1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Ukrajna (bel és külpolitika, gazdaság, minden ami nem kapcsolódik közvetlenül a konfliktushoz)

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - Mackensen által indítva @ 2017. szeptember 3..

Thread Status:
Not open for further replies.
 1. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

 2. lgabo

  lgabo Well-Known Member

 3. reich_und_roll

  reich_und_roll Well-Known Member

  fishbed and antigonosz like this.
 4. ehnaton

  ehnaton Active Member

  Személyesen Putyin volt semmi kétségem e felől.
  És a Dnr területén történt rpg támadás is ő volt,csak az elvtársak nem képezték ki rendesen hogy kell átbarkácsolni a fegyvert,ez után biztos fejek hullottak Moszkvába miután Putyin hazaért medvén lovagolva.
   
 5. boki

  boki Well-Known Member

 6. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  fishbed and antigonosz like this.
 7. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  "
  http://karpathir.com/2018/02/07/rakenyszeritik-az-ukran-katonakra-a-hazafias-jelmondatokat/
  "Az Ukrán Miniszteri Kabinet hétfőn törvényjavaslatot nyújtott be a parlamenthez, amelyben azt kezdeményezik, hogy az ukrán katonák a közeljövőben a jól ismert hazafias jelmondattal köszöntsék egymást.
  A javaslat szerint, a parancsnokokat és a rangidőseket az ukrán hadsereg katonái kötelező jelleggel a „Dicsőség Ukrajnának, dicsőség a hősöknek!” felkiáltással köszöntenék. A parancsnok vagy a rangidős katona elköszönésekor a
  „Dicsőség Ukrajnának” felkiáltásra a „Dicsőség a hősöknek” rigmust kell válaszolniuk majd..."

  http://karpathir.com/2018/02/07/klimkin-is-megszolalt-a-lengyel-torveny-ugyeben/
  "Az ukrán külügyminiszter szerint a történelmi igazságosságot nem lehet törvényileg szabályozni, az vagy létezik, vagy keresni kell azt.
  Pavlo Klimkin Twitter-fiókjában formált véleményt a „banderista-ellenes” lengyel jogszabályról. „A történelmi igazságnak nincsenek nemzetiségi határai és azt nem törvényileg állapítják meg. Az vagy létezik, vagy keresni kell azt. Én mindig az igazság pártján leszek, elismerem, megdicsérem azt, aki méltó rá, és elítélem azt, aki szégyent hozott. Történjék az Varsóban, Kijevben vagy bárhol másutt” – posztolta ki az ukrán diplomácia vezetője.
  Mint az ismert, Lengyelország törvénybe iktatta a tényt, hogy az ukrán nemzeti felkelők népirtást követtek el a lengyelekkel szemben a második világháború idején, s ennek tagadásáért akár börtönbüntetés is kiszabható ezentúl..."


  Ukrajna jelenlegi Urai választottak. Viszont ha ezt Európa jelenlegi Urai megengedi, akkor azzal jóvá is hagyják azt.
  Egyúttal ennek van/lesz egy olyan vetülete is, hogy a Lengyelek a Bandera/Hitler kultusz ellen vannak, amit viszont a fentiek miatt a gyakorlatilag Német irányítású EU gyakorlatilag jóváhagyna. Ezzel élesen szembe kerülne Németország és Lengyelország, ugyanis Lengyelország ezt az ellen is irányuló támadásnak, történelme és jelene megalázásának tekinthet. És egyértelműen jogosan hivatkozhatnak majd a lengyelek erre. Mindehhez kommunikációs szinten hozzá adhatja Lengyelország diplomáciája és vezetése a "migráns helyzet gyakorlatilag Német irányítását, amiben szintén szemben áll Németország és Lengyelország. Így a lengyel kommunikáció azzal vádolhatja makd Németországot, hogy egyrészt erőszakor muszlimizációt akar, másrészt restaurálja a Bandera , ezáltal a Hitler kultuszt.

  Nagyon gyorsan kezelni kellene ezt a problémát az EU vezetésének.

