UFO / UAP (Unidentified Aerial Phenomena)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 718
27 041
113
No szép,pálinkás vasárnap reggelt mindenkinek,találtam egy profi videót a piramisokról,ráadásul szinkronizálva van,igaz 1 óra 40 perc,de érdemes végignézni. Egy régész csaj bejárja a bolygót,több,egymástól akár 20 000km távolságra levő,de a piramisokhoz kötődő építmény miatt,megszólalnak benne igazi,világhírű építményeket tervező/kivitelező mérnökök,picit számolgatnak a felhasznált anyag mennyiségét illetően :D ,a megmunkálásról,szállításról is szó esik,elmennek kőfejtőbe,ahol a legmordernebb technikát használják a kövek méretre vágásához :rolleyes:.
De igazából nem ez lényeg,hanem levezeti matematikai,mértani modellekkel,hogy már akkor ismerték a metrikus rendszert az építők,a pít,az aranymetszést,hogy hogyan illeszkedik bele egy,az egyenlítőhöz 30 fokkal eltérő,de azzal megegyező hosszúságú,100km széles gyűrűbe az összes,vagyis rengeteg piramis,hogy ezek hogyan kapcsolódnak a gízaihoz,ill,hogy mitől a szfinksz egy galaktikus léptékű iránytű/naptár.
Csupa véletlen egybeesés :D ,amit 2 derékszöggel,meg 1 ingával összedobtak pár tízezer évvel ezelőtt,ami véletlenül illeszkedik egy globális,és egy galaktikus léptékű rendszerbe.
Csupa meglepő véletlen!:rolleyes::D
Hja,a jó öreg evolúció...
:D:D:D

Pattints pár doboz komlószörpöt,kellemes vasárnap reggeli mozi.;)

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Mindenképpen bele fogok nézni, és akkor talán bővebben írok.

Ha az van benne, hogy a piramist az Északi Sarkcsillaghoz tájolták, akkor már kétségeim lesznek, ugyanis a Föld tengelye un. [A luniszoláris precesszió során a Föld forgástengelye, az ekliptika és az égi egyenlítő síkja 23,5°-os hajlásszögének megfelelôen, 2×23,5° = 47°-os nyílásszögû kúp palástja mentén mozog úgy, hogy egy teljes körüljárást közel 25 730 év alatt végez]

precessziós mozgást végez - mint a búgó csiga gyerekjáték - több kitérővel így a piramisok feltételezett építési idején máshol volt a sark.

http://fizikaiszemle.hu/archivum/fsz1305/VolgyesiLajos.pdf

https://hu.wikipedia.org/wiki/Gízai_nagy_piramis

:)

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 482
58 991
113
Mindenképpen bele fogok nézni, és akkor talán bővebben írok.

Ha az van benne, hogy a piramist az Északi Sarkcsillaghoz tájolták, akkor már kétségeim lesznek, ugyanis a Föld tengelye un. [A luniszoláris precesszió során a Föld forgástengelye, az ekliptika és az égi egyenlítő síkja 23,5°-os hajlásszögének megfelelôen, 2×23,5° = 47°-os nyílásszögû kúp palástja mentén mozog úgy, hogy egy teljes körüljárást közel 25 730 év alatt végez]

precessziós mozgást végez - mint a búgó csiga gyerekjáték - több kitérővel így a piramisok feltételezett építési idején máshol volt a sark.

http://fizikaiszemle.hu/archivum/fsz1305/VolgyesiLajos.pdf

https://hu.wikipedia.org/wiki/Gízai_nagy_piramis

Ne nézz bele!
Nézd végig,érdemes.Valahogy 1:20:00 körül kezdi összefoglalni az egészet,onnan nézd meg legalább.

