Űrkutatás

Itt nem csacsognak annyit:

"A SpaceX Starship IFT-5 tesztrepülése | 51. ÉLŐ közvetítés (light) | ŰRKUTATÁS MAGYARUL"

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Komoly! Nem gondoltam volna, hogy elsőre menni fog. Lehetett némi üzemanyag szivárgás látva a lángokat, de le a kalappal, hogy sikerült.

Jó vasárnap délután volt egyszere három közvetítést is néztem. Nem hittem volna , hogy ennyire csont nélkül sikerül a landolás.

GZyu0GNaoAAm3MV

Vagány. Kicsinek tűnhetnek elsőre ezek a "bütykök" de csak amíg nincs valami jó viszonytás a mérethez, mint mondjuk itt az emberek;
20241014-153823.jpg

Kicsit távolabbról nézve pedig jól látszódik a landolási profil is, ahogy még jóval a torony felett gyakorlatilag már "megállt" a booster, és onnan kezdett közelítő manőverbe.

Vagány. Kicsinek tűnhetnek elsőre ezek a "bütykök" de csak amíg nincs valami jó viszonytás a mérethez, mint mondjuk itt az emberek;
20241014-153823.jpg

Kicsit távolabbról nézve pedig jól látszódik a landolási profil is, ahogy még jóval a torony felett gyakorlatilag már "megállt" a booster, és onnan kezdett közelítő manőverbe.
17 cm átmérőjű az a csap ami megtartja a boostert.

Biztos mindenki nagyon unja már a StarShipet, de ez nagyon ott van.
Ha megélem egy pár év múlva elmegyek megnézni egy ilyen indítást. Valószínűleg minden napos lesz .

Biztos mindenki nagyon unja már a StarShipet, de ez nagyon ott van.
Ha megélem egy pár év múlva elmegyek megnézni egy ilyen indítást. Valószínűleg minden napos lesz .

Ma is gyakori. Nekem tobb ismerosom is lement mar egy-egy inditasra, a szivas akkor van, amikor halasztas van. :D

• Tetszik
Reactions: Kim Philby