Új fejlesztésű tüzérségi eszközök

Status
Not open for further replies.
  • Tetszik
Reactions: Terminator
Lenne egy kérdésem. Mi az "új fejlesztésű tüzérségi eszközök" topic célja? Lengyel hadiipar export sikereinek bemutatása? Az ukrán fejlemények bemutatása? Olyan fejlesztés és tesztelés fázisában lévő új tüzérségi eszközök bemutatása, amit még nem kezdtek el tömeggyártani?
Kicsit megkavarodtam, hogy pontosan miért is nyitottam meg ezt a topicot.

Lenne egy kérdésem. Mi az "új fejlesztésű tüzérségi eszközök" topic célja? Lengyel hadiipar export sikereinek bemutatása? Az ukrán fejlemények bemutatása? Olyan fejlesztés és tesztelés fázisában lévő új tüzérségi eszközök bemutatása, amit még nem kezdtek el tömeggyártani?
Kicsit megkavarodtam, hogy pontosan miért is nyitottam meg ezt a topicot.
Olyan fejlesztés és tesztelés fázisában lévő új tüzérségi eszközök bemutatása, amit még nem kezdtek el tömeggyártani. A többit áthelyeztem a megfelelő topikba.

drónokról meg sima 60 és 82mm aknagránátokat dobálnak az ukránok légi bombaként.
Nyilván az átalakítás lényege, hogy légibomba ként is bevethető legyen a lövedék.
igen. Olcsón egyszerűen.
nekünk is hasznos lenne valami irányított 120mm aknagránát amit integráni lehetne rakétákba illetve dronokra vagy dronokba. a légibombák alapjait az aknagránátok adták. ahogy az rpg vel is ki lehet lőni aknagránátot pl.
az aknagránát egy nagyon jól adaptálható eszköz.
Tehát annak az irányítókészletével nyernénk a legtöbbet. mert mind légi indítású eszközökre mint különböző röppályájúszárazföldi eszközökhöz könnyen integrálható.

a 120 as aknagránát irányítható fejét belelehetne tenni egy rakétatestbe (vagy a gránát bizonyos részeit) erőhatást bírja (hisz aknavetőből való kilövést is bírnia kell)
használható aknavetőben.
de akár légiindítású akár siklóbomba is készíthető belőlle. vagy rakétapóthajtásos valami.
emelett kamikaze dronok célravezető és robbanófeje ként is alkalmazható lenne.
vagy egyszerú elytőfegyverként alkalmazva kis sebességű légiplatformokon.

egyébként programozható aknagránáttal 60 assal mondjuk de akár 120 assal kisebb drónok könnyűszerrel levadászhatóak lennének.
és aknavető azért mindenhol megtalálható. támogató fegyver.
a másik a páncéltörő rakétások légvédelmi rakétával történő ellátása. vagy olyan gépágyúrendszerrrel történő felszerelés ami képes légicélok leküzdésére. míg a páncéltörő rakéétásképesség megmarad. riasztásos rendszerbe. (hisz támogató)

ha merőben új technika megalkotására még nem állunk késszen önállóan.
kombináljuk a meglévő tudásunkat ésegészítsük ki a megfelelő kisértékű kutatásokkal.
úgy hogy univerzális fegyverrendszereket hozunk létre. (mégha ez az univerzitás meg is reked alsobb szinteken) kiindulópontnak tökéletes.
aztán ha ez megy jöhetnének a komolyabb lépések.

Ezeket ismételgettem fél éve... :oops:

A Valóság: (Csak)Venni, venni, venni...
Ebből így soha nem lesz a "...vidi, vici." folytatás!
Semmi valósat nem hoznak létre, csak milliárdokat égetnek!

Impotens, puha-pöcs banda!

.

• Tetszik
Reactions: Pogány
The British Army’s New Light Howitzer Could Be Unmanned...

E5S62QBX0AE3SMJ

The UK's Defence Science and Technology Laboratory (Dstl) develops Lightweight Fires Platform to replace 105 mm Light Gun...

bsp_57930-jdw-22024.jpeg

• Imádom
Reactions: LMzek 2.0
Status
Not open for further replies.