát, van aki beszél velük, van akit elraboltak, van aki gabonakört keszit stb..
Rengeteg hiteltelen kamu esetet lehet felhozni amit remélem belatsz, hogy megalapozottan tesz sokakat elből kritukussá a millió +1 eset kapcsán megnyilatkozoval szemben.
Azt látom:).
De olvasd csak vissza ezt a saját kis bekezdésed, és tedd fel a kérdést magadnak kérlek, hogy mennyi ÁLTALÁNOSÍTÁS van benne? Ne haragudj, nem kötözködni akarok, csak úgy érzem, hogy olyasmit akarsz a számba adni, ami inkább a tiédből szól...
Viszont a konkrétumokkal szívesen foglalkozok, ez is lenne a topik célja szerintem; UFO/UAP jelenségek megtárgyalása, nem a yeti, nem a béka emberek, hanem azonosítatlan jelenségek...
Szuper, akkor nézzük át együtt ezt a 30-40 kisebb anyagot az oldalról egyenként! Van bennük bőven konkrétum, még ha a szó szoros értelmében nem is a klasszikus UAP kategóriába sorolhatóak!
Az ember evolúciósan kifejlődött mintázat látó képességét, pedig nagyon nem becsülném alá.
Szó sem volt alábecslésről, de ha valaminek fülei, orra, feje, álla van teljesen arányosan felépítve, amire kevesebb az esély mint 1 az egymillióhoz (természetes képződmény esetében), plusz pont teljesen pozícióban is vam, mint egy "eredeti". És itt még én is elgyalogolnék azzal, hogy egyszer - neadjisten kétszer - ez belefér...de itt jóval több ilyen eset van. És ez az oldal csak pár százalékát mutatja be a teljes ROVER- anomáliasorozatnak.
Miért nem nézzük át őket együtt? Nem akarsz általánosítgatást (én sem amúgy), akkor legyenek górcső alá véve egyenként, miért ne?

• Tetszik
Reactions: Pogány

dragonette

Well-Known Member
2016. június 14.
625
2 277
93
Szó sem volt alábecslésről, de ha valaminek fülei, orra, feje, álla van teljesen arányosan felépítve, amire kevesebb az esély mint 1 az egymillióhoz (természetes képződmény esetében), plusz pont teljesen pozícióban is vam, mint egy "eredeti".
Bocs itt arra akartam kilyukadni, hogy ha ilyen esetekkel találkozunk sorozatosan, akkor már a belelátás, és az agyi képalkotás mint magyarázat használata nem elégséges. Így az már csak egy odavágott általánosítás.
Azt kellene inkább vizsgálni, hogy egyáltalán lehetséges-e a természet ilyen léptékű és ilyen gyakori szimmetriagenerációja, mint amit a vitatott képeken látunk! Törekszik-e a felszíni vagy a felszín alatti erózió olyan formák kialakítására, ami itt a Földön szokatlan lenne? Például Fej és arcformák, karikák, cső- vagy rúdszerű képződmények, sorminták és szimmetrikus szegélyezések kiképzésére? Mindezt úgy, hogy alapanyaguk - mert más nincs eddig elismerve - csak kő vagy szikla lehet?

Zaphod Beeblebrox

Well-Known Member
2020. április 1.
4 641
17 010
113
Mi volt benne az általánosítás (már ami nem általánosan értendő, például a tudomány látószögén kívül eső jelenségek vizsgálatának és archiválásának teljes hiánya)?

Mikor mondtam cenzúrát? Ellentmondásokról beszéltem, ami azt jelenti, hogy valaki hazudik, téved, vagy manipulál, esetleg elhallgat valamit. NASA és már űrügynökségek dokumentumai gyakorlatilag az egyetlen forrásunk ami vizsgálati anyaggal lát el minket a Föld közvetlen környezetén túl. Hol az ellentmondás amiről te beszélsz?
Bocsánat, PPE hozzászólását is neked tulajdonítottam..
Az egyik. David Gruschról beszélsz. David Fravor (harmadik balról) az, aki a US NAVYnél szolgált. Itt sokminden más is elhangzott, nem csak más emberek beszámolói ám... Ha már pontosítani szerettél volna...

