UFO / UAP (Unidentified Aerial Phenomena)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

merleg

Well-Known Member
2021. március 12.
1 659
3 264
113
Luis Elizondo kb. minden második interjújában elmondja, hogy ami katonai felvételeket (légi,földi, hajóról) ő látott a Pentagonban (ahol közel egy évtizedet töltött ennek a részlegnek a vezetőjeként) azok mérföldekkel jobbak és bárki számára meggyőzőek lennének annál a 3 videónál ami kikerült és az a 3 videó nem véletlenül néz ki olyan fosul ahogy kinéz. A céljuk, hogy kierőszakolják ezeknek a nyilvánosságra hozását. A legjobb katonai anyag szerinte 50 feet távolságról (15 méter) készült, és egy másik interjúban határozottan állítja, hogy pl a tic tac eszközökben egy darab csavar és illesztés sincs. El lehet gondolkozni ezeken is.

Közben most futottam ebbe, ne várjatok semmit mára, nyilván a kongresszusi tagok is csak rébuszokban beszélhetnek, ha szivárogtatnak mennek a sittre:
Szinte biztos vagyok benne, hogy lesznek jobb felvételek is. Meg persze azon se lennék meglepődve, ha ez a Luis Elizondo is egy beépített ügynök lenne...
 

tomcat1

Well-Known Member
2014. december 30.
2 430
2 812
113
Mit akarnak ezek még elemezni? Èvtizedek óta ezt teszik.
Vegyék csak elő a classified fejléces lapokat.
Amiken csak a kötőszó nincs kisatírozva :)
 

merleg

Well-Known Member
2021. március 12.
1 659
3 264
113

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 689
26 316
113
A cikkből világosan kiderül, hogy az F-35 1 tréé konstrukció, továbbá, hogy a földönkívüliek nem foglalkoznak Putyinnal. :)

De ezen felül a semmiről sokat lehet beszélni. :)
 

merleg

Well-Known Member
2021. március 12.
1 659
3 264
113
A cikkből világosan kiderül, hogy az F-35 1 tréé konstrukció, továbbá, hogy a földönkívüliek nem foglalkoznak Putyinnal. :)

De ezen felül a semmiről sokat lehet beszélni. :)
Sajnos most ez fog következni. A semmiről fognak rengeteget beszélni. A semmit idézőjelben mondtam, mert 10 évvel ezelőtthöz például ez is óriási előrelépés.
 
  • Tetszik
Reactions: jani22

tomcat1

Well-Known Member
2014. december 30.
2 430
2 812
113

Nem meglepő módon nem adott választ arra a régi kérdésre a Pentagon UFO-jelentése, hogy léteznek-e földönkívüliek, de az amerikai védelmi minisztériumnak sikerült annyira ködösen és hézagosan összeraknia a mindössze kilenc oldalas dokumentumot, hogy az űrlény-hívőknek csak további muníciót adtak elméleteikhez. Pedig komoly kockázatot jelentenek a légtérben mozgó azonosítatlan objektumok, hiszen 11 esetben majdnem ütköztek velük amerikai repülőgépek és 18 olyan eset is bejelentésre került, mely során úgy tűnt, hogy a repülés ismert feltételeinek ellentmondva mozognak ezek a tárgyak. A Pentagon az Egyesült Államok biztonságát félti és még több pénzt kér egy újabb jelentéshez, az űrlény-hívők pedig tovább találgatnak.

144 észlelés, 5 lehetséges magyarázat​


Ahogy ez várható volt, semmilyen nagy meglepetést nem tartalmazott a pénteken közzétett „UFO-jelentés,” melyben a Pentagon az amerikai Kongresszusnak ad számot azokról az azonosítatlan repülő objektumokról (UFO vagy UAP), melyek az Egyesült Államok észlelési területébe jutottak az elmúlt években.


A nyilvánosságra hozott, alig 9 oldalas összefoglaló lényegesebb tanulságai a következők:


  • 2004 és 2021 között összesen 144 alkalommal észlelt az Egyesült Államok különféle szenzorai azonosítatlan repülő objektumokat, ebből 80 alkalommal történt olyan észlelés, melyet egyszerre több szenzor is fogott,
  • 18 esetben úgy mozogtak ezek az objektumok, hogy az nem feltétlenül összeegyeztethető a repülés ismert feltételeivel, vagyis például a széllel szemben mozogtak, gyorsan változtattak irányt és pozíciót, érzékelhető hajtóművek nélkül,
  • a legtöbb esetben valószínűleg nem valamilyen szenzorhiba, hanem valós, fizikai objektumok érzékelése történt, sok esetben
  • az objektumok észlelése „egyértelmű levegőbiztonsági és potenciális nemzetbiztonsági aggályokat vet fel,”
  • több pénzre és további tanulmányozásra van szükség, hogy kiderüljön, mik pontosan ezek az objektumok.