  "

  Ezt a Nyugat -Európa topicba írtam, de az Ukrajnai polgárháborúhoz is tartozik. - Meg az Ukrán lengyel viszonyhoz- és hogy Lengyelország úgy véli hogy többek közt Lemberg (és Vilnius) is az övé. És Lengyelország számításai szerint több millió Ukrán él/dolgozik él Lengyelországban, míg Ukrajnában sok milliós terület tartozik történelmileg Lengyelországhoz. És mindeközben az elmúlt héten információk szivárogtak ki arról, hogy komoly általános támadásra szánták el magukat az Ukránok (és vélhetően Ukrán oldalról szivárogtathattak azok, akik nem bíznak Európa legerősebb hadseregében)... Ha a Lengyel Ukrán viszony akkor mérgesedne el, amikor a szaki/orosz erők rommá verik a Dicsőséges Ukrán Banderista Köszöntésű Haderőt (és most kitaláltam az Ukránokra a DUBKH rövidítést :) ) iagazán valós lehetőséggé válna az az oroszok által kiszivárogtatott állítólagos ajánlat, hogy Nyugat Ukrajnában osszák ketté Ukrajnát a Lengyelekkel.
   
  fishbed likes this.
 8. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  http://karpathir.com/2018/02/07/mi-lesz-a-szaakasvili-sztori-vege/
  "A Szaakasvili-saga várható végkifejletéről bocsátkozott találgatásokba Olekszij Jakubin elemző.
  A politológus a legvalószínűbb forgatókönyvnek azt nevezte, hogy a grúz politikus lelép az országból, s lehetséges célországnak Hollandiát nevezte meg. Azt sem zárta ki, hogy a vele szemben zajló igazságszolgáltatási eljárásban a hatalom bekeményíthet. Az éjjeli őrizetbe helyezése egyébként pont a napokban jár le.
  Odessza megye volt kormányzója az elmúlt hétvégén is utcára szólította híveit, és jelezte, folytatódni fognak a demonstrációk. Az elemző szerint megpróbálja radikalizálni ezeket az utcai megmozdulásokat, erre utal, hogy legutóbb már nagy számban voltak kint a Donbasz alakulat terepruhás tagjai.
  Mindenesetre Szaaaksvili ha fő célját nem is éri el, mármint az államfő távozásának kikényszerítését, de azt már most elérte, hogy sokat csökkent Petro Porosenko belföldi és külföldi megítélése egyaránt..."


  Ha most azt kezdi el nekem valaki fejtegetni, hogy Ukrajna egy stabil ország. -én azt ki fogom röhögni még akkor is, ha ő esetleg az NSA dicsőséges munkatársa.
   
  fishbed likes this.
 9. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  http://www.karpatinfo.net/cikk/belfold/2566650-egymillioan-eheznek-kelet-ukrajnaban
  "A kelet-ukrajnai Luhanszk megyei elektromos művek leállította az áramszolgáltatást annak a vízszivattyú-állomásnak, amely javarészt a szakadár luhanszki területet látja el ivóvízzel. Az UNIAN jelentése szerint a vízellátás leállítása érinti a mintegy félmillió lakosú Luhanszk városát is.
  A megyei elektromos művek közlése szerint a Popasznai csatornából vizet kinyerő szivattyúállomás 90 százalékban a szakadár területet látja el vízzel..."
   
 10. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  https://dninews.com/article/ukraines-biggest-machine-builder-be-cut-scraps
  "...According to the Ukrainian Parliament’s member Evgeny Murayev, after the Donbass conflict has been started, “Azovmash” lost a good deal of its employees. Thus, before 2014 15 thousand people were working at the plant, now the enterprise’s personnel comprise 1000 people.
  “I had a talk with the “Azovmash” deputy head. I asked: where are the rest of employees? He said to me: "Eugeny, you will not believe it - they took buses to the Russian Federation and got work at wagon-building plants." People were leaving with families, whole workshops left the plant. Because they were provided with apartments, they were provided with a good salary, no one were chasing them with a grenade launcher and in a balaclava, they got work and a predictable future, " said Murayev."
  Before the Donbass conflict, Mariupol “Azovmash” was one of the largest engineering plants in Ukraine...."