Azt látom:).
De olvasd csak vissza ezt a saját kis bekezdésed, és tedd fel a kérdést magadnak kérlek, hogy mennyi ÁLTALÁNOSÍTÁS van benne? Ne haragudj, nem kötözködni akarok, csak úgy érzem, hogy olyasmit akarsz a számba adni, ami inkább a tiédből szól...
Hát, nehéz általánositasokra nem ugyanúgy általánositással válaszolni..
Szuper, akkor nézzük át együtt ezt a 30-40 kisebb anyagot az oldalról egyenként! Van bennük bőven konkrétum, még ha a szó szoros értelmében nem is a klasszikus UAP kategóriába sorolhatóak!

Szó sem volt alábecslésről, de ha valaminek fülei, orra, feje, álla van teljesen arányosan felépítve, amire kevesebb az esély mint 1 az egymillióhoz (természetes képződmény esetében), plusz pont teljesen pozícióban is vam, mint egy "eredeti". És itt még én is elgyalogolnék azzal, hogy egyszer - neadjisten kétszer - ez belefér...de itt jóval több ilyen eset van. És ez az oldal csak pár százalékát mutatja be a teljes ROVER- anomáliasorozatnak.
Miért nem nézzük át őket együtt? Nem akarsz általánosítgatást (én sem amúgy), akkor legyenek górcső alá véve egyenként, miért ne?

Azon filozófialni, hogy ki mit lát bele néhány kőbe... hörcsög, olló, űrhajo, stb, aztán végképp értelmetlen.

Egyébként azt gondoltam volna, hogy ha valaki, te legalább némileg óvatosabban kezeled majd az ilyen Balaton méretű Hold űrhajo meg a Marsi arc után...

Mi lenne ha maradnank inkább a témánál , az UAP és UFO jelenségek vizsgalatanal, a kőbe formákat látást meg meghagyják az erre szakosodott tematikus portáloknak?!

• Tetszik
Reactions: Filter

Zaphod Beeblebrox

Well-Known Member
2020. április 1.
4 641
17 010
113
2:50-től 4:50-ig:

Nem értem a nyelvet, de a fordítás szerint Marylandi asztonómus John Brown készítette 2024 Október 10-én. Raákeresve a figura még 2019-ben meghalt...
Persze lehet másról van szó, de hát nem derül ki mert egy nyomorult linket/forrást nem adnak meg.
Nem találtam erről a felvételről semmi elemezhetőt.
Nem tiszta ki készítette, nem tudjuk mivel, milyen körülmények között. Ez igen gyanússá teszi, hogy ordas átverés az egész.

Zaphod Beeblebrox

Well-Known Member
2020. április 1.
4 641
17 010
113
Elindulva egy másik vonalon, hivatkozás érdemi infó nélkül az egyetlen kapaszkodó a dátum lehet.
2024 october 10.
Csekkoltam a felhő takarót, az ég tiszta volt ekkor.. eddig ok

Nézzük a Hold fázist..
October-10-moon-forecast.jpg

53.6% láthatóság..

Nézzük az UFOt...

Két screenshotot készítettem 3:45 és 3:50-nél, majd egymásra illesztettem, és berajzoltam az UFO helyzetet, útját, valamint két jól azonosítható felszíni formát megjelöltem színes smileyt rajzolva...
Polish-20241205-130051481.jpg

És most nézzük ezt a teljes Hold térképen;
Polish-20241205-125817371.jpg

Most pedig az october 10. Lathatósagi állapotban;
Polish-20241205-125926524.png

A kék mosoly még megvan de a zöld nem látszódott ekkor... Ejj.. ejj..

Tehát az egyetlen komolyan vehető adatot amit a videóban közöltek az alapján kijelenthető, hogy minimum hazudnak a készítés időpontját illetően, mert akkor nem készülhetett...

Vajon miben hazudhat még egy nézettség függő TV műsor?

Nem véletlenül nem szeretnek megadni érdemi információt ilyen videóknál, mert azokkal rendre csak magukat buktatják le.

