<blockquote rel="panoz"><blockquote rel="blitzkrieg"><blockquote rel="boki">Federacija
Ha jól látom, 4 indításból oldanák meg a Holdra-szállást?
Ezt a program mennyire biztos? Vagy csak koncepció még? Mikorra tervezik?</blockquote>
Én csak akkor hiszek egy programnak ha már gyártás közben vannak az első indítás darabjai.
Úgy érdemes nézni ezeket az ígérgetéseket, hogy még a 10x nagyobb költségvetésű NASA-nál is simán bármikor elkaszálhatják a programokat alulfinanszírozottság miatt.</blockquote>
Jah, sajnos én is úgy tapasztalom, hogy ahogy halad az idő, úgy tolódnak az időpontok is. Emlékszem 10-15 éve még 2018-as időpontot is olvastam a NASA-tól a Holdra-szállásra, aztán most meg már ott tartunk, hogy esetleg 2030 körül.
Remélem a Kína komolyan gondolja az űrprogramját és beindul ismét egy űrverseny.</blockquote>
Kicsi a hitem a NASA-ban.
Konkrétan amellett hogy alulfinanszírozott volt Bush holdprogramja, Obamáék egyik első dolga volt hogy egy tollvonással pontot tegyenek a végére.
Az Apollo-programot is alig várta Nixon annak idején, hogy kukázhassa.
Amerikában nem csak a pénz, hanem a politikai széljárás is romba dönthet bármilyen nagyívű tervet.