UFO / UAP (Unidentified Aerial Phenomena)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

dragonette

Well-Known Member
2016. június 14.
629
2 310
93
Csak még egy utolsót:
Holdunk
Itt van mozgás is, nem odarajzolt, az teljesen egyértelmű:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

dragonette

Well-Known Member
2016. június 14.
629
2 310
93
Ez itt egy válogatás, van benne az előzőekből is. Jó felvételek:

• Tetszik
Reactions: jani22

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 668
26 876
113
Szia! :)

Majd megnézem amit beillesztettél, de elöljáróban annyit, hogy amikor az USA le akart szállni a Holdra, előtte felhívták a világ amatőr-csillagászait, hogy figyeljék a Holdon a transiens jelenségeket, nehogy a tré helyzetbe ugorjanak 1 kis lépést. :)

En is részese voltam fiatal fejjel és a Hold hamuszürke fénnyel borított részén, az Aristarchus kráter mellett 23 sec ideig egy pulzáló fényt észleltem /miskolci Uránia Csill.vizsg-30cm newton távcső/. Ez afféle lenne ebből a távból, mindha Bp fényeit egyszerre fel és lekapcsolnák. A Hold geológiailag nem döglött égitest.

Az idegen lények által megszállt égi kísérőnk, számomra nem nyerők. :)

Csak még annyi, hogy a Földön, mielőtt jól elterjeszkedtünk volna emberileg, az ásványkincsek nem voltak kiaknázva, csak gondoljunk az amcsi kátránytavakra, vagy van még víz a bolygón. :)

Vannak anomáliák, amelyek nehezen értelmezhetőek.

Még1*, meg fogom nézni a videket, küldjél máskor is, amit érdekesnek találsz, kelt, mint fent. :)

• Tetszik
Reactions: fip7 and dragonette

dragonette

Well-Known Member
2016. június 14.
629
2 310
93
Szia! :)

Majd megnézem amit beillesztettél, de elöljáróban annyit, hogy amikor az USA le akart szállni a Holdra, előtte felhívták a világ amatőr-csillagászait, hogy figyeljék a Holdon a transiens jelenségeket, nehogy a tré helyzetbe ugorjanak 1 kis lépést. :)

En is részese voltam fiatal fejjel és a Hold hamuszürke fénnyel borított részén, az Aristarchus kráter mellett 23 sec ideig egy pulzáló fényt észleltem /miskolci Uránia Csill.vizsg-30cm newton távcső/. Ez afféle lenne ebből a távból, mindha Bp fényeit egyszerre fel és lekapcsolnák. A Hold geológiailag nem döglött égitest.

Az idegen lények által megszállt égi kísérőnk, számomra nem nyerők. :)

Csak még annyi, hogy a Földön, mielőtt jól elterjeszkedtünk volna emberileg, az ásványkincsek nem voltak kiaknázva, csak gondoljunk az amcsi kátránytavakra, vagy van még víz a bolygón. :)

Vannak anomáliák, amelyek nehezen értelmezhetőek.

Még1*, meg fogom nézni a videket, küldjél máskor is, amit érdekesnek találsz, kelt, mint fent. :)
Szia Jani
Koszi a hszt es az infot is, ezt nem tudtam!
Egyetertek a geologiai aktivitassal, ugyanakkor nem zarnam ki a felszini kifejtesi aktivitast (banyaszat), akar robbantasokkal. Nem tudni hogy idegen lenyek v nem de az tuti hogy volt/van civilizacios tevekenyseg, ezt mar a nagyok sem (NASA, ESA stb) cafolgatjak, mert csak nevetsegesebbe valnak. A viz jelenletet nem is emlitem itt.
Erre keresek kepet /videot amint lesz idom.
Erdekes amit a felvillanasok energiajarol irtal-szamomra- a Holdon minden struktura a foldi 10 v akar 100 szorosa. Nagyon erdekes tema, nem igazan Ufo de ide illik a legjobban...

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 668
26 876
113
Remélem, hogy kedveskedően írok, ha nem, vágj hozzám valamit. :D

Mint írtam, nagyon sokat néztem a Holdat viszonylag nagy távcsővel. A kép éles de, a helyi légköri viszonyok miatt a kicsit vibrál a kép, amit az agyunk összeállít.

