Űrkutatás

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 540
14 259
113
Mi történt?.:Úgy néz ki, elég egyértelmű. A fékezőrakétáknak működni kellet volna 55 másodpercig annak érdekében, hogy le lassítsa a szondát egy biztonságos leszállási sebességre. Ehelyett, működött csak 3-4 másodpercig, azután leállt. Ami azt jelenti, hogy schiaparelli legvalószínűbben lezuhant. Most az a kérdés, hogy miért történt ez? És ez az amit most ki kell elemezni.
Magyarul ez nem leesett ez marshoz lett csapva.
?
vajas kenyér vagy porcelán tányér lett

tomippo

Well-Known Member
2016. május 16.
3 385
10 744
113
Akkor több mint 200km/h-val csapódott be ha csak pár másodpercig fékezett :confused: Ilyenkor betáplált program alapján hajtotta volna végre a leszállást vagy érzékeli is hogy milyen magasan van?

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 540
14 259
113
Nem tudom, ennek még nem néztem utána, de érzésem szerint program szerint kellet volna működnie, az élő közvetítést néztem, de nem értettem. ez a repülés, csak technológiai próba volt. azt ki hangsúlyozták mindenütt összességében sikerült, csak a földet érés nem volt sikeres. a leszálló egység rövid üzemidőre volt tervezve, és "minimális" mérésekre.

sirdavegd

Well-Known Member
2016. január 5.
1 269
2 090
113
Akkor több mint 200km/h-val csapódott be ha csak pár másodpercig fékezett :confused: Ilyenkor betáplált program alapján hajtotta volna végre a leszállást vagy érzékeli is hogy milyen magasan van?
A Schiaparelli landolási metódusa azért eléggé emlékeztet a NASA Curiositynál alkalmazott lépéseire:
hőpajzs -> ernyő -> fékezőrakétás platform
Schiaparelli esetében a talaj fölött kapcsolt ki, a Curiositynál pedig arról engedték le a rovert kötelekkel. Tehát, ha az ESA ezt most beleállította a Marsba, akkor lehet átgondolni a roveres küldetést is (remélem annak valami könnyen kiejthető nevet adnak, mondjuk Béla vagy Banán).
Magasságmérést Curiositynál landolási radarral végezték a fékezőrakétás platform állapotban, illetve a Schiaparellinél is.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: tomippo

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 671
26 903
113

Letöltöttem, 200 Mb.

Félelmetes a felbontása. Ne feledjük, hogy a Tejútrendszer csillagai közül nagyon sok abban az irányban látható, azok a fényesek. Én csak egy 30 cm-es objektív átmérőjű távcsővel nézegettem régen. Ez jobb. :)

sirdavegd

Well-Known Member
2016. január 5.
1 269
2 090
113

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 408
58 601
113
Hillary kampányfőnöke és Billhez,Obamához közel álló Podesta meg a szomszédos univerzumi barátoktól érkező nullponti energiáról, esetleges beavatkozásukról háború esetén, az UFO akták nyilvánosságra hozataláról és a Roswellnél lezuhant űrhajó mivoltáról beszélgetett a feltört levelezésében :eek:

https://wikileaks.org/podesta-emails/emailid/1802
https://wikileaks.org/podesta-emails/emailid/3099
https://www.wikileaks.org/podesta-emails/emailid/1766
https://wikileaks.org/podesta-emails/emailid/4065

Hű,de meglepődtem....
Most jön még csak a java.;)

wolfram

Well-Known Member
2011. július 30.
5 854
4 241
113
Hű,de meglepődtem....
Most jön még csak a java.;)

Na arra befizetek (a javára)! :D Mondjuk én mindenképpen jól járok, mert vagy igazam lesz, vagy pedig lesz miért örülnöm. De tartok tőle hogy páran arccal hárítják majd a betont, vagy marad a reménykedés a következő 30-40-50-60-70... évre is.

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 408
58 601
113
Na arra befizetek (a javára)! :D Mondjuk én mindenképpen jól járok, mert vagy igazam lesz, vagy pedig lesz miért örülnöm. De tartok tőle hogy páran arccal hárítják majd a betont, vagy marad a reménykedés a következő 30-40-50-60-70... évre is.

Látom figyelsz.:D
Mármint a témát,csak így tovább.;)

wolfram

Well-Known Member
2011. július 30.
5 854
4 241
113
Látom figyelsz.:D
Mármint a témát,csak így tovább.;)

Ki nem hagynám! :D De tartom, amit mondtam már akkor, amikor a nyanya a "földönkívüliekkel kapcsolatos akták" nyilvánosságra hozásával kampányolt. Vagyis, hogy nincs mit nyilvánosságra hozni és csak hülyíti a "hívőket" a szavazatokért.

• Tetszik
Reactions: jani22

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 408
58 601
113
Ki nem hagynám! :D De tartom, amit mondtam már akkor, amikor a nyanya a "földönkívüliekkel kapcsolatos akták" nyilvánosságra hozásával kampányolt. Vagyis, hogy nincs mit nyilvánosságra hozni és csak hülyíti a "hívőket" a szavazatokért.

Nagyon szégyellném magam,ha attól tudnók,amit ezek megosztanak velünk,nem is fognak többet mondani csak amennyit okvetlen kell majd, persze az is több lesz annál,amit tudni szerettél volna.
Tudomány,történelem szintén zenész .

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 540
14 259
113
https://www.rt.com/news/363688-exomars-lander-crashed-esa/

NASA lefényképezte a becsapódás helyét
363688-exomars-lander-crashed-esa
https://www.rt.com/news/363688-exomars-lander-crashed-esa/