1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Ukrajna (bel és külpolitika, gazdaság, minden ami nem kapcsolódik közvetlenül a konfliktushoz)

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - Mackensen által indítva @ 2017. szeptember 3..

Thread Status:
Not open for further replies.
 1. silurusglanis

  silurusglanis Well-Known Member

 2. Robur

  Robur Well-Known Member

  Te komolyan elhiszed, hogyha bevonulunk Ukrajnába, azt nem fogják háborús agressziónak tekinteni? Onnantól vége a NATO védelemnek és azt mondják, hogy játsszuk le kettesben az ukránokkal.
   
  antigonosz likes this.
 3. arcas

  arcas Well-Known Member

  Miért gondolod, hogy mi ilyen agyatlanok lennénk? Mi vagyunk egy katonai szövetség tagja, nem az ukránok. Falnak megyek az ilyen gondolkodástól...Sajnos az ukránok maguktól fognak gondoskodni az ürügyről, Mo. meg ki fogja várni, hogy megtámadják (vagy az egyenértékű nacionalista inditatású atrocitást). És biztos, hogy Nato vs Ukrajna lesz a story vége, és keletebbre ezen nagyot fognak röhögni. Ez van. Jöhet a pop-corn.
   
 4. blogen

  blogen Well-Known Member

  Nyugi, nincs munkaerő, nincs minőségbiztosítás, nem áll fenn semmilyen feltétele annak, hogy ez egy használható fegyver legyen. Aknavetőt nem tudnak megbízhatót gyártani, pedig az csak egy cső!
   
 5. Robur

  Robur Well-Known Member

  Nézd már meg légy szíves, mire válaszoltam. Köszi.
   
  arcas likes this.
 6. rumcajsz

  rumcajsz Well-Known Member

  Ha úgy muzsikál mint a Molot aknavető (egy ilyen rakéta azért tán egy pöppet bonyolultabb jószág) akkor lehet előre megjrni a gyászjelentéseket a kezelőszemélyzet hozzátatozóinak.
   
  szuvorov, svajcibeka and fishbed like this.
 7. rumcajsz

  rumcajsz Well-Known Member

  Kb 50szer leírtam de leírom még egyszer. A NATO 5. cikelye valamely tagálam TERÜLETÉT ért külső támadás esetén lép érvénybe. Ez nem fog megtörténni, hiszen legfeljebb pár tucat túlbuzgó fosztogató mehet át a határon. Az ukrán magyarázat erre az lesz, hogy körözött köztörvényes bőnözők akciója. Az ukrán kormánynak köze nincs hozzájuk. A probléma nem katonai, hanem rendőri-közbiztonsági megoldást igényel. Hogy Kárptalján a magyarokkal mi fog történni az már más tészta. A megfélelmljtés eszköztára a fáklyás felvonulásoktól a koncepciós pereken át a szrebrenicai forgatókönyvig (ebben azért nem hiszek) bármi lehet. A lényeg, hogy tetszik nem tetszik Ukrajna terőletén az ukrán erőszakszervezetek azt tehetnek amire az ukrán törvényhozástól felhatalmazást kapnak. Amennyiben viszont a vállasztás polgárháborúba fordul (volt már erre példa az ukrán torténelemben) szóba jöhetnek ENSZ békefentartók. Csak ismerve az ENSZ töketlenségét Kárpátalján az Ajdar és az Azov már rég a kávéját fogja iszogatni a tömegsírokon mire a hős holland kéksisakosok megérkeznek.
   
 8. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Hová tűnt a mi ukrán imádó Ulippo barátunk? Döbbenetes ez a nagy csend tőle. Sehol egy szelfi, sehol egy szárnyaló ukrán gazdaság link. Semmi. Csak síri csend és lapitas. Ugye ugye, most már érthetőbb hogy mi történne Donbasszban ha átadnak az ukránoknak? Ogyesszai vérengzés minden sarkon. Most a saját bőrünkön is megerezhetjuk mi folyt ott. De persze az ukránok voltak azóta is az ártatlanok, sokan elhitték. Hol vagy Ulippo? Mesélj nekünk ukrajnarol.
   
  blitzkrieg, zeal, kiskrumpli and 6 others like this.
 9. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  blitzkrieg, zeal and arcas like this.
 10. Nemerson

  Nemerson Well-Known Member

  Feltűzhetik a sejhajukba azt a GROM 2őt.
   
