Űrkutatás

Jók ezek a hajók
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

https://magyarnemzet.hu/kulfold/szabad-preda-kie-lehetnek-a-jovoben-a-hold-eroforrasai-8088698/
..
180px-Artemis-Program-Patch-NoArrowhead.svg.png

..
"Donald Trump elnöksége alatt indult el a holdraszállási amerikai projekt, az Artemisz-program, amely már négy éven belül, 2024-ben küldene embert a Holdra. Az amerikai űrkutatási ügynökség, a NASA tervei szerint már ebben az évtizedben emberek folyamatos ott-tartózkodására alkalmas bázisok épülnek a Holdon. Moszkva is elindította a holdraszállási programját, amely 2028-ig küldene űrhajósokat az égitestre. Utoljára már majdnem ötven éve, 1972-ben járt ember a Holdon."
:)

Sose volt olcsó. Mondjuk anno ~45milló$ kóstált 1db és ugye a space shuttle-n legalább még újra is használták.
A mostani 3.5milliárd 24dbra ~146milló/db úgy, hogy a RD-25F variáns elméletileg mèg olcsóbb is mint a 'D' hiszen csak egyszer használatosak.
És még így is spórolnak hiszen az első pár SLS küldetés még a régi lekonzervált 14db használja majd, amiket kiszereltek a siklóból. +2zsír új maradt.

Eddig még nem láttam használni a Vityaz ottani változatát

Elvesztettem a fonalat. Legalább három darut láttam, mindegyiket, más-más művelethez.
??