• Tetszik
Reactions: jani22

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 718
27 041
113
Ne nézz bele!
Nézd végig,érdemes.Valahogy 1:20:00 körül kezdi összefoglalni az egészet,onnan nézd meg legalább.
Köszi, hogy figyelmeztetsz! :) :)

Hidd el, hogy el tudom dönteni, hogy mikor lapozok vissza, - a munkámnál nagyon sok beszámolót olvastam - még megy a több infó összekapcsolása. Elmondanám, hogy vágyom azon olyan infókra, amely előremutató. :)

Elmondanám, hogy nagyon sokat olvastam és rajzokat készítettem a Nagy Piramissal kapcsolatosan, de még egyszer, még nem néztem meg a videt, mert van nagyon fontos dolgom az Unokáim után:

Ugyanis néha ki kell engedni a gőzt, és ezt le is kell tudni játszani ésszel, kézzel, géppel, mert jó. :)

Ez egy végigjátszás, amit alapból tudni kell. :D

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 718
27 041
113
Tangenciálisan talán bele fér ide. :) Hogy egy kicsit láthassátok, hogy csak vázlatosan mi érdekelt eddig is: A Wincsin talán jobb a kép felbontása, talán Ti tudtok jobbat előkeresni.

Nekem ne firkáljanak mindenféle tudósok, az alábbi képen teljesen tanulmányozható, hogy a Khufu és a Kefrén piramisok teljesen más stílusban építtetek. Az oldalfalakat kell tanulmányozni. A Menkauré talán hasonlít az elsőre, de a kőtömeg töredéke.
Semmiképpen nem merülnék bele ezen témába [ csak annyit, hogy az akkori más fórum olvtárs hozta a Nagy Piramis soronkénti kőréteg vastagságát, grafikonon tudtam ábrázolni a gúla befelé dőlését stabilitásilag, meg a 3 nagy piramis sarkainak összefüggését.)

Elnézést kérek Tőletek a hosszúért, (Ő a hibás : https://forum.htka.hu/members/papajoe.1628/)

necropole-gizeh.jpg

A rendes nagy képen emberek is látszanak.

A homokot kihordták a környékről, azért vannak az az érdekes nyomatok. Sajnos az UFO-k nem segítettek be.

• Tetszik
Reactions: fip7

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 718
27 041
113
Remélem tudjátok, hogy hol vagyunk piramisilag. :) Szokvány magyar panelházak illesztését gyakorolják 4,5 ezer éve, és nem sokat javult. :)

66689882_172277313940124_7507804949260231526_n.jpg

• Tetszik
Reactions: fishbed

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 718
27 041
113
A misztifikált ISO szerinti kövek, amelyeket - talán be informatikáztak a másik kövek mellé, de igen gyorsan dönteni kellett, mert hozták a többit. :)

_0_0_2H6VZ.jpg

• Tetszik
Reactions: fishbed and fip7

FilcTroll

Well-Known Member
2017. december 18.
1 722
4 613
113
Ebből az egész piramisos-monolitos sztoriból sztem összesen egy dolog szűrhető le viszonylagos biztonsággal, hogy valami nagyon nem stimmel a történelemfelfogásunkkal. Innentől minden a találgatások mocsarába visz -- ahol persze én is imádok tévelyegni. :) Bocs, ha mótvá, de ez a prezi nagyon érdekes:

• Tetszik
Reactions: jani22

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 718
27 041
113
Mindenképpen több technológiát elfelejtettünk és újra tanultunk.

Nekem csak 1 dolog jut eszembe, hogy a Föld ásványi stb készletéhez nem nagyon nyúltunk időszámítás előtti időkben. Az valószínűsíthető, hogy a piramisok építéséhez a környező / pl libanoni cédrus/ terület faállománya ki lett pusztítva.

A nagyon kemény kőzetek megmunkálása is ment, csak lassan pl. diorit használata.

Nagyon sok érdekes dolog kerül az egyszerű ember látókörébe, amely elsőre meglepi.

Az sem tudjuk, hogy a háborús szokásaink miatt mik mentek veszendőbe.