  Mondhatni összefoglalva Ukrajna gazdaságának múltja jelene és jövője.
   
  ghostface likes this.
 11. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  http://lovasistvan.hu/2018/02/07/peldatlan-a-zsido-tavirati-iroda-megvedi-lengyelorszagot/
  "JTA
  A Jewish Telegraphic Agency ezzel a címmel jelentette meg cikkét: „Lengyelország nem az egyetlen ország, amely igyekszik rendszabályozni, hogy mit szabadjon mondani a holokausztról”
  „2015-ben Ukrajna elnöki törvényt írt alá, amelynek bírálói szerint megfojtja a vitát a II. világháború eseményeiről és fehérre mossa a holokauszt helyi előkészítőit.”
  A 2538-as számú törvény szerint bűncselekményt követ el, aki a kommunistaellenes partizánok emlékét megsérti. és ünnepli az ilyen harcosok örökségét, beleértve „olyanokét, akik számtalan zsidó és lengyel állampolgárt öltek meg, miközben együttműködtek a Németországgal”.
  De ennek szinte semmilyen nemzetközi visszhangja nem volt – ellentétben a lengyel törvénytervezettel, amelyet kedden írt alá az elnök..."


  Érdekes, ezzel most kinek üzen Izrael? Logikusan persze Ukrajnának, hogy ennyi elég volt, de ugyanakkor az Ukrajnát ebben (is) támogató USA-nak persze.
  Kérdés: Emiatt növekedni / gyorsulni fog az Orosz-Amerikai közeledés, bizonyos területeken együttműködés?
   
 12. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  jav: Emiatt növekedni / gyorsulni fog az Orosz-Izraeli
   
 13. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  http://karpathir.com/2018/02/08/nem-szuletett-megallapodas-az-ukran-oktatasi-torvenyrol/
  "Semmifajta megállapodás nem született az ukrán oktatási törvényről, Ukrajna továbbra sem hajtja végre a Velencei Bizottság ajánlásait – közölte Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) helyettes államtitkára csütörtökön az MTI-vel.
  Az ukrán sajtóban megjelent hírek szerint az ukrán külügyminisztérium megállapodásra jutott magyar partnerével az oktatási törvény ügyében. A helyettes államtitkár azt írta: az ukrán médiában megjelent hír hazugság, a helyzet ezzel éppen ellentétes.
  Menczer Tamás kiemelte: „a magyar kormány álláspontja változatlan és sziklaszilárd”, Ukrajna mindaddig nem kezdheti meg az oktatási törvény végrehajtását, amíg nem állapodik meg minden kérdésben a nemzeti kisebbségekkel, így a kárpátaljai magyarokkal..."

  http://karpathir.com/2018/02/08/ungvaron-nyit-irodat-az-ukran-kulugyminiszterium/
  "Ungváron nyit képviseleti irodát az Ukrán Külügyminisztérium.
  Erről a miniszteri kabinet határozott. Felszólította a minisztériumot, hogy jegyezze be a kirendeltséget, hagyja jóvá struktúráját és alkalmazottainak létszámát. A kárpátaljai megyei közigazgatást arra kötelezte, hogy biztosítson a képviseletnek megfelelő irodahelyiséget Ungváron.
  A külügyminisztériumnak eddig Lembergben és Odesszában volt csupán kirendeltsége, ezenkívül több konzultációs pontot működtet."