A jelentésben az is olvasható, hogy ötféle lehetséges magyarázat van az UFO / UAP észlelésekre:


  1. repülő szemét, ballonok, madarak,
  2. természetes jelenségek, amelyek a szenzorokat zavarják,
  3. fejlesztés alatt álló, titkos amerikai repülő eszközök,
  4. külföldi, Amerika-ellenlábas országok repülő felszerelései,
  5. egyéb, meghatározhatatlan repülő tárgyak.

A jelentést interpretálók szerint az "egyéb" az bármit jelenthet, beleértve az idegen eredetet is, de ezt maga a jelentés egyszer sem mondja ki.


A dokumentum egyszer sem tesz konkrét utalást földönkívüli eredetre, az űrre, űrhajókra vagy valamilyen esetleges idegen fajra.


Azt fontos megjegyezni, hogy nem sorolható mind a 144 észlelés egyik vagy másik kategóriába, a jelentés is azt írja, hogy eltérő jelenségek eltérő valószínűséget mutatnak.

Sok esetben tovább ködösít a jelentés​


Voltak azért, akik azt remélték, hogy az UFO-jelentéssel végre elérkezik az igazság pillanata és kiderül, hogy léteznek-e földönkívüli idegen életformák, akik rendszeresen látogatják a Földet. A napvilágot látott jelentés csak növelte a kérdőjelek, konteók és lehetséges magyarázatok tárházát, hiszen:


  • egy igencsak limitált, mindössze 17 éves időszakot foglal magában; nem foglalkozik tehát az űrlény-hívők kedvenc, a korábbi időkből származó témáival, mint az 1947-es Roswell-incidens vagy az 1955-ben épített 51-es körzet,
  • nem erősíti meg, de nem is tagadja az idegen életformák létezését,
  • csak a légtérben megtalálható jelenségekkel foglalkozik, így például nem ad arra a népszerű konteóra választ, hogy rejteget-e az Egyesült Államok UFO-kat valamelyik titkos katonai bázisán,
  • állítólag van a jelentésnek egy informatívabb, de titkosított része is, melynek tartalmába csak a Kongresszus egyes tagjait avatták be. Ezt a jelentést amerikai sajtóértesülések szerint június 2-án, két héttel a nyilvános publikáció közzététele előtt mutatták be.

Bár a jelentés kétség kívül direkt úgy van megfogalmazva, hogy az minél távolságtartóbb legyen, és ne tüzelje a vadabbnál vadabb összeesküvés-elméleteket, egészen biztosan nem hagyja majd nyugodni azokat a konteósokat, akik eddig is azt hitték, hogy Amerika szándékosan próbál rejtegetni információkat állítólagos idegen életformákkal kapcsolatosan.


Nemzetbiztonsági aggályok​


Ha eltekintünk az űrlényes konteóktól és visszaszállunk a Földre, az egész jelentéssel kapcsolatosan a legkomolyabb konklúzió az, hogy kiderült:


a Pentagon szerint komoly nemzetbiztonsági aggályokat jelentenek a légtérben megjelenő azonosítatlan repülő tárgyak, az úgynevezett ufo-k vagy uap-ok.


Így volt ez már bőven azelőtt is, hogy a jelentés elkészült, hiszen mint kiderült: az amerikai kormány titokban számos UFO-észlelések kivizsgálására szakosodott testületet üzemeltetett valamilyen formában:


  • 2021 januárjában derült ki, hogy az amerikai légierő 1969-ig a „Kékkönyv-projekt” keretein belül több mint 12 500 UFO-észlelést vizsgált ki,
  • 2007 és 2012 közt futott egy Advanced Aerospace Threat Identification Program (AATIP) nevű program, melynek az azonosítatlan repülő objektumok azonosítása és meghatározása volt a célja. Ez 2017-ben szivárgott ki és semmilyen érdemi eredményt nem produkált azon kívül, hogy Harry Raid szenátor néhány millió dollárral növelte egyik UFO-hívő barátjának vagyonát.
  • 2020 júniusában derült ki, hogy létezik egy Unidentified Aerial Phenomena Task Force (UAPTF) nevű testület, melynek feladata szintén az azonosítatlan repülő objektumok feltérképezése. Ez a testület készítette el többnyire a most közzétett jelentést is.

A mostani jelentésből egyértelműen kiderül az, hogy Amerika eddig miért foglalkozott ilyen tüzetesen ezekkel az észlelésekkel:


  • az azonosítatlan repülő tárgyak veszélyesek az Egyesült Államok légterében közlekedő repülőgépekre. 11 olyan eset fordult elő, hogy egy amerikai repülőgép majdnem összeütközött egy ilyen tárggyal, illetve több olyan eset is volt, mely során le kellett szállnia egy repülőgépnek, amiért veszélyesnek ítélte az objektum mozgását.
  • Elképzelhető, hogy az Egyesült Államok egyik ellenlábasának fejlett technológiájával találkozott Amerika, melynek alkalmazása nagyon komoly fenyegetést jelent az ország stabilitására nézve. Kínát és Oroszországot nevezik meg a jelentésben konkrétan, de azt írják, lehetséges, hogy egy „nem állami szereplő” készítette őket.

