Ukrán fegyveres erőkkel kapcsolatos hírek

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 933
48 676
113
Én meg attól tartok, hogy vörös vonal lesz!
Ne bagatellizáljuk már el, száz körüli Leo2A4/A5 ről van most szó, az USA is küldi az Abramsaket, az első batch Stryker meg Bradley mellé! Tuti a franciák is küldenek majd ezek után Leclercet.

Az oroszok azt mondták, hogy korszerű vadászgép/harckocsi vörös vonal. A Patriot is vörös vonal. Már ott tartunk, hogy nem is egy, hanem több vörös vonalat átléptünk mint nyugat, csak egy hülye hiheti azt, hogy ezt lehet tolni a végtelenségig!

Aztán mikor odavernek majd valahova, majd jön a nagy álszent meglepődés, én már látom előre, hogy a "kurva oroszok, egyszer csak a semmiből, bassza meg, erre mi szükség volt?!" figyeljétek meg, ez lesz!!!
Az Abramseket hajón hozzák, azok pedig könnyen elsüllyednek. Majd ráfogják az Atlanti Szellemre, ahogy az NS szabotázsról se derült ki, ki tette.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 535
45 004
113
Nekem ez az egész Leos dolog bűzlik. Nem fogja jól kivenni magát, ha otthagyják a susnya szélén, ha be találna dögleni a híresen alapos ukrán karbantartási szokások miatt (ahogy most az IFV/APC-ket kb fogyóeszköznek tekintik).

Hol javítják majd ezeket? Kik? Álljak a Kalibrt? ;)
Nem ez a lényeg, még mindig nem jött át a lényege annak ami engem bánt!

Tuti hogy nem ezek fogják megfordítani a háború menetét, ez tiszta sor!

Ami nekem a fő gondom ezzel a szarral, hogy hol lesz a vége?! Mert igen nagy esélyt látok, hogy ahogy írtam is korábban, tele lesznek nyugati - lengyel harckocsizókkal mint személyzet, mert azért ezekre idő kiképezni az ukránokat, s láttunk ilyet már lövész szinten is, hogy angolul/franciául/lengyelül beszéltek a derék ukrán uniformisban feltűnően jól képzett és mozgó katonák videókon, akik nyilván mindig leszereltek előtte pár héttel, hogy megjelentek Ukrajnában!

Illetve a fő gondom az, hogy meddig tűri ezt vajon az orosz?! Mert ha teleszalad a faszuk, és TÉNYLEG odabasznak csak mondjuk Lvov-ra egyet, egy ilyen 500 KT-s töltettel, ilyen kis jelzés értékkel, akkor mi a fasz van, hol lesz ennek a vége??! Utána lenyugszunk vajon, vagy toljuk tovább míg nem kap Varsó is mondjuk már 1 - 2 Megatonnás méretet?!

Varsóért indulna vajon a totális nuklear holocaust, vagy így jártak, és gyors satufék, tárgyalások?!
Ezeket nagyon nem szeretném látni bassza meg!!!

Kiábrándító, hogy olyan vezetőink vannak, hogy totálisan megnyugtatták saját magukat, hogy ilyen biztos nem lesz, de BASSZA MEG, ez a sok nyomorult úgy beleszerelmesedett a saját illúziójába, eszméibe, hogy azt sem hajlandóak észrevenni, hogy ez most főleg az oroszokon múlik, nem rajtunk!

Ők vannak beszorítva, nem mi, de itt vígan teljesen biztos benne minden vezető, hogy "mi baj lehet belőle, ha Ukrajnát támogatjuk a végső győzelemig"...
 

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 053
10 134
113
Biztos vagyok benne, hogy tele lesznek nyugati "önkéntesekkel".

Ez a legszomorúbb az egész hírben. Komolyan én már nem szeretném látni, hogy hol lesz ennek a vége, mert itt mindenki megőrült, egy kikúrt Ukrajnáért lassan elhitetik a néppel, hogy KÖTELESSÉGÜNK belenézni egy - több kibaszott fényes gombafelhőbe!!!
Ja, Putyin lehetne már FÉRFI, és megmenthetné a világot azzal hogy visszavonulnak.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 933
48 676
113
Ezt Te komolyan gondolod hogy amcsi hajókat süllyedztenek majd el?
Miért, azt ki gondolta volna komolyan egy éve, hogy Európa a korszerű tankjaiból közel százat ajánl fel (!) ukrajnának (!!), és mellette az USA meg Abramseket (!!!) tervez küldeni ugyanoda, szintén “ingyen”?

Abszolút komolyan gondolom. Ha van egy kis eszük, el fog süllyedni 1-2 teherszállító hajó, rajtuk a tankokkal.
 
  • Tetszik
Reactions: LMzek 2.0

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 897
5 204
113
ja tényleg, miért is ne, és akkor kapnak. Hiszen az jár, mint a segély ;)
Meglesz a böjtje ennek a nagy adományozósdinak (és nem, a tankok nem vörös vonal az oroszoknak).
Az a pénz, amiért ezeket eladták volna, hiányozni fog valahonnan.

Másfelől meg tudjátok jól, mi a baj a segélyekkel - a “rászorulók” egyszercsak követelni fogják.
Ja várj, már itt tartunk :(
400 abramsat már 2011 körül is kaptak volna "jutányos" áron persze erre ment volna modernizálás úgy már nem lett volna annyira rossz üzlet az eladónak se.Nem szorosan leo 2 höz tartozik miközben "blokkolják"a fegyverszállításokat Törököknek Görögök még az F35-öst is megvehetik+rafale+F16V szintre felhúzzák a Görög F16-osokat.Tény fejlett a Török hadiipar de nyugati alkatrészek nélkül az se megy sokra.Tény vannak Erdogannak is eszközei a nyomásgyakorlásra.Startégialiag fontos helyen van Törökország de könnyen 2 szék közés is eshet(van rá példa hogy az Oroszoknak is "keresztbe" tesz).
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 535
45 004
113
Ezt Te komolyan gondolod hogy amcsi hajókat süllyedztenek majd el?
Én mondjuk azt se gondoltam volna, hogy valaki teli fogja verni az NS 1/2-t.