A vid 3 perc körüli részén - úgy gondolom - valamelyik apollós holdképnél bejön az UFO jól elmosódva, távcsövekről beszélve.

Saját észlelésemről beszélve:

Madarakat láttam elrepülni a holdunk tányérja előtt, amely tű éles volt, már csak azért, mert közelebb volt mint a kísérőnk.

Ha, netalán a Holdhoz közel lett volna a száguldó, akkor legalább olyan éles képűnek kellene lennie, mint az ott lévő /álló kép van montírozva/ bármely kráter, vagy Han Solo tud valamit. :)

Máskor is küldjél érdekességeket, mert biztos van olyan, amikor megáll az ész. :)

• Tetszik
Reactions: fip7

dragonette

Well-Known Member
2016. június 14.
629
2 310
93
Remélem, hogy kedveskedően írok, ha nem, vágj hozzám valamit. :D

Mint írtam, nagyon sokat néztem a Holdat viszonylag nagy távcsővel. A kép éles de, a helyi légköri viszonyok miatt a kicsit vibrál a kép, amit az agyunk összeállít.

A vid 3 perc körüli részén - úgy gondolom - valamelyik apollós holdképnél bejön az UFO jól elmosódva, távcsövekről beszélve.

Saját észlelésemről beszélve:

Madarakat láttam elrepülni a holdunk tányérja előtt, amely tű éles volt, már csak azért, mert közelebb volt mint a kísérőnk.

Ha, netalán a Holdhoz közel lett volna a száguldó, akkor legalább olyan éles képűnek kellene lennie, mint az ott lévő /álló kép van montírozva/ bármely kráter, vagy Han Solo tud valamit. :)

Máskor is küldjél érdekességeket, mert biztos van olyan, amikor megáll az ész. :)

Nem kell félned a reakciómtól-nem vágok hozzád semmit- hiszen nem vagyok sem UFO"hívő" sem aktivista:D
Azért köszi a szép hangnemért, az mindig jó tesz a diskurzusnak!

Én is néztem-nem is olyan nagyfelbontású teleszkóppal a Holdat. Amit mondasz hogy 3 percnél lehet madár, én is sokszor végigmentem, de az sem kerek, mivel egyszerűen akkora a nagyítás, hogy egy közeli (Föld légterében repkedő) valami, madár, repülő, bármi-annyira gyorsan elmegy a szűk látókör előtt hogy az csak egy bevillanó elsötétedésnek tűnik. Ráadásul eme objektumok -hiába pici egy madár- a nagyítás miatt túl nagyok lennének, be sem férnének a képbe, de az hogy pontnak látszódjanak, az végképp kizárt.
Amit mondasz az ok tényleg viszonylag éles rajta a Hold és homályos a mozgó objekum. Viszont nem tudjuk valójában milyen távol van a Holdtól a mozgó valami, és azt sem hogy az mekkora! A Föld - Hold távolság kb 380 ezer km. Ez a mozgó valami már akkor is igen gyanús, hogyha mondjuk csak félúton van, nem?

Hasonló amatőr megfigyelésekből jópár van, lehet hogy egy másik kielemzése segít valamit az ügyön.

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 668
26 876
113
Mint írtam, hogy a Hold képe túl éles és az "UFO" túl elmosódott, az optikák meg mások, legyenek példák - hangsúlyoznám -, hogy a Földről nézve:

18932631_1172957_e33cc9f890413f3709d32befd3400352_wm.jpg

hold3_dailymail_co_uk_2014.jpg
kep.php
18375815_7721ba17c70ae6ff8eebb33e77737184_xl.jpg

Az ISS elvonulása tized másodpercekben mérhető a Hold előtt.

iss.jpg
4highres_00000402406425.jpg

dragonette

Well-Known Member
2016. június 14.
629
2 310
93
Mint írtam, hogy a Hold képe túl éles és az "UFO" túl elmosódott, az optikák meg mások, legyenek példák - hangsúlyoznám -, hogy a Földről nézve:

18932631_1172957_e33cc9f890413f3709d32befd3400352_wm.jpg

hold3_dailymail_co_uk_2014.jpg
kep.php
18375815_7721ba17c70ae6ff8eebb33e77737184_xl.jpg

Az ISS elvonulása tized másodpercekben mérhető a Hold előtt.

iss.jpg
4highres_00000402406425.jpg
Ezek fotók vagy videók? Nem akarom az ebet a karóhoz kötni, ráadásul a nagyítások a Holdról jóval kisebbnek tűnnek. Kép alapján meggyőző lenne, de cáfolatnak kevés - legalábbis nekem.