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 315
60 777
113
Az UFO-k és vulkánok az egyik kedvenc témám. Ugyanis számtalan vulkán figyelő kamera van, amely lát néha érdekes dolgokat.
Ez csak az egyik felvétel a sok közül:

• Tetszik
Reactions: merleg

PPE

Well-Known Member
2019. február 8.
437
2 060
93
Lejött egy kutatás : https://www.scirp.org/journal/paperinformation?paperid=131506

Földönkívüli élet a termoszférában: plazmák, UAP, az anyag negyedik állapota

R. Joseph1*, C. Impey2, O. Planchon3, R. del Gaudio4, M. Abu Safa5, A. R. Sumanarathna6, E. Ansbro7, D. Duvall8, G. Bianciardi9, C. H. Gibson10, R. Schild11

1 Asztrobiológiai Kutatóközpont, Kalifornia, USA.
2 Csillagászati Tanszék, Arizonai Egyetem, Tucson, USA.
3Biogéosciences Laboratory, Burgundi Egyetem, Dijon, Franciaország.
4 Biológiai Tanszék, Nápolyi Federico II. Egyetem, Nápoly, Olaszország.
5 Alkalmazott Fizikai Tanszék, Palestine Polytechnic University, Hebron, Palesztina.
6 Kutatási és Innovációs Osztály, Eco Astronomy International Research Center, Tetouan, Marokkó.
7Space Exploration Ltd., Boyle, Roscommon megye, Írország.
8 Állattani Tanszék, Oklahoma Állami Egyetem (Emeritus), Stillwater, USA.
9 Tudományos és Orvostudományi Tanszék, Università Degli Studi di Siena, Toszkána, Olaszország.
10 Center for Astrophysics and Space Sciences, University of California (Emeritus), San Diego, USA.
11 Center for Astrophysics, Harvard-Smithsonian (Emeritus), Cambridge, USA.

" A többsejtű élőlényekhez hasonlóan viselkedő, akár egy kilométeres „plazmákat” 10 külön NASA-űrsikló-küldetés során vettek fel, több mint 200 mérfölddel a Föld felett, a termoszférában. Ezek az önmegvilágított „plazmák” vonzódnak az elektromágneses sugárzáshoz, és „táplálhatnak” belőle. Különböző morfológiájúak: 1) kúp, 2) felhő, 3) fánk, 4) gömb-hengeres; és filmre vették, amint a termoszféra felé repülnek és viharba ereszkednek le; százszámra gyűlnek össze és kölcsönhatásba lépnek elektromágneses tevékenységet generáló műholdakkal; közeledik az űrrepülőgépekhez. A repülési pálya pályáinak számítógépes elemzése dokumentálja, hogy ezek a plazmák különböző irányokból különböző sebességgel haladnak, és 45°, 90° és 180°-os eltolódásokkal változtatják a röppálya szögét, és követik egymást. Felvették őket, amint gyorsulnak, lelassulnak, megállnak, összegyűlnek, „vadász-ragadozó” magatartást tanúsítanak, és plazmákat metszenek, és plazmapor nyomot hagynak maguk után. Hasonló életszerű viselkedést mutattak ki kísérletileg létrehozott plazmák. A „plazmákat” az 1940-es években fotózhatták le a második világháborús pilóták (a „Foo fighters” néven azonosították őket); űrhajósok és katonai pilóták többször megfigyelték és filmezték, és az azonosítatlan légi – rendellenes jelenség kategóriába sorolták. A plazmák nem biológiai eredetűek, de az előélet egy formáját képviselhetik, amely a térben gyakori elemek beépülése révén RNS szintézisét eredményezheti. A plazmák az anyag negyedik halmazállapotát alkotják, vonzódnak az elektromágneses tevékenységhez, és ha az atmoszféra alsóbb rétegeiben figyelik meg őket, valószínűleg az évszázadok során észlelt UFO-UAP-észlelések nagy része..."

PPE

Well-Known Member
2019. február 8.
437
2 060
93
Ilyen nagyívű állításokhoz valami forrást is illene adni...

és most már Ausztráliában is:

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
7 446
20 678
113

és most már Ausztráliában is:

Pentagon shoots down CLAIMS... azaz a pletykákat lőtte le, nem a drónokat.