Nagyon érdekesek a kőeszközök, megmaradtak. Tuti nem csak ennyi volt régen. :)

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 571
62 042
113
Ha jól tudom a piramisok építése idején sokkal zöldebb volt az a környék,mint manapság. Nem homok sivatagban kellet dolgozniuk tudtommal.
Az első piramisokat 8-10,000 évvel ezelőtt kezdték építeni Mezopotámiában (Zikkurat) . Ezeket "másolták" le az egyiptomiak , majd fejlesztették ki a saját dizájnjukat, a ma ismert formát, amelynek előnye, hogy gyorsabban, magasabban és stabilabban lehet építeni, mint a toronytemplomokat (zikkurat).
Ez az időszak a jégkorszak végének a kezdete volt amúgy, konkrétan még mamutok is éltek ekkoriban :D
Elképesztően más lehetett a világ akkoriban :eek:

• Tetszik
Reactions: tonyo and jani22

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 718
27 041
113

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 718
27 041
113
Ha jól tudom a piramisok építése idején sokkal zöldebb volt az a környék,mint manapság. Nem homok sivatagban kellet dolgozniuk tudtommal.
Az első piramisokat 8-10,000 évvel ezelőtt kezdték építeni Mezopotámiában (Zikkurat) . Ezeket "másolták" le az egyiptomiak , majd fejlesztették ki a saját dizájnjukat, a ma ismert formát, amelynek előnye, hogy gyorsabban, magasabban és stabilabban lehet építeni, mint a toronytemplomokat (zikkurat).
Ez az időszak a jégkorszak végének a kezdete volt amúgy, konkrétan még mamutok is éltek ekkoriban :D
Elképesztően más lehetett a világ akkoriban :eek:
Csak érintőlegesen, mert ezt a témát nagyon lehetne boncolgatni, én talán nem is vagyok teljesen felkészült,talán senki sem.

Az biztosnak ítélem meg, hogy akkor mi le voltunk fagyva [ https://moly.hu/konyvek/szentivanyi-jeno-a-kobaltas-ember ] , arrafelé még szaladgáltak az oroszlánok a ligetesben. Többen úgy vélik, hogy a piramis&társai építése miatt nagyon sok fát kivágtak a környéken /libanoni cédrusok is/, amelynek hatása tovább rontotta a bármi miatti felmelegedés negatív hatását.

Franyesz 1 mondat mi? :D

Elmondják a Szfinx hátán levő vájatok a régi csapadékos időjárás utánzöngéi.

Ezen témákról nagyon sok oldal próbál magyarázatot adni, én csak annyit tennék hozzá, hogy görög Hérodotosz&Társai Co. pár helyszíni terepszemle és élvi sík felhasználásával leírták, hogy a felszíni piramisok csak 1 lófüttyek, mert már akkor is volt bunkerbázis, a Nagy Labirintus.

Izelítő, 1 oldalról:

"De a Labürinthosz a piramisokat is felülmúlja. 12 fedett kapuja van, melyek egymással szembe néznek, hat északi és hat déli irányban egy sorban, és ugyanaz a fal zárja őket kívülről. Kétféle lakosztálya van: föld alattiak és ezek fölött mások, szám szerint 3000, és így mindkettőből 1500. A felső lakosztályokat magam is láttam, mert átmentem rajtuk, és mint szemtanú szólok róluk; de a föld alattiakról csak hallomás után tudtam meg valamit. Mert az egyiptomi őrök semmiképpen nem akarták megmutatni; csak azt mondták, hogy itt vannak az eredetileg ezen Labürinthoszt építő királyoknak és a szent krokodilusoknak a sírjai. Így tehát a föld alatti helyiségekről csak hallomás útján beszélek, a felsőket azonban, melyek minden emberi munkát felülhaladnak, magam is láttam. A kijárások a szobákból és a tekergő utak az udvarokon át nagyon változatosak és számtalan csodát nyújtanak azoknak, kik az udvarból a lakosztályokba, a lakosztályokból a csarnokokba, a csarnokokból más szobákba, és a lakosztályokból más udvarokba mennek át. Mindezek fölött a tető, valamint a falak kőből vannak, ezek pedig tele vannak bevésett alakokkal; minden udvart oszlopok vesznek körül, s ezek igen jól összeillesztett fehér kövekből vannak készítve. A Labürinthosz végén a szögleten egy 40 öl magas piramis emelkedik, melybe nagy alakok vannak bevésve, s alája egy föl"

