M
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Érdekesebb a történetben, hogy november 27.-én szúrták ki azt az akármit, ami 1km átmérőjű, tehát a becsapódása világméretű katasztrófát okozna. A logika szerint ennél kisebbet valamivel később, nagyobbat valamivel korábban vennének észre (persze vannak más befolyásoló tényezők is), de lényeg, hogy hónapokról lenne szó ha valami ütközőpályán lenne, legjobb esetben 1-2 évről, amíg ki kellene találni és kivitelezni valamit a semlegesítésére.Február végén fog jönni "valami"
http://www.origo.hu/tudomany/20170105-nem-tudjak-milyen-urbeli-objektum-tart-a-fold-fele.html
Érdekesebb a történetben, hogy november 27.-én szúrták ki azt az akármit, ami 1km átmérőjű, tehát a becsapódása világméretű katasztrófát okozna. A logika szerint ennél kisebbet valamivel később, nagyobbat valamivel korábban vennének észre (persze vannak más befolyásoló tényezők is), de lényeg, hogy hónapokról lenne szó ha valami ütközőpályán lenne, legjobb esetben 1-2 évről, amíg ki kellene találni és kivitelezni valamit a semlegesítésére.
Nem lenne vége mindennek, ki nem irtana minket, de nagy területet ledarálna, egy kis országot képes lenne a földdel egyenlővé tenni. Ha valahol Szibériába pottyanna le 1000 km-re mindentől akkor mázli lenne és megúsznánk némi földrengéssel, a levegőben porral és hamuval stb, de ha pl az Atlanti óceába esne akkor a partmenti városokat nyugaton valószínűleg letarolná. Ezen az oldalon lehet játszani a számokkal, becsapdási szög, milyen anyagra esik, miből van, milyen gyors, milyen szögben ütközik, stb és megmutatja a következményeit. 100 Gigatonna fölött lenne a becsapódási energiája egy ilyennek.Már az 1 km-estől is vége lenne mindennek? Elég védtelenek vagyunk, és nem is nagyon megy valami project, hogy változtatnánk ezen, rövid távon.... max valamelyik SM rakétával lehetne megpróbálni ledurrantani, hátha
SzövegDiscovery küldetés - Psyche szonda - 2023.
Egy 200 km átmérőjű fémgolyó meglátogatása (ami lehet hogy egy ősi szétszakadt bolygó magjának egy darabja).
Szerintem több értelme van ezeknek a misszióknak mind a Mars utazásnak.
Ennek még akár gazdasági haszna is lehet a belátható jövőben, de akár potenciális építőanyagot is jelenthet a jövő űrállomás / űrhajó építőinek.
Én ezt alapkutatásnak tartom.Discovery küldetés - Psyche szonda - 2023.
Egy 200 km átmérőjű fémgolyó meglátogatása (ami lehet hogy egy ősi szétszakadt bolygó magjának egy darabja).
Szerintem több értelme van ezeknek a misszióknak mind a Mars utazásnak.
Ennek még akár gazdasági haszna is lehet a belátható jövőben, de akár potenciális építőanyagot is jelenthet a jövő űrállomás / űrhajó építőinek.
Én is alapkutatásnak tartom, de olyannak amiben komoly gazdasági potenciál van.Én ezt alapkutatásnak tartom.
A jelzett kisbolygó a Jupiter pályája mentén van, amely elérése nagyon-nagy kihívást jelent. Emberrel, jelenleg reménytelen, még a Mars sem megy.
Ahhoz, hogy ott ásványi anyagokat kitermelhessünk nagyon sok űrtechnikai műveletet gazdaságossá kellene tenni.
A Mars Naptól való távolsága 1,5 CSE, a Jupiteré 5,2 CSE.
Érdekes hírek: a márciusi Orbital-ATK Cygnus röptetését a saját Antares helyett a ULA Atlas V rakétájával oldják meg.
Szombat este 7 után pedig kiderül, mit bír a Space-X Falcon 9. Feltéve, hogy jó az idő és el tudnak indulni.
Ez egy roppant optimista olvasata a hírnekNem néztem utána, én is észrevettem, de ha tippelnem kéne azért van így mert már előre kifizették ezt az indítást jóval korábban minthogy rendszerbe állt volna a saját javított eszközük.