T
Törölt tag
Guest

keszulodnek lassan..
nagyon remelem hogy minden sikerulni fog...
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Közvetítés:![]()
keszulodnek lassan..
.![]()
keszulodnek lassan..
Igen, Rogozin azon Tweetjét én is olvastam, amiben "oroszosan" utasításba adja, hogy 24re $65m le kell szorítani az árát, amiről Hofi "mennyit fialjon a koca" vicce jut eszembe...Azt ígérik, hogy az indítási költségek olyan 5 milliárd rubel ( ~67 millió USD ) szintre süllyednek 2024-re, amire a sorozatgyártás felfut. De idővel akár a 4 milliárd rubeles ( ~54 millió dollár ) árszintet is elérhetik.
Azzal indokolják a jelenlegi magas árakat, hogy egyszerűen ezek az indítások még kísérleti szinten mozogtak. Ami diplomatikusan szerintem azt próbálja takarni, hogy a fejlesztési költségeket is magukba foglalják.
A Koreai kapcsolat a hajtómű fejlesztés miatt van?A kérdés, hogy mire alapozzák az optimizmust.
Kereskedelmi szinten a kutya nem foglalkozik velük, az Angara 1.2-nek lesz a politikai hátszelű dél-koreai KompSat-6 indítása és ennyi.
Persze, de ha összejön 3 milliomos (+1pilota) aki kicsengeti az árat az útra, az aligha fog azon az exta pár million sporolni, csak azért, hogy heten szorongjanak a kabinban.Márpedig úgy lehetne a költségeket tovább szalámizni...
Igen, Rogozin azon Tweetjét én is olvastam, amiben "oroszosan" utasításba adja, hogy 24re $65m le kell szorítani az árát, amiről Hofi "mennyit fialjon a koca" vicce jut eszembe...
A fejlesztési költségek pedig alighanem egy nagyságrendel nagyobbak.
A Koreai kapcsolat a hajtómű fejlesztés miatt van?
Persze, de ha összejön 3 milliomos (+1pilota) aki kicsengeti az árat az útra, az aligha fog azon az exta pár million sporolni, csak azért, hogy heten szorongjanak a kabinban.
Köszi, nagyon jó oldal.Itt lehet nyo.onkövetni, hogy éppen hol tart a James Vebb....
https://webb.nasa.gov/content/webbLaunch/whereIsWebb.html
Valaki itt írta, hogy az L2 nem stabil pont. Ez alapján sztem akkor ott nem nagyon lehet trutyi, hiszen nem tud ott megmaradni.Csak úgy eszembe jutott, hogy a Föld-Hold rendszer L4 és L5 pontokban porholdak vannak. Nem tudom, hogy az L2-ben van-e valami, reméljük, nincs semmi lényeges trutyi ott, ami zavart okozhatna.
Az oldalon jelenleg nem láthatóak a hőmérsékleti értékek ez azért van így mert ezeket az értékeket az oldalon az indítás követő 1-2 nap múlva kezdik el megjeleníteni illetve közölni....Köszi, nagyon jó oldal.
Csak úgy eszembe jutott, hogy a Föld-Hold rendszer L4 és L5 pontokban porholdak vannak. Nem tudom, hogy az L2-ben van-e valami, reméljük, nincs semmi lényeges trutyi ott, ami zavart okozhatna.
![]()
![]()
Lagrange-pont – Wikipédia
hu.wikipedia.org
az L1, L2 és L3 instabil Lagrange-pontok, míg az L4 és L5 stabil Lagrange-pontok. A különbség annyi, hogy az első három pontban egy kisebb test csak egy speciális, nem záródó pályán (Lissajous-görbe) fog stabilan ott maradni. Matematikailag beszélhetünk pontról, a gyakorlatban ezek egy-egy területet jeleznek ahol ürhajó ugyanúgy stabilan keringeni fog jelen esetben az L2 és a nap körül.Valaki itt írta, hogy az L2 nem stabil pont. Ez alapján sztem akkor ott nem nagyon lehet trutyi, hiszen nem tud ott megmaradni.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..