1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

UFO

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - fip7 által indítva @ 2013. január 16..

 1. dragonette

  dragonette Well-Known Member

  Ez itt egy válogatás, van benne az előzőekből is. Jó felvételek:
   
  jani22 likes this.
 2. jani22

  jani22 Well-Known Member

  Szia! :)

  Majd megnézem amit beillesztettél, de elöljáróban annyit, hogy amikor az USA le akart szállni a Holdra, előtte felhívták a világ amatőr-csillagászait, hogy figyeljék a Holdon a transiens jelenségeket, nehogy a tré helyzetbe ugorjanak 1 kis lépést. :)

  En is részese voltam fiatal fejjel és a Hold hamuszürke fénnyel borított részén, az Aristarchus kráter mellett 23 sec ideig egy pulzáló fényt észleltem /miskolci Uránia Csill.vizsg-30cm newton távcső/. Ez afféle lenne ebből a távból, mindha Bp fényeit egyszerre fel és lekapcsolnák. A Hold geológiailag nem döglött égitest.

  Az idegen lények által megszállt égi kísérőnk, számomra nem nyerők. :)

  Csak még annyi, hogy a Földön, mielőtt jól elterjeszkedtünk volna emberileg, az ásványkincsek nem voltak kiaknázva, csak gondoljunk az amcsi kátránytavakra, vagy van még víz a bolygón. :)

  Vannak anomáliák, amelyek nehezen értelmezhetőek.

  Még1*, meg fogom nézni a videket, küldjél máskor is, amit érdekesnek találsz, kelt, mint fent. :)
   
  fip7 and dragonette like this.
 3. dragonette

  dragonette Well-Known Member

  Szia Jani
  Koszi a hszt es az infot is, ezt nem tudtam!
  Egyetertek a geologiai aktivitassal, ugyanakkor nem zarnam ki a felszini kifejtesi aktivitast (banyaszat), akar robbantasokkal. Nem tudni hogy idegen lenyek v nem de az tuti hogy volt/van civilizacios tevekenyseg, ezt mar a nagyok sem (NASA, ESA stb) cafolgatjak, mert csak nevetsegesebbe valnak. A viz jelenletet nem is emlitem itt.
  Erre keresek kepet /videot amint lesz idom.
  Erdekes amit a felvillanasok energiajarol irtal-szamomra- a Holdon minden struktura a foldi 10 v akar 100 szorosa. Nagyon erdekes tema, nem igazan Ufo de ide illik a legjobban...
   
 4. jani22

  jani22 Well-Known Member

  Remélem, hogy kedveskedően írok, ha nem, vágj hozzám valamit. :D

  Mint írtam, nagyon sokat néztem a Holdat viszonylag nagy távcsővel. A kép éles de, a helyi légköri viszonyok miatt a kicsit vibrál a kép, amit az agyunk összeállít.

  A vid 3 perc körüli részén - úgy gondolom - valamelyik apollós holdképnél bejön az UFO jól elmosódva, távcsövekről beszélve.

  Saját észlelésemről beszélve:

  Madarakat láttam elrepülni a holdunk tányérja előtt, amely tű éles volt, már csak azért, mert közelebb volt mint a kísérőnk.

  Ha, netalán a Holdhoz közel lett volna a száguldó, akkor legalább olyan éles képűnek kellene lennie, mint az ott lévő /álló kép van montírozva/ bármely kráter, vagy Han Solo tud valamit. :)

  Máskor is küldjél érdekességeket, mert biztos van olyan, amikor megáll az ész. :)
   
  fip7 likes this.
 5. dragonette

  dragonette Well-Known Member

  Nem kell félned a reakciómtól-nem vágok hozzád semmit- hiszen nem vagyok sem UFO"hívő" sem aktivista:D
  Azért köszi a szép hangnemért, az mindig jó tesz a diskurzusnak!

  Én is néztem-nem is olyan nagyfelbontású teleszkóppal a Holdat. Amit mondasz hogy 3 percnél lehet madár, én is sokszor végigmentem, de az sem kerek, mivel egyszerűen akkora a nagyítás, hogy egy közeli (Föld légterében repkedő) valami, madár, repülő, bármi-annyira gyorsan elmegy a szűk látókör előtt hogy az csak egy bevillanó elsötétedésnek tűnik. Ráadásul eme objektumok -hiába pici egy madár- a nagyítás miatt túl nagyok lennének, be sem férnének a képbe, de az hogy pontnak látszódjanak, az végképp kizárt.
  Amit mondasz az ok tényleg viszonylag éles rajta a Hold és homályos a mozgó objekum. Viszont nem tudjuk valójában milyen távol van a Holdtól a mozgó valami, és azt sem hogy az mekkora! A Föld - Hold távolság kb 380 ezer km. Ez a mozgó valami már akkor is igen gyanús, hogyha mondjuk csak félúton van, nem?

  Hasonló amatőr megfigyelésekből jópár van, lehet hogy egy másik kielemzése segít valamit az ügyön.
   
 6. jani22

  jani22 Well-Known Member

  Mint írtam, hogy a Hold képe túl éles és az "UFO" túl elmosódott, az optikák meg mások, legyenek példák - hangsúlyoznám -, hogy a Földről nézve:

  [​IMG]

  [​IMG] [​IMG] [​IMG]

  Az ISS elvonulása tized másodpercekben mérhető a Hold előtt.

  [​IMG] [​IMG]
   
  Luthero, fip7 and fishbed like this.

Ezen oldal megosztása