  Nyugaton (Nyugat-Ukrajnában) a helyzet fokozódik..
  Nagyon sürgős lett nekik.
   
  kiskrumpli likes this.
 14. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  http://karpathir.com/2018/02/08/kijevi-hiszteria-nemet-kepviselok-krimi-utja-miatt/
  "Az ukrán diplomáciát alaposan felbőszítette, hogy német parlamenti képviselők egy csoportja a Krímen járt.
  Pontosabban még most is ott van az Alternatív Németországért párt 9 képviselője. Azt ígérték az ott élőknek, hogy mindent elkövetnek majd azért, hogy vegyék le a félszigetet sújtó gazdasági szankciókat az európai illetékes hatóságok.
  Andrij Melnik, Ukrajna németországi nagykövete Düsseldorfban találkozott az említett párt vezetőivel és elmagyarázta nekik, miért nem szerencsés egy ilyen vizit. Melnik szerint a németeknek kellemetlen volt a beszélgetés, de értettek a szavaiból, s szerinte aligha tesznek még egyszer így a párt tagjai.
  Érdekes, vajon Ukrajna kitiltja-e saját területéről a Krímre utazó Bundestag-képviselőket, mint ahogyan azt szokták tenni mások esetében, vagy szemet hunynak fölötte és inkább lenyelik a kellemetlen békát…"

  Ha jól értelmezem, az Ukrán nagykövet lényegében megfenyegette a Német képviselőket. És szerinte sikert ért el.
  Ezek el akarják szigetelni Ukrajnát?
   
  fishbed and kiskrumpli like this.
 15. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member

  Remélem hogy úgy fogják hívni " Ukrán Köztársaság Konzulátus "!!!
   
  zeal, kiskrumpli and emel like this.
 16. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  http://karpathir.com/2018/02/08/eur...aza-az-ukran-vendegmunkasok-lengyelorszagbol/
  "A Lengyelországban dolgozó ukrán vendégmunkások 2017 három utolsó hónapja folyamán 850 millió eurót küldtek haza.
  Ez az összeg pont a duplája a 2016 hasonló időszakában észlelt utalásnál. Éves szinten átlagosan 67 milliárd hrivnyát keresnek az ukránok a szomszédban, ebből 40 milliárdot átutalnak családjuknak.
  Szakértői becslések szerint 2 millióra tehető a lengyelországi vendégmunkások száma, de csupán valamivel több mint a fele rendelkezik legális munkavállalási engedéllyel."


  Ennél sokkal magasabb számokról olvastam már...


  http://karpathir.com/2018/02/08/egyre-tobb-maganvallalkozas-zar-be/
  "Ukrajnában ismét felgyorsult a magánvállalkozások bezárásának üteme.
  Két hónap alatt 8,5 ezerrel lett kevesebb. Miközben 27,5 ezer nyílt, 36 ezer zárt be. 2017 januárjától akkor is fizetniük kell havi 704 hrivnyát a magánvállalkozásoknak, ha nem termelnek semmilyen jövedelmet.
  Olekszandr Ohrimenko közgazdász szerint mindez csak az árnyékgazdaság malmára hajtja a vizet. Szerinte azonnal el kell törölni a hadiadót, s csökkenteni a vállalkozások adóterheit.
  A szakértő arról is beszélt, ha nem a milliós nagyságrendű munkavállalók hazaküldött pénze, az ország már rég államcsődöt jelentett volna.


  Ez utóbbi viszont eléggé valószínű. (Az USA hitelgaranciák a legkisebb mértékben sem pótolnák az azonnali és folyamatos "készpénz injekciót". Éppen ezért is vannak annyian ellene még Porosenko blokkjában is, hogy lényegében betiltsák az Oroszországi munkavállalást (ugyanis a hírek szerint még mindig messze Oroszországban dolgozik a legtöbb Ukrán) , és elmérgesítsék a viszonyt Lengyelországgal.
   