https://ujvilagtudat.blogspot.com/2015/12/kutatok-megallapitottak-hogy-egy-oriasi.html

http://titokterminal.com/hawara-pir...bb-ezer-eves-struktura-rejti-egyiptom-titkat/

A Nagy Labirintusról, igen régen már olvastam, tehát már nem új nekem az új honlapok anyaga.

Aszt viszont biztosra veszem, hogy a Tomb Raider 4 1 stabil pont. :D

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 718
27 041
113
No szép,pálinkás vasárnap reggelt mindenkinek,találtam egy profi videót a piramisokról,ráadásul szinkronizálva van,igaz 1 óra 40 perc,de érdemes végignézni. Egy régész csaj bejárja a bolygót,több,egymástól akár 20 000km távolságra levő,de a piramisokhoz kötődő építmény miatt,megszólalnak benne igazi,világhírű építményeket tervező/kivitelező mérnökök,picit számolgatnak a felhasznált anyag mennyiségét illetően :D ,a megmunkálásról,szállításról is szó esik,elmennek kőfejtőbe,ahol a legmordernebb technikát használják a kövek méretre vágásához :rolleyes:.
De igazából nem ez lényeg,hanem levezeti matematikai,mértani modellekkel,hogy már akkor ismerték a metrikus rendszert az építők,a pít,az aranymetszést,hogy hogyan illeszkedik bele egy,az egyenlítőhöz 30 fokkal eltérő,de azzal megegyező hosszúságú,100km széles gyűrűbe az összes,vagyis rengeteg piramis,hogy ezek hogyan kapcsolódnak a gízaihoz,ill,hogy mitől a szfinksz egy galaktikus léptékű iránytű/naptár.
Csupa véletlen egybeesés :D ,amit 2 derékszöggel,meg 1 ingával összedobtak pár tízezer évvel ezelőtt,ami véletlenül illeszkedik egy globális,és egy galaktikus léptékű rendszerbe.
Csupa meglepő véletlen!:rolleyes::D
Hja,a jó öreg evolúció...
:D:D:D

Pattints pár doboz komlószörpöt,kellemes vasárnap reggeli mozi.;)

Elkezdtem nézni, de nagyon lassan haladok, mivel a családban eü. probléma bekövetkezett. :(

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 718
27 041
113
Unokám született, a kis édes, aki majd rá fog csodálkozni mindezekre és rosszalkodni is fog a mi világnézetünk szerint.

Mindenképpen megnézem,

Még adós vagyok Papajoe piramisos vid-del is válaszig

Erről majd még kellene beszélgetni, valami ionoszféra elhalás, meg sugárszennyeződés is volt.

https://konteo.blogrepublik.eu/2011/02/24/a-tunguzka-rejtely/#comment-108083

Volt valami cikk még ma erről, de elmosták az unokák. :D

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 718
27 041
113
"Az új kutatásban részt vevő szakemberek egészen más szemszögből közelítették meg a paradoxont: eszerint az idegenek léteznek, csupán arra várnak, hogy a körülmények megfelelően alakuljanak a látogatáshoz.

A csillagok (és a közelükben lévő bolygók) eltérő pályákon és különböző sebességgel keringenek a galaxisok centruma körül, ám bizonyos időnként rendkívül közel kerülnek egymáshoz.

Az idegenek pontosan erre a pillanatra várnak"

https://www.origo.hu/tudomany/20190...allitja-egy-kutatas.html?utm_source=hirkereso

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 718
27 041
113