Kivilágítva szabályos fényekkel... csak az irániak lehetnek, ha nem ők, akkor a földönkívüliek!
Pár szenátor fontoskodik, ennyi. Valószínűleg valami hazai K+F tesztje, azért nem mozdul a hadsereg
Lejött egy kutatás : https://www.scirp.org/journal/paperinformation?paperid=131506

Földönkívüli élet a termoszférában: plazmák, UAP, az anyag negyedik állapota

R. Joseph1*, C. Impey2, O. Planchon3, R. del Gaudio4, M. Abu Safa5, A. R. Sumanarathna6, E. Ansbro7, D. Duvall8, G. Bianciardi9, C. H. Gibson10, R. Schild11

1 Asztrobiológiai Kutatóközpont, Kalifornia, USA.
2 Csillagászati Tanszék, Arizonai Egyetem, Tucson, USA.
3Biogéosciences Laboratory, Burgundi Egyetem, Dijon, Franciaország.
4 Biológiai Tanszék, Nápolyi Federico II. Egyetem, Nápoly, Olaszország.
5 Alkalmazott Fizikai Tanszék, Palestine Polytechnic University, Hebron, Palesztina.
6 Kutatási és Innovációs Osztály, Eco Astronomy International Research Center, Tetouan, Marokkó.
7Space Exploration Ltd., Boyle, Roscommon megye, Írország.
8 Állattani Tanszék, Oklahoma Állami Egyetem (Emeritus), Stillwater, USA.
9 Tudományos és Orvostudományi Tanszék, Università Degli Studi di Siena, Toszkána, Olaszország.
10 Center for Astrophysics and Space Sciences, University of California (Emeritus), San Diego, USA.
11 Center for Astrophysics, Harvard-Smithsonian (Emeritus), Cambridge, USA.

" A többsejtű élőlényekhez hasonlóan viselkedő, akár egy kilométeres „plazmákat” 10 külön NASA-űrsikló-küldetés során vettek fel, több mint 200 mérfölddel a Föld felett, a termoszférában. Ezek az önmegvilágított „plazmák” vonzódnak az elektromágneses sugárzáshoz, és „táplálhatnak” belőle. Különböző morfológiájúak: 1) kúp, 2) felhő, 3) fánk, 4) gömb-hengeres; és filmre vették, amint a termoszféra felé repülnek és viharba ereszkednek le; százszámra gyűlnek össze és kölcsönhatásba lépnek elektromágneses tevékenységet generáló műholdakkal; közeledik az űrrepülőgépekhez. A repülési pálya pályáinak számítógépes elemzése dokumentálja, hogy ezek a plazmák különböző irányokból különböző sebességgel haladnak, és 45°, 90° és 180°-os eltolódásokkal változtatják a röppálya szögét, és követik egymást. Felvették őket, amint gyorsulnak, lelassulnak, megállnak, összegyűlnek, „vadász-ragadozó” magatartást tanúsítanak, és plazmákat metszenek, és plazmapor nyomot hagynak maguk után. Hasonló életszerű viselkedést mutattak ki kísérletileg létrehozott plazmák. A „plazmákat” az 1940-es években fotózhatták le a második világháborús pilóták (a „Foo fighters” néven azonosították őket); űrhajósok és katonai pilóták többször megfigyelték és filmezték, és az azonosítatlan légi – rendellenes jelenség kategóriába sorolták. A plazmák nem biológiai eredetűek, de az előélet egy formáját képviselhetik, amely a térben gyakori elemek beépülése révén RNS szintézisét eredményezheti. A plazmák az anyag negyedik halmazállapotát alkotják, vonzódnak az elektromágneses tevékenységhez, és ha az atmoszféra alsóbb rétegeiben figyelik meg őket, valószínűleg az évszázadok során észlelt UFO-UAP-észlelések nagy része..."
Hát a plazma már csak ilyen, elektromágneses tevékenységgel kölcsönhat. Már ha az ionizált gázról beszélünk. Életszer viselkedés? Ezt megnézném... https://hu.wikipedia.org/wiki/Magnetohidrodinamika Elég X-akták Mulder fejtegetés jellegű ez a cikk így. Már az 5. évadnál tartok, nagyon rezonál!
Egyelőre ez nem egy meggyőző forrás számomra. A ragadozó plazmákról megnéznék olyan forrásokat amikez hozzá is lehet férni szabadon.