misinator
Nekem viszont van egy olyan érzésem, hogy a felvételek egy része teljesen hiteles.
Ezen hiteles felvételek egy része valószínűleg kevésbé ismert természeti jelenségeket rögzített. (pl. valamilyen gömbvillám)
Egy másik része viszont valóban rögzíthetett valamilyen "idegen" eredetű repülő tárgyat.
Meg bennem fölmerült két lehetőség is:
1. Az "UFO"-k egy közeli naprendszerből jönnek ide. Ehhez elegendő ha képesek közelíteni a fénysebességet az űrhajóikkal.
2. A naprendszeren belülről érkeznek. Pl. lehet, hogy a Jupiter egyik holdján van élet és az intelligens.
https://hu.wikipedia.org/wiki/Európé_(hold)
Bevallom, hogy amikor a hozzászólást írtam, előtte sem néztem meg a felvételt.
Ami elfogadhatónak tűnik annak fényében, hogy ezeknek a - valódinak tűnő - felvételeknek
sem lett következménye.
Miért mondom, hogy valódinak tűnő.
Egyrészt azoknál a videóknál, amiknek nincs párja, lehet videomanipuláció.
Ahol akár több ezer ember látta, ott pedig lehet gyanakodni kontrollált drónseregre, időlegesen megvilágított - tetszőleges formájú - léghajókra, thermoplánokra,
De akár hagyományos, sugárhajtóművel hajtott rádió távvezérelt repülő szerkezetekre - egy nagyváros zajában fel sem tűnik, hogy van hangja, viszonyítási pont és a mérete ismerete nélkül meg nem mondod milyen magasan van.
Ma már tréfás kedvű modellezők bármikor átvághatnak így minket az extrém módon manőverező pillekönnyű szerkentyűikkel.
Szándékosan egy régi, gyakorlatilag analóg szovjet, de kutatók által készített:
Ettől ma már egy műkedvelő is sokkal fejlettebb vezérlésűt tud összedobni...
De lehet bármely ország hadserege számára fejlesztett kísérleti hajtású és/vagy irányítású herkenyű is, nyilván nem fogják az orrodra kötni, hogy minek az életrevalóságát próbálják éppen ki.
Ugyan mire gondolhattak azok a civilek, akik az ötvenes évek végén (!) tapasztalhatták a torlósugár hajtóműves Burja 3 Mach-os repülésének hang és fényjelenségét!?
https://testpilot.ru/russia/lavochkin/la/350/
Volt egy dokufilm valamikor a 90-es években "csillagháborús" fejlesztésekről, abban volt egy tükörfényes pörgő, gyakorlatilag búgócsiga, amit lézerrel emeltek fel a magasba...
Már 2019-et írunk...
Persze sok mindent ez sem magyaráz meg.
Ha valaki hinni szeretne a mai fizikai ismereteinket meghaladó fejlettségű:
(Miért ne lehetne? Ma is csak kapisgáljuk, hogy mi vesz körül minket:
https://index.hu/techtud/2019/11/25..._atomki_reszecskefizika_krasznahorkay_attila/
https://index.hu/techtud/2019/11/28/tejutrendszer_fekete_lyuk_galaxis/
...lehetőleg humánus földönkívüliekben az a fiatalkori énem és még picit a mai énem is.
Emlékszem az 1980-as évek második felében (birodalmi lépegető alias járókeret remegő kézzel emelgetése) volt a miskolci Tudomány és Technika Házában egy előadás/vitaest az UFO-król. Megkockáztatom, hogy Horváth András csillagász volt az est előadója.
Voltunk vagy százan. Akkoriban futott nagyot a Nemere-féle Titkok könyve, meg Däniken, a Galaktikában is voltak érdekes írások stb.
Az előadó elmondta a mondókáját, hogy nincs bizonyíték, a hallgatóság meg a tudás fölényével; tényekkel és bizonyítékokkal lemosta a pályáról a hitetlen szkeptikust.
Ja; nem.
Ahogy utaltam rá, szeretnék hinni, de nem szeretném magam nevetségessé sem tenni.
Sajnálom azokat az embereket, akiknek esetleg tényleg volt valamilyen kontaktja, netán még következménye is (sugárterhelés, égési sérülések stb.), de nevetségessé váltak a környezetükben, ill. azzá tették őket ellenérdekeltek.
Nehéz elképzelni, hogy évtizedek óta világszerte kormányok jöttek-mentek, az őket kiszolgáló szervezetek tagjai is folyamatosan cserélődtek, s mindenki átvette a titkokat és mégis senki nem kezdett el szószátyárkodni. Mert vagy nincs titok, vagy van, de akkor az annak elmondásában nincs köszönet, de nagyon nem.
Tudom, voltak szószátyárak, de ők is úgy jártak, mint az "egyszeribb" halandók. (Ahogy voltak árulók is; Vanunu, Walker).
A világ mégis ment tovább ilyen olyan következményekkel, de az átlagember ebből semmit nem érzékel.
Az UFO észleléseknél sincs nincs ilyen, átlagember számára észlelhető változás.
Ha lenne, lesz korszaknyitó meg
jelenés, én úgy képzelem el
, hogy megjelennek a Földön (égen, vízen), a vezető politikusok és tábornokok meg sóbálvánnyá merednek (Istenem, milyen szép is lenne
), Az idegenek átveszik az irányítást és...ééés.... Macskafogó záró idilli jelenet!
De vegyük komolyra: Valóban az lesz hitelt érdemlő, ha letagadhatatlanná válik a megjelenésük.
...(Vagy Óceánia, Keletázsia, Eurázsia működőképessé tette az agyhullámfegyvert
)