Anyám rendszerváltás előtt meg után is amíg nem privatizálták és bezárták, szőrmegyárban dolgozott mivel szűcs, nagyapám ugyan ott volt biztonsági őr.Nem fekete-fehér a dolog. Mikor kalapot vettem, nem volt csak olasz kalap a kalapboltba. Ott jártunk, megtetszett, megvettem. Ha lett volna magyar kalap, hasonló, vagy azonos fazonban, akkor azt vettem volna. Ha meg nincs a "piacon" akkor persze, hogy még az se vesz, aki akar.
Más kérdés, hogy lehetne többször kalapot hordani, és néha el kellene engedni, hogy csak kiöltözős helyzetben vegye fel az ember.
Lehetne mondani, hogy hát ha nincs rá igény... de pl. a hazai bőripar is teljesen kihalt, közben meg olaszországból hozzák a bőrt és lehet venni 40+ ezerért négyzetméterét a natúr kruponak. Olaszországban megéri? Van rá igény, sőt exportálják.... itthon meg nincs? És nyilván sok mindenre el lehetne mondani.
Az a cég szerinted veszteséges, ami minden hétvégén milliókat tart a benti páncélszekrényben mert a külföldi vevők péntek-szombat vesznek és fizetnek (akár valutában akár forintban, éppen mi kell a cégnek alapon), 90-es évek eleje, akkor amikor 10000 forint is kibaszott jó pénznek számított... (pont az olaszok vették meg a céget, kellett az arab és keleti piacunk nekik)