• Tetszik

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 668
26 876
113
Ezek fotók vagy videók? Nem akarom az ebet a karóhoz kötni, ráadásul a nagyítások a Holdról jóval kisebbnek tűnnek. Kép alapján meggyőző lenne, de cáfolatnak kevés - legalábbis nekem.
A teleobjektív/távcső zsúfoló hatása, hogy a repgép relatíve nagynak látszik, illetve nem mindegyik esetben volt a repcsi csúcs magasságon.

Ezek a felvételek ritkák, mert különleges, egyedi helyzetekből jött össze. :)

Hidd el, hogy nem zsigerből írom a másat, próbálok realisztikusnak tűnni, régen nagyon sok órát töltöttem csillag vizsgálással. :)

Kérlek, hogy írd le, hogy mi zavar a kérdéskörben konkrét esetre, és keressünk rá közös magyarázatot. :)

dragonette

Well-Known Member
2016. június 14.
629
2 310
93
Ok. Maradjunk az eredeti felvételnél.
Az általad linkelt fotók jók, de nem (kontra)bizonyító erejűek (szerintem), ugyanis -bár jó nagyítások- nem közelítenek igazán rá a Holra.
Az általunk elemzett "UFO" s Hold videón jóval nagyobb a "ráközelítés" a Hold felszínére és a mozgó valamire is.
Elfogadva azt amit eme utóbbi fotókról állítottál, annak a tárgynak (a felvételen) Holdközelségben kell lennie különben a pillanat tötrésze alatt kifutna a látótérből.
Az hogy el van mosódva, szerintem nem változtat a tényen-a felszín sem tökéletesen tiszta-hiszen sokat lehetne rajta még nagyítani (jobb teleszkópokkal gondolom).
Egy szinteEurópa kiterjedésű terület felett lavírozik.
Természetesen ez még nem bizonyítja (szerintem sem) az "UFO" t a Holdon, de a te állításodat cáfolja.

dragonette

Well-Known Member
2016. június 14.
629
2 310
93
A teleobjektív/távcső zsúfoló hatása, hogy a repgép relatíve nagynak látszik, illetve nem mindegyik esetben volt a repcsi csúcs magasságon.

Ezek a felvételek ritkák, mert különleges, egyedi helyzetekből jött össze. :)

Hidd el, hogy nem zsigerből írom a másat, próbálok realisztikusnak tűnni, régen nagyon sok órát töltöttem csillag vizsgálással. :)

Kérlek, hogy írd le, hogy mi zavar a kérdéskörben konkrét esetre, és keressünk rá közös magyarázatot. :)
Lássunk egy másik felvételt is, ez egy kicsit más

dragonette

Well-Known Member
2016. június 14.
629
2 310
93

Ez egy (több) másik amatőr gyűjtése. Sajnos lehetetlen kivenni mi lehet, az biztos hogy nagy és -mai tudásunk szerint-nem földi mesterséges objektum (hivatalosan).

dragonette

Well-Known Member
2016. június 14.
629
2 310
93
És próbáljuk együtt kielemezni (ha van kedved Jani) ezt itt:
Jók a kommentek is, valamint érdekes az objektum mozgása. Bár itt sem éles a felvétel, abban egyetérthetünk, hogy annak a valaminek nem kellene ott lennie.
2 km pes secundumra becslik a hozzászólók a sebességét.

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 668
26 876
113

Ez egy (több) másik amatőr gyűjtése. Sajnos lehetetlen kivenni mi lehet, az biztos hogy nagy és -mai tudásunk szerint-nem földi mesterséges objektum (hivatalosan).
5:58-nál egy madár száll el a Hold előtt. Vagy a lejátszó hibája, vagy manipulált a videó, ugyanis van mikor 2 van a madárból és van olyan képkocka, amikor hirtelen hátrébb kerül.