Meg azt sem hogy a nyugat tényleg lesz akkora fasz, hogy Leopardokat, Bradleyket és Patriotot, NASAMS-ot, meg IRIS-T-t is szállít az oroszok ellen.

De facto háborúban állunk Oroszországgal, ezt nem csak én látom így, meg mondjuk egy Todd, de sajnos egyre inkább az orosz vezetők is. S ez baj.

Tudom hogy sok idióta ezt, meg az ezzel járó veszélyeket nem fogja fel, de ez rajtunk már nem fog segíteni, mikor Baerbock majd kényszeredetten mosolyog.
 

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 053
10 134
113
Mit képviselek én? Kapjál már a forró fejedhez! Kinek vagyok én a szolgája, lengyel Zombi? Pontosan Én nem vagyok senki szolgája, hiába is próbálják a fejemet átmosni. Az olyanoktól ráz ki a hideg, mint Te, szolgalelkű.
Felőlem azt csinálnak a finnek, meg a lengyelek amit akarnak. Fel is szállhatnak a pokolba tartó vonatra, de ezt én inkább kihagyom. Pontosan az ilyen gondolkodásúak miatt van a világ most ebben a helyzetben. A II. Vh. is a végén miattatok tört ki és még sajnálni kellett benneteket. Remélem, hogy a III. vh. előtt még talán időben megállítanak titeket.
A négy páncélos és a kutya sorozatot azért nemrég megnéztem.
ki miatt tört ki, ez nem értem?
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 535
45 004
113
Ja, Putyin lehetne már FÉRFI, és megmenthetné a világot azzal hogy visszavonulnak.
Nem fog.

Meg fog baszkodni minket, nagyon csúnyán. Annak az árán is, hogy ŐK is cudarul járnak közben.

Én jobban szeretem magunkat, mint utálom őket, szóval szerintem ez nem jó üzlet. De ahogy látom, itt sokan teljesen elégedettek ezzel a helyzettel, sajnos.
 

Catles

Well-Known Member
2021. február 5.
515
1 727
93
Miért, azt ki gondolta volna komolyan egy éve, hogy Európa a korszerű tankjaiból közel százat ajánl fel (!) ukrajnának (!!), és mellette az USA meg Abramseket (!!!) tervez küldeni ugyanoda, szintén “ingyen”?

Abszolút komolyan gondolom. Ha van egy kis eszük, el fog süllyedni 1-2 teherszállító hajó, rajtuk a tankokkal.
Szerintem ha van egy kis eszük nem fog. Konvencionális háborúban USA ellen nincs esélyük (persze másnak sem), minden más opció meg a világvége.
 
  • Tetszik
Reactions: waterloo

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
18 088
31 031
113
inkább 2-3 mint egy év és ezt az érintett cégek mondják.
Ha muszaly lenne,menne az 1 év alatt is.De nem muszaly.
Amíg csicskáztatják őket, addig semmi jóra nem lehet számítaniuk. Ezek a Leo átadások egy szappanopera, akarom, nem is, mégis akarom, de mégse ...
Az amik úgy veszik őket hülyére, hogy még talán tapsolnak is hozzá.
Van nekik 2-3 évük erre? Ez a nagy kérdés.
Baromira tévedsz.Nem az USA használja ki a németeket,hanem fordítva.A németek basznak költeni a seregre rendesen,mert számíthatnak az amerikai védelemre.
Mindenki amnezias?hh alatt volt komoly német hadiipar.EF eredetileg egy német Dornier terv,a Jáger 90.Egyszeruen leépítették,a pénzt meg belpolitikai indíttatású dolgokra, többnyire baromságokat költik inkább.Pont azért tehetik ezt,mert Sam bácsi biztosítja a biztonságukat.Emiatt nincs kényszer egy hatékony és nagy hadiipar fenntartására.Es ez van jelenleg is.Az USA garantálja a védelmüket,és biztosítja a szabad kereskedelmet,sokkal olcsóbban,mint ha maguknak kéne csinálniuk.Nyugodtan bohockodhatnsk a vedernyo alatt.Es ez ránk is vonatkozik.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 933
48 676
113
Ha muszaly lenne,menne az 1 év alatt is.De nem muszaly.

Baromira tévedsz.Nem az USA használja ki a németeket,hanem fordítva.A németek basznak költeni a seregre rendesen,mert számíthatnak az amerikai védelemre.
Mindenki amnezias?hh alatt volt komoly német hadiipar.EF eredetileg egy német Dornier terv,a Jáger 90.Egyszeruen leépítették,a pénzt meg belpolitikai indíttatású dolgokra, többnyire baromságokat költik inkább.Pont azért tehetik ezt,mert Sam bácsi biztosítja a biztonságukat.Emiatt nincs kényszer egy hatékony és nagy hadiipar fenntartására.Es ez van jelenleg is.Az USA garantálja a védelmüket,és biztosítja a szabad kereskedelmet,sokkal olcsóbban,mint ha maguknak kéne csinálniuk.Nyugodtan bohockodhatnsk a vedernyo alatt.Es ez ránk is vonatkozik.
Ez is egy lehetséges magyarázat.
Meg az is, hogy az USA szándékosan alakította így a képet, és intézte el a német ipart.
 
Status
Not open for further replies.