 17. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  http://karpathir.com/2018/02/09/ukrajna-nato-magyarorszag-vetozott/
  "Magyarország valóban élt vétójogával, s megakadályozta, hogy sor kerülhessen a jövő hétre tervezett Ukrajna–NATO munkabizottsági ülésre.
  A hírt több ukrán portál is közölte. Eszerint eredetileg úgy volt, hogy a február 14–15-én esedékes NATO-ülésen, ahol a tagszervezetek védelmi miniszterei vesznek részt, sort került volna Ukrajna és a NATO-miniszterek munkabizottsági értekezletére is. Ám Magyarország élt vétójogával, így arra nem kerül sor, ezt megerősítette az észak-atlanti tanács sajtóközpontja is.
  Kijevben még nem döntötték el, miként reagáljanak.
  Azt sem tudni, hogy ezek után elutazik-e a fórum helyszínére Sztepan Poltorak ukrán védelmi miniszter. Lehet, hogy mégis ott lesz, s legalább nem hivatalos, kétoldalú megbeszéléseket folytat kollégáival.
  A GolosUA cikke emlékeztet arra, hogy Szijjártó Péter magyar külügyminiszter az új ukrán oktatási törvény elfogadásakor jelezte, országa blokkolni fogja Kijev eurointegrációs törekvéseit mindaddig, amíg nem törlik el a jogszabály kisebbségekre nézve hátrányos nyelvi passzusait.
  A portál azt is tudatja, hogy a budapesti diplomácia javasolta, hogy az EBESZ küldjön megfigyelői csoportokat Kárpátaljára, mert aggasztó az elmúlt időszakban történt magyarellenes provokációk megszaporodása."

  http://karpathir.com/2018/02/09/szi...ja-hatarozza-meg-a-kormany-nemzetpolitikajat/
   
 18. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  http://karpathir.com/2018/02/09/rendorinvazio-beregszaszban-katonasagot-telepitenenek-a-varosba/
  "Több fontos kérdésben ülésezik pénteken, február 9-én a Beregszászi Városi Tanács. A napirendi pontok között szerepel az egykor katonai használatban lévő, majd városi tulajdonba került objektumok visszaszolgáltatása – számolt be a Kárpátalja.ma.
  Reggel óta rendőrök nagyobb csoportjai állnak a város több pontján. Elsősorban a városháza előtti területet őrzik. A Kárpátalja.ma információi szerint Oleh Mikac vezérőrnagy is részt vesz az ülésen, ezért a fokozott védelem.
  Meg nem erősített hírek arról szólnak, hogy a Szvoboda párt atrocitásaitól is tartanak, amennyiben számukra kedvezőtlen döntést hoznak az ülésen.
  A Zakarpattya online még február 2-án Vaszil Vovkunovics, a Szvoboda Párt Beregszászi Városi Szervezetének elnökére hivatkozva közölte, hogy ma szavaznak a Bohdan Hmelnickij utcában található egykori kaszárnya sorsáról, melyet a jövőben a 128-as kárpátaljai gyalogdandár vehet birtokába..."


  Egyre durvábbnak látom a Kárpátaljai helyzetet..
   
  antigonosz and Panzerfaust like this.
 19. krokomach

  krokomach Well-Known Member

 20. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  http://lovasistvan.hu/2018/02/09/mi...-lakoi-nem-lephetnek-be-a-schengeni-ovezetbe/
  "SPUTNIK NEWS
  Miért hallgatják el előlünk, hogy a Krím-félsziget lakó nem kaphatnak schengeni vízumot és azt Kijevben adnák ki nekik, csakis ukrán dokumentumok alapján? Vagyis Oroszország állampolgáraiként orosz útlevélre nem kaphatnak.
  Ezt fedezték fel maguknak és háborodtak fel irgalmatlanul az Alternatív Németországért a félszigetre látogató politikusai.
  Ráadásul Andrej Melnyk berlini ukrán nagykövet a németeket „jogi következményekkel” fenyegette meg a tervezett utazásuk miatt. Az ukrán államügyészség utazásuk miatt büntetőeljárást indított ellenük!
  Helmut Seifen, a parlamenti küldöttség tagja Kijev fenyegetését „szégyentelennek” jellemezte és azt mondta, ez mutatja meg igazán a kormány valódi ábrázatát.
  Elképesztőnek tartja, hogy utazásuk miatt egy idegen hatalom fenyegesse őket. Ezzel Kijev letépte magáról az álarcát és megmutatta igazi arcát, amely olyan hatalom, amely szívesen beszél az erőszak nyelvén."
   
  antigonosz likes this.
Thread Status:
Not open for further replies.

Ezen oldal megosztása