Mindenesetre szkeptikus vagyok, mivel az objektum a Hold peremnél látszik csak, meg el is tűnik gyorsan.

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 668
26 876
113
És próbáljuk együtt kielemezni (ha van kedved Jani) ezt itt:
Jók a kommentek is, valamint érdekes az objektum mozgása. Bár itt sem éles a felvétel, abban egyetérthetünk, hogy annak a valaminek nem kellene ott lennie.
2 km pes secundumra becslik a hozzászólók a sebességét.

Ez a videó teljesen passzol a #862 hozzászólásomban leírtakhoz. :)

Szerintem ez az ufo UFO és földön kívüli. A Holdé. :)

A videó főszereplője az Aristarchus kráter, amely környékéhez vulkángyanús tevékenység tartozik. Szerintem a videón vulkánkitörést lehet látni, ritka érdekes!

Megjegyezném, hogy a Holdon figyeltek már meg hegyomlást is.

Üdv. Jani :)

• Tetszik

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 668
26 876
113
Ez a videó teljesen passzol a #862 hozzászólásomban leírtakhoz. :)

Szerintem ez az ufo UFO és földön kívüli. A Holdé. :)

A videó főszereplője az Aristarchus kráter, amely környékéhez vulkángyanús tevékenység tartozik. Szerintem a videón vulkánkitörést lehet látni, ritka érdekes!

Megjegyezném, hogy a Holdon figyeltek már meg hegyomlást is.

Üdv. Jani :)
Viszont az igaz, hogy nincs árnyéka, nem oszlik szét és túl éles a légköri hatás miatti képremegéshez képest. Nem véletlenül választotta ki a fotoboltos Mester ezt a holdkrátert, mert itt lehet a zavarosban halászni.

FAKE! :mad:

Pedig már úgy bele éltem magamat. :hadonaszos: :D:rolleyes:

• Tetszik

dragonette

Well-Known Member
2016. június 14.
629
2 310
93
Viszont az igaz, hogy nincs árnyéka, nem oszlik szét és túl éles a légköri hatás miatti képremegéshez képest. Nem véletlenül választotta ki a fotoboltos Mester ezt a holdkrátert, mert itt lehet a zavarosban halászni.

FAKE! :mad:

Pedig már úgy bele éltem magamat. :hadonaszos: :D:rolleyes:
Jó észrevétel, való igaz hogy sántít a felvétel így.

• Tetszik

dragonette

Well-Known Member
2016. június 14.
629
2 310
93
5:58-nál egy madár száll el a Hold előtt. Vagy a lejátszó hibája, vagy manipulált a videó, ugyanis van mikor 2 van a madárból és van olyan képkocka, amikor hirtelen hátrébb kerül.

Mindenesetre szkeptikus vagyok, mivel az objektum a Hold peremnél látszik csak, meg el is tűnik gyorsan.

Az a madár egy bogárszerű valami, és csakugyan "árnyékot vet", amire nem találtam magyarázatot eddig. Ez igencsak rontja a hitelességét. Szerintem maga a tény hogy a Hold szélénél látszik a jelenség nem lenne probléma, hiszen ott a kontraszt miatt a legjobb az észlelhetőség.
Ettől függetlenül jogos a gyanúperrel élésed, hogy itt sem stimmel valami.

• Tetszik

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 668
26 876
113
Az a madár egy bogárszerű valami, és csakugyan "árnyékot vet", amire nem találtam magyarázatot eddig. Ez igencsak rontja a hitelességét. Szerintem maga a tény hogy a Hold szélénél látszik a jelenség nem lenne probléma, hiszen ott a kontraszt miatt a legjobb az észlelhetőség.
Ettől függetlenül jogos a gyanúperrel élésed, hogy itt sem stimmel valami.
Az nem bogár volt, ugyan nem tömegével, de többször láttam elrepülni madarakat a Hold előtt, szerencse kell hozzá és sok észlelési idő. :)