 11. arcas

  arcas Well-Known Member

  Telefonról nem egy leányálom, bocsi-bocsi,...;)
   
 12. 12delta

  12delta Active Member

  A szélsőségesen nacionalista ukrán Mirotvorec (Béketeremtő) szervezet honlapjának szerkesztői közölték, hogy 2015-ben az orosz titkosszolgálattól lopták el a magyar-ukrán kettős állampolgárok listáját.
  "Birtokunkban van Magyarország útlevél-adatbázisa. A nehézséget csupán az jelentette, hogy kiszűrjük ebből az ukrán állampolgárokat és az állami tisztviselőket, képviselőket. Ugyanakkor megbirkóztunk a feladattal, megtaláltuk a megfelelő módszert és kifejlesztettünk egy szűrőt ehhez” – olvasható a szervezet honlapján csütörtökön közzétett közleményben.
  „Az adatbázist 2015-ben az orosz titkosszolgálattól csórtuk el. Mint kiderült, nagyon aktívak Magyarországon. Okuk van arra következtetni, hogy ha Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminisztert hazugságvizsgálatnak vetnék alá, kiderülne róla, hogy az orosz titkosszolgálat beépített embere. Ritkán tévedünk, de ez legyen a magyarok problémája. Nem kívánunk beavatkozni a belügyeikbe, ugyanakkor ügyelünk arra, hogyne avatkozzanak a mi belügyeinkbe. Sajnálatos módon a 2015 után Magyarországon kiadott útlevelek adataival nem rendelkezünk, de dolgozunk rajta. Arra törekszünk, hogy Ukrajna szerte azonosítsuk az összes tisztviselőt, aki rendelkezik magyar állampolgársággal. Ehhez összeállítjuk az önkormányzati képviselők adatbázisát, amit összefésülünk a magyar útlevél-adatbázissal. A folyamatnak több buktatója is van, az egyik legnagyobb a nevek helyes lefordítása és átírása. Feltételezésünk szerint, lesz néhány szerencsés, aki átcsúszik majd a rostán. De ezen is dolgozunk” – hangsúlyozza a közlemény.
  Érdemes fenntartásokkal kezelni az egész sztorit, ugyanis mosakodásra hajaz. Nagyon úgy fest, hogy felvázolt történettel, megpróbálják az orosz titkosszolgálatra kenni az adatok kiszivárogtatását. Ezzel próbálják elkenni azt az egyértelmű tényt, hogy állam támogatással, az illetékes szervek közreműködésével hozták nyilvánosságra több száz kárpátaljai személyes adatait.
  Hétfőn több mint háromszáz, csütörtökön pedig újabb kétszáz kárpátaljai személy adatait hozták nyilvánosságra a portálon.

  Forrás: kárpáthír/mukachevo.net
   
  blitzkrieg and antigonosz like this.
 13. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Elcsórták mi? Pont a magyar útlevél adatbázist 3 évvel ezelőtt, mert már akkor szükségük volt rá. Pont az oroszoktól. Meg hogy a Szíjjártó orosz ügynök. :) Na persze. Anyám meg salakmotoros. Inkább kapták ezt az Usától. Pofátlan egy hazug banda.
   
  fip7, blitzkrieg, boki and 5 others like this.
 14. marton

  marton Well-Known Member

  Kérdem...
  Milyen szinten lehetünk a cyber hadviselésben?
  Ezt a nackó ukri honlapot nem tudnánk szétbombázni?
   
 15. silurusglanis

  silurusglanis Well-Known Member

  Kereken fél óra múlva ugyanúgy elérhető lenne a kérdéses adathalmaz.
  A szerkesztőket kell otthon a fogasra "szétbombázni".
   
  megazez and marton like this.
 16. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

 17. imike

  imike Well-Known Member

  Azt értem, hogy ellopták az ellopott magyarországi adatbázist, de ezzel még nem magyarázták meg, hogy hogyan jutottak az Ukrán adatokhoz? Ukrán adószám, lakcím, ... Mert ugye a Magyar hivatalos adatok mellé Ukrán adatokat párosítanak.
   
  fip7, szuvorov and antigonosz like this.
 18. 12delta

  12delta Active Member

  Ukrajnában minden hivatalos papirfeznihez szinte alapból kell a személyigazolvány és az adókód fénymásolatát csatolnod az igényléskor. Elméletben veszik a képviselőkről készült listát, amiben ez benne van és azt vetik össze a magyar adatbázissal. Mondjuk Én is ismerek olyan emberkét aki kormányablakban dolgozik, innen került ki a férjével, aki állítólag a szolgálatnak dolgozott Ungváron, de Ő ezt tagadja.
   
 19. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Van egy csomó listájuk. Jobbára a Donbasszban harcolni vélt személyek ,plusz a Krímen tisztséget viselők adatai, képpel stb. De ezt főállásban egy tucat ember ki tudja deríteni napról napra. Támogatás nélkül viszont nem menne nekik, tehát valaki finanszírozza ezt és most magyar adatokat is belevettek.
   
 20. phaidros

  phaidros Well-Known Member

  Böngészi az adatbázist; vagy írja a deportálandók listáját?

  Ezeket a kis sovéneket már egy német, lengyel, izraeli, ne adj isten orosz -ukrán állampolgárság már nem is érdekli, csakis a magyar állampolgárság? Hát milyen munka az ilyen?
   
  fip7, blitzkrieg, svajcibeka and 4 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.

Ezen oldal megosztása