Az Amerikai Egyesült Államok tartja fenn a világ legütőképesebb légierejét, egy másik országgal való, esetleges konfliktus során Amerika elsősorban merev- és forgószárnyas gépeit alkalmazva szerezne döntő előnyt ellenlábasával szemben a jelenlegi hadviselési doktrínák szerint.


tehát Minden olyan technológia, amely veszélyezteti az amerikai légierő ütőképességét - netán még gyorsabb, erősebb és nehezebben észlelhető, mint az amerikai repülőgépek -, komoly veszélyt jelent az Egyesült Államok hadviselési képességeire.


Az is lehet persze, hogy ezek az azonosítatlan repülő objektumok információ-szerzésre használatosak, melyek infrastrukturális gyengeségeket hivatottak kitapintani az Egyesült Államok területén, ami szintén beláthatatlan veszélyeket hordozhat magában.


Fontos hangsúlyozni, hogy egyelőre semmilyen bizonyíték nincs arról, hogy ezek a fenyegetések valósak, mindössze arról van szó, hogy a Pentagon minden lehetséges veszélyforrást azonosítani és minimalizálni szeretne, legyenek azok ellenséges nagyhatalmi eredetűek, vagy valami más.

Az amerikai védelmi minisztérium szerint tehát szükséges és fontos foglalkozni a témával, viszont több pénzt kérnek a Kongresszustól egy részletesebb elemzés végrehajtásához. Ha ez megtörténik, akkor elképzelhető, hogy a jövőben egy újabb, az UFO-kkal / UAP-okkal kapcsolatos kíváncsiságot jobban kielégítő jelentést vehetnek kézbe majd az Egyesült Államok állampolgára is és a nemzetközi szemlélők. Bár az elemzések részletesebbek lehetnek, arra aligha számíthatunk, hogy a Pentagon felfedi például idegen életformák létezését, hiszen a mostani jelentésből egyértelműen kiderül, hogy nem tudják megmagyarázni ezeket az észleléseket.


Végeredményében persze az is lehet, hogy az egész UFO-ügy csak néhány űrlény-hívő amerikai képviselő vesszőparipája és semmi érdekes nincs mögötte, a Pentagon pedig arra használja fel a lehetőséget, hogy nemzetbiztonsági aggályokra hivatkozva minél több pénzt csavarjon ki az amerikai adófizetők zsebéből.
 

merleg

Well-Known Member
2021. március 12.
1 659
3 264
113
Hát ez a jelentés egy nagy 0 volt!
Mondjuk nem is nagyon lehetett másra számtani :) Amúgy ha katonai repülőgépek találkoznának földönkívüli járművekkel, akkor civilek is, és nem csak repülőgépek. De egyelőre sehol semmilyen egyértelmű bizonyíték.
Arra amire szánták tökéletes volt ez a jelentés. Felkapott téma lett, sokkal nyíltabb lett a hozzáállás is. Azonnal nem rúghatják be az ajtót...
 
  • Tetszik
Reactions: gergo55

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 737
9 432
113

merleg

Well-Known Member
2021. március 12.
1 659
3 264
113
Akármit tartalmazott is volna a jelentés, te mindenképpen azt hozod ki, hogy nemsokára bejelentik a kapcsolatfelvételt :)
Nem mondtam, hogy nem sokára. Azt mondtam, hogy a elméletem szerint befogják jelenteni. De addig még évek is eltelhetnek. A folyamat már egyértelműen (szerintem) elkezdődött.
 
  • Tetszik
Reactions: gergo55

merleg

Well-Known Member
2021. március 12.
1 659
3 264
113
  • Tetszik
Reactions: fip7

GaBRiWaZ

Member
2021. június 25.
13
33
13
Sziasztok,
Ha csak egy témába vágó (friss) anyagot akartok meghallgatni, akkor az ez. Ross Coulthart-ról tudni kell, hogy egy igen elismert ausztrál újságíró nagyon jó amerikai kormányzati / hadsereg / légierő etc kapcsolatokkal, nem valami fólasipkás bolond.
1 óra 2 perc után kezd beszélni arról, hogy a forrásai szerint az amcsiknak egyértelműen a kezében van idegen eredetű technológia amit próbálnak visszafejteni (több craft is) az oroszoknak csak egy a kínaiakat nem értettem pontosan de ők le vannak maradva. Ezeket részletezi, kitér annak a hátterére is, hogy a mai megmondó emberek közül sokan azért vannak, hogy a narratívát kontrollálják, de a lényeg semmi más, csak hogy a saját fejlesztésekről kuss legyen, mert aki hamarabb visszafejti a technológiát, az minden nemzet fölé emelkedik. A műsor végén kitér Louis Elizondo-ra is akit a hadsereg beli kapcsolatán keresztül lenyomozott (a kapcsolata együtt szolgált vele Kandahar-ban) és abszolút mértékben validálja, hogy tisztességes, egyenes ember aki gyakorlatilag mindent tud arról, hogy pontosan mi történik a háttérben, kezében van a "korona gyémánt" kulcsa, viszont valamiért összekaphattott a Pentagonnal és ezért nyomja a nyilvánosságra hozást. Azt tudni kell, (másik podcastben hallottam) hogy egyértelműen kongresszusi meghalgatások lesznek és mivel Lou beperelte a Pentagont azért mert minden anyagát megsemmísítették (emailek, brutál mennyiségű és minőségű jó videó) ezért pedig szintén meghallatás lesz, ahol viszont nem fogja kötni a titoktartást. Ez vagy július, néhány ember szerint augusztus de legkésőbb októberre tehető, akkor viszont robbanni fog a bomba, nem beszélve arról, hogy az újságírók sem fogják hagyni Washingtonban, hogy ne kerüljön nyilvánosságra a kongresszusi tagonak mutatott 73 oldalas anyag, 40 videóval.Most így ezeket tartottam hasznosnak elmondani az elmúlt pár nap anyagai alapján amit hallottam. Baszottul magam alatt vagyok, hogy mi mindent titkolhatnak el előlünk. Tehát itt a videó, pure gold, eszméletlen:
 

merleg

Well-Known Member
2021. március 12.
1 659
3 264
113
Sziasztok,
Ha csak egy témába vágó (friss) anyagot akartok meghallgatni, akkor az ez. Ross Coulthart-ról tudni kell, hogy egy igen elismert ausztrál újságíró nagyon jó amerikai kormányzati / hadsereg / légierő etc kapcsolatokkal, nem valami fólasipkás bolond.
1 óra 2 perc után kezd beszélni arról, hogy a forrásai szerint az amcsiknak egyértelműen a kezében van idegen eredetű technológia amit próbálnak visszafejteni (több craft is) az oroszoknak csak egy a kínaiakat nem értettem pontosan de ők le vannak maradva. Ezeket részletezi, kitér annak a hátterére is, hogy a mai megmondó emberek közül sokan azért vannak, hogy a narratívát kontrollálják, de a lényeg semmi más, csak hogy a saját fejlesztésekről kuss legyen, mert aki hamarabb visszafejti a technológiát, az minden nemzet fölé emelkedik. A műsor végén kitér Louis Elizondo-ra is akit a hadsereg beli kapcsolatán keresztül lenyomozott (a kapcsolata együtt szolgált vele Kandahar-ban) és abszolút mértékben validálja, hogy tisztességes, egyenes ember aki gyakorlatilag mindent tud arról, hogy pontosan mi történik a háttérben, kezében van a "korona gyémánt" kulcsa, viszont valamiért összekaphattott a Pentagonnal és ezért nyomja a nyilvánosságra hozást. Azt tudni kell, (másik podcastben hallottam) hogy egyértelműen kongresszusi meghalgatások lesznek és mivel Lou beperelte a Pentagont azért mert minden anyagát megsemmísítették (emailek, brutál mennyiségű és minőségű jó videó) ezért pedig szintén meghallatás lesz, ahol viszont nem fogja kötni a titoktartást. Ez vagy július, néhány ember szerint augusztus de legkésőbb októberre tehető, akkor viszont robbanni fog a bomba, nem beszélve arról, hogy az újságírók sem fogják hagyni Washingtonban, hogy ne kerüljön nyilvánosságra a kongresszusi tagonak mutatott 73 oldalas anyag, 40 videóval.Most így ezeket tartottam hasznosnak elmondani az elmúlt pár nap anyagai alapján amit hallottam. Baszottul magam alatt vagyok, hogy mi mindent titkolhatnak el előlünk. Tehát itt a videó, pure gold, eszméletlen:
Köszönjük szépen, nem hallottam még az úriemberről, de megfogom majd nézni az interjúját. A leírtak alapján gyakorlatilag azt mondja, mint Bob Lazar, hogy van egy vagy több ilyen űrjárművük ami idegenektől származik.
Ezt a Luis Elizondo vs. Pentagon sztorit viszont színjátéknak tartom, ha tényleg útban lenne már réges- rég megölték volna. Ez része lehet annak, hogy úgy akarják majd beállítani, hogy akaratuk ellenére történt meg a nyilvánosságra hozatal, nem pedig irányított